Lidhës logjikë për një shkrim më të mirë profesional

Ju ndoshta shkruani dhjetra email në ditë. Deri tani, për ju, shkrimi ka qenë kryesisht drejtshkrim, gramatikë, bashkim. Edhe nëse e mësojmë çdo ditë. Ky nuk është vendi ku doni të përqendroni përpjekjet tuaja tani. Kur jeni duke përgatitur një e-mail, një raport ose në përgjithësi çdo lloj shkrimi. Keni përshtypjen se diçka nuk është në rregull. Kjo diçka e vogël mungon që e gjejmë në dokumente zyrtare, gazeta, libra. Fjalori, renditja e fjalëve, përdorimi i shprehjes që janë shenja dalluese e atyre që zotërojnë artin e të shkruarit. Filloni të reformoni shkrimet tuaja me përdorimin e lidhjeve logjike më të qëndrueshme sesa të njohura.

Lidhësit logjikë për çfarë?

Kjo është arsyeja pse, megjithatë, në të kundërt, në mënyrën e. Lidhësit logjikë janë fjalët që duhet të përdoren për të strukturuar një tekst. Kryesisht për të theksuar lidhjen logjike midis elementeve të ndryshëm të tekstit tuaj, të një fjalie. Cila shkak shkakton një pasojë të tillë dhe të tillë. Cila ngjarje do të arrijë një objektiv të tillë. Përdorimi i këtyre fjalëve lejon që fjalitë tuaja të rrjedhin së bashku në një mënyrë harmonike. Kushdo që ju lexon do t'i kuptojë fjalët tuaja pa mëdyshje.

Niveli i gjuhës për t'u përdorur

Edhe kështu, logjika dhe drejtshkrimi i tekstit tuaj janë të patëmetë. Possibleshtë e mundur që përsëritja sistematike e fjalëve identike. Sidoqoftë, i jep një vështrim të përafërt. Prandaj, ju duhet të rilexoni tekstin tuaj është zëvendësuar për shembull, por nga: megjithatë, nga ana tjetër, etj. Përdorimi i misrit natyrisht nuk është faj në vetvete. Pavarësisht nga gjithçka, përdorimi i lidhjeve që i përkasin një regjistri më të mbështetur. Menjëherë shtoni një prekje më të rafinuar, më profesionale në tekstin tuaj. Shumëllojshmëria e fjalorit tuaj shoqëruar me fjalë lineare që ikin pa përsëritjen më të vogël. Ne sigurisht që do të promovojmë transmetimin e mirë të informacionit që dëshironi të shpërndani.

LEXO  Si të bindeni në një mjedis profesional?

Lista e lidhjeve logjike për qëndrueshmëri më të mirë të teksteve tuaja

Këtu është një listë e lidhjeve për t'u përdorur në postat tuaja elektronike, raporte dhe shkrime të tjera. Duke i trajtuar me kujdes do të lehtësoni leximin dhe kuptimin e mirë të teksteve tuaja. Isshtë e qartë se një ide e shkëlqyer, të cilën askush nuk do ta kuptojë, do të harrohet shpejt nga eprorët tuaj.

 

Për arsye të

Ne kete aspekt

Me kusht që

Anasjelltas

Ndryshe nga në

Në fund

E vërteta

Në qoftë se nuk

Duke supozuar se

Shikoni nga afër

kështu

atëherë

ndërsa

Pas kësaj

Në rast se

Au contraire

Në vend të

edhe

Mjafton të them këtë

Me fjale te tjera

Të tjera

megjithëse

Kjo është arsyeja pse.

Kjo është arsyeja pse

Kjo do të thotë

makinë

Duke vepruar kështu

Kjo perfshin

Cependant

Kjo është arsyeja pse

Sikur

Si

ndryshe nga

Nga ku

Së pari

Në atë rast

Në këtë dizajn

Në këtë këndvështrim

Në përgjithësi.

Në fakte

Ne anen tjeter

Nga kjo pikëpamje

Fakt

Po kështu

Ne te njejten menyre

Plus

Plus

Në shikim të parë

Kështu që.

Përveç kësaj

Që atëherë

Sapo

donc

Sepse

Për sa kohë që

Në mënyrë efektive

Gjithashtu

Në këtë

Qartë

në përfundim

Rrjedhimisht

Në ndryshim nga

Më në fund

Së dyti

En effet

në të vërtetë

Në përgjithësi

Në kundërshtim me

Përveç kësaj

Veçanërisht

Në praktikë

Ne vend te pare

Për shkak të

Në realitet

Ne anen tjeter

Me pak fjalë

Duke ndjekur këtë hipotezë

Në teori

Enfin

atëherë

Ndër të tjera

Et

si

në sajë të

Në mënyrë ideale

LEXO  Gjithçka që duhet të dini rreth strategjisë së shkrimit në punë

Anasjelltas

Më shumë

Më shumë

Même si

Sidoqoftë

Pavarësisht

Sidomos

Or

për më tepër

Duke krahasuar

Prandaj

Për shembull

Nga kundërshtimi

sepse

Në përgjithësi

Më posaçërisht

Më saktësisht

Sidoqoftë

Te filloj

për të përfunduar

Në thelb

Pourtant

Me kusht që

së pari

pastaj

Që kur

Kur

Kuoiqe

Në qoftë se nuk

Kështu që

Si

Nese jo

ndërsa

Derisa

Të tilla si

Tout d'abord

Së pari

Te gjitha njesoj

Sidoqoftë