Kjo është videoja e dytë e hijeve, ju kujtohet? Është një teknikë e shkëlqyer që konsiston në përsëritjen fjalë për fjalë me të njëjtin intonacion atë që thotë një vendas. Kështu që ju mund të bëni teknikën e hijeve ose papagallit me shumë gjëra: një këngë, një fragment nga një film, një fjalim, videot e mia! Zgjedhja është shumë e gjerë, thjesht duhet të keni transkriptimin me vete, të dëgjoni dhe të përsërisni, kjo është e gjitha! Për çfarë është hijezimi? përdoret për të punuar në shqiptimin tuaj, por jo vetëm, ju lejon të punoni edhe me intonacionin, mund të punoni edhe me fjalorin duke mësuar fjalë të reja. Mund të punoni edhe në strukturën e fjalisë, të shihni se si është ndërtuar me gojë. Është një burim i pashtershëm përfitimesh në mësim, ju siguroj. Nëse përparoni në të folur, je më i sigurt, kjo të lejon të jesh më i motivuar për të mësuar më shumë dhe përparon gjithnjë e më shumë, është një rreth i virtytshëm 🙂 Pra gati për të bërë hije me mua?

Disa hapa që duhet të ndiqni:

Hapi 1: dëgjo

Hapi 2: dëgjoni dhe përsëritni si një frazë papagalli nga fraza

Hapi 3: dëgjoni të gjithë tekstin dhe përsëritni të gjithë tekstin dhe regjistroni veten Përsëritni hapat 2 dhe 3 sa herë të keni nevojë. Është përmes përsëritjes që ju do të arrini të përmirësoni oralin tuaj.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →