Hije, e dini? Është një teknikë e shkëlqyer që kam zbuluar në internet. Kjo teknikë konsiston në përsëritjen fjalë për fjalë me të njëjtin intonacion atë që thotë një vendas. Kështu që ju mund të bëni teknikën e hijeve ose papagallit me shumë gjëra: një këngë, një fragment nga një film, një fjalim, videot e mia! Zgjedhja është shumë e gjerë, thjesht duhet të keni transkriptimin me vete, të dëgjoni dhe të përsërisni, kjo është e gjitha! Për çfarë është hijezimi? përdoret për të punuar në shqiptimin tuaj, por jo vetëm, ju lejon të punoni edhe me intonacionin, mund të punoni edhe me fjalorin duke mësuar fjalë të reja. Mund të punoni edhe në strukturën e fjalisë, të shihni se si është ndërtuar me gojë. Është një burim i pashtershëm përfitimesh në mësim, ju siguroj. Nëse përparoni në të folur, jeni më i sigurt, ju lejon të jeni më të motivuar për të mësuar më shumë dhe përparoni akoma më shumë, është një rreth i virtytshëm 🙂 A jeni gati për të bërë hije me mua?

Disa hapa që duhet të ndiqni:

Hapi 1: dëgjo

Hapi 2: dëgjoni dhe përsëritni si një frazë papagalli nga fraza

Hapi 3: Dëgjoni të gjithë tekstin dhe përsëritni të gjithë tekstin Përsëritni hapat 2 dhe 3 sa herë që ju nevojitet.

Është përmes përsëritjes që ju do të arrini të përmirësoni oralin tuaj. Më tregoni nëse ju pëlqen ky lloj ushtrimi, më tregoni nëse funksionon. Nëse dëshironi ta bëni ushtrimin drejtpërdrejt pa dëgjuar shpjegimin, ai fillon rreth orës 7′.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →