Kompanitë që nuk aplikojnë telepunë të plotë kur aktiviteti i tyre i jep hua asaj rrezikojnë kontrolle nga inspektorati i punës dhe, në rast të refuzimit të respektimit të kësaj mase, dënime të ashpra. Por Ministria e Punës thekson arsimimin ndaj punëdhënësve të paqortueshëm, duke i konsideruar sanksionet vetëm si një mundësi e fundit.

Punonjësit duhet të praktikojnë teleworking integral në masën e "E mundur" për të kufizuar përhapjen e epidemisë Covid-19. Vullneti i Emmanuel Macron, i shprehur në fjalën e tij të 28 tetorit duke njoftuar burgosjen nga dy ditë më vonë dhe i transkriptuar në protokollin shëndetësor, nuk respektohet gjithmonë, siç tregohet në një sondazh që Ministria e Punës lëshoi ​​të martën, 10 nëntor për disa media, përfshirë Rekord familjar.

Sipas këtij studimi, të cilin ministria e financoi dhe porositi nga Harris Interactive, gjatë javës nga 2 deri në 8 nëntor, 52% e njerëzve që punonin të pyetur treguan se ata punonin në vendin e tyre të punës 100%, 18% thanë deklaruar praktikimin e punës në telegrafin integral, 18% thanë se alternuan teleworking dhe punojnë në prani *. Por ishte akoma