La bonus i jashtëzakonshëm i fuqisë blerëse, tha Premium "Macron", shpallur në dhjetor 2018 për të qetësuar zemërimin e jelekëve të verdhë, është rinovuar për vitin 2020.

Kushtet e pagesës së saj janë lehtësuar për shkak të krizës shëndetësore, ekonomike dhe sociale. Ja çfarë duhet të dini.

A keni të drejtë për bonus?

Po, për sa kohë që jeni i lidhur me kompaninë ose institucionin publik të një natyre industriale dhe tregtare (EPIC) ose të një natyre administrative (EPA) me një kontratë pune në datën e pagesës së saj, ju mund ta merrni atë, dhe kjo, pavarësisht nëse jeni në CDI, CDD, me kohë të plotë ose me kohë të pjesshme, i përkohshëm, mbajtës i një kontrate shkathtësie ose kontrate profesionalizimi, etj.

Sidoqoftë, punëdhënësi mund të rezervojë bonusin për punonjësit, shpërblimi i të cilëve është nën një tavan të caktuar.

A kërkohet nga punëdhënësi juaj ta paguajë juve?

Jo, pagesa e saj është vullnetare. Vendimi për të paguar atë mund të jetë një marrëveshje kompanie ose një vendim i njëanshëm nga punëdhënësi.

ndryshe nga

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Krijoni strategjinë tuaj të marketingut në internet