Deshifrimi i partneriteteve publike-private me ekspertë të Harvardit

Partneritetet publiko-private (PPP) janë në buzët e të gjithëve me vendimmarrësit publikë. Dhe për arsye të mirë: këto bashkëpunime midis shteteve dhe kompanive për të zhvilluar projekte të infrastrukturës publike po tregojnë rezultate spektakolare. Sheshe ndërtimi dy herë më shpejt, kursime buxhetore, cilësi më e mirë e infrastrukturës... Sukseset e PPP-ve po grumbullohen!

Por si mund t'i riprodhoni këto suksese në qytetin apo vendin tuaj? Si mund të inicojmë aleanca të tilla të suksesshme dhe të optimizojmë menaxhimin e tyre për një afat të gjatë? Këtu qëndron problemi. Për shkak se PPP-të mbeten keq të kuptuara dhe zbatimi i tyre i mbushur me gracka.

Për t'iu përgjigjur të gjitha këtyre çështjeve u lançua ky trajnim unik online për PPP-të. I udhëhequr nga liderë me famë botërore si Harvardi, Banka Botërore dhe Sorbona, ky kurs deshifron të gjitha aspektet e këtyre aranzhimeve komplekse.

Mbi programin për këto 4 javë intensive: analiza të rasteve konkrete, video edukative, kuize vlerësuese... Do të eksploroni aspektet ligjore të PPP-ve, proceset e përzgjedhjes së partnerëve më të mirë privatë, artin e negocimit të kontratave dhe madje edhe praktikat e mira për menaxhim i shëndoshë mbi 30 vjet. Mjaft për të zotëruar nga A deri në Z këto partneritete publiko-private që po rishpikin financimin e të mirave tona publike.

Pra, a jeni gati të bëheni të ditur për të ardhmen e infrastrukturës publike? Ky trajnim është krijuar për ju! Përdorni një përmbledhje unike të njohurive më të mira akademike dhe operacionale mbi PPP-të.

Këto partneritete publiko-private që po revolucionarizojnë infrastrukturën tonë

A e dini se çfarë ju lejon të ndërtoni një spital të ri në vetëm 6 muaj ose të riparoni të gjitha rrugët e prishura në qytetin tuaj në vetëm 2 javë? Këto janë partneritete publiko-private, të njohura më mirë me akronimin PPP.

LEXO  Zbuloni fuqinë e Hartës së Mendjes

Pas këtyre tre letrave qëndron një mënyrë unike bashkëpunimi midis sektorit publik dhe sektorit privat. Konkretisht, në një PPP, shteti i bën thirrje një ose më shumë kompanive private të ndërtojnë dhe menaxhojnë infrastrukturën publike. Ideja? Kombinimi i ekspertizës së sektorit privat me misionin e interesit të përgjithshëm të publikut.

Rezultati: projekte të realizuara në kohë rekord dhe kursime të konsiderueshme për financat publike. Po flasim për kantiere dy herë më shpejt se normalja! Mjaft që çdo kryetar bashkie të gjelbërojë nga zilia përballë infrastrukturës publike gjithnjë e më të rrënuar dhe buxheteve të kufizuara.

Por në fakt, si është e mundur kjo? Falë PPP-ve, rreziku financiar ndahet midis shtetit dhe partnerëve të tij. Këta të fundit janë të interesuar për fitime dhe për këtë arsye kanë çdo interes për të ofruar projektet e tyre në raportin më të mirë cilësi/çmim. Ky është ai që ne e quajmë efekti nxitës, një nga shtyllat e këtyre kontratave të gjeneratës së re.

Sukses në PPP tuaj: 3 çelësat e artë për të ditur

Në dy pjesët e para, ne çmitizuam partneritetet publike-private (PPP) dhe prezantuam bazat e këtij lloji të kontratës premtuese, por komplekse ndërmjet shteteve dhe kompanive. Tani është koha për të parë sekretet e një PPP të suksesshme.

Sepse disa PPP janë me të vërtetë suksese të jashtëzakonshme, ndërsa të tjerat dështojnë ose marrin fund. Pra, cilët janë përbërësit e një PPP optimale? Këtu janë 3 faktorët kryesorë të suksesit.

Së pari, është thelbësore të zgjidhni partnerin tuaj privat, ose më mirë partnerët tuaj, me kujdes. Favorizon grupet e kompanive me ekspertizë plotësuese. Analizoni imët historiku i kompanisë për të vlerësuar besueshmërinë e tyre me kalimin e kohës.

LEXO  Optimizoni menaxhimin e inventarit tuaj me këtë trajnim

Së dyti, i kushtoni rëndësi të madhe balancës së rreziqeve në kontratë. Linja e përgjegjësive midis publikut dhe privatit duhet të përcaktohet qartë, sipas parimit: “Rreziku përballohet nga ata që mund ta kontrollojnë atë me koston më të ulët”.

Së treti, vendosja e një dialogu të përhershëm ndërmjet të gjitha palëve të interesuara, përtej aspekteve thjesht ligjore. Sepse një PPP i suksesshëm është mbi të gjitha një marrëdhënie besimi midis shtetit dhe ofruesve të tij të shërbimeve për një afat të gjatë.

Këta janë 3 përbërësit magjikë të zbuluar nga specialistët më të mirë në botë për të garantuar PPP efikase dhe të qëndrueshme. Për të medituar!

 

→→→ Vendosmëria juaj për të trajnuar veten është e admirueshme. Për të përsosur aftësitë tuaja, ne ju këshillojmë të interesoheni edhe për Gmail, një mjet thelbësor në botën profesionale←←←