Print Friendly, PDF & Email

 

përmbledhje:

Vendosni një tekst të rremë | 04 min
Pjesa e postës direkte1 | 30 min
Pjesa e postës direkte2 | 15 min
Hierarkizimi i Letrave me Vlerë | 06 min
Redakto stilet | 05 min
Përmbledhje automatike  | 09 min
Stilet përmbledhëse | 03 min
Numërimi i personalizuar i faqeve | 05 min
PDF interaktiv me përmbajtje 
| 02 minuta

 

 

Si të futni shpejt tekst të rremë në Microsoft Word. Parim i panjohur në këtë softuer të përpunimit të tekstit, ne kemi mundësinë të përfshijmë Lorem Ipsum në fluturim në dokumentet tona.

Ka 2 mundësi për këtë:

  • Mënyra e parë për ta bërë këtë, futni =lorem() në faqen tonë. Vini re se mund të specifikoni numra në kllapa që korrespondojnë me numrin e paragrafëve dhe numrin e rreshtave të dëshiruar.
  • Mënyra e dytë për ta bërë këtë, futni = rand () në faqen tonë. rand nga rastësia. Këtë herë ne marrim një tekst të rastësishëm, gjuha e të cilit korrespondon me gjuhën e softuerit.


Si të kryeni procedurën për të krijuar letra të personalizuara?

Pjesa XNUMX e një serie videosh kushtuar bashkimit të postës në Word.

LEXO  Rikualifikimi i punonjësve, fillimi i rinovimit profesional

Ne shohim se si ta lidhim të tijin lloji i shkronjës me një baza e të dhënave Excel. Si të filtroni dhe renditni këtë bazë të dhënash në mënyrë që t'u shkruani vetëm njerëzve të caktuar.

Pastaj futim variablat (fushat) brenda dokumentit tonë Word.

Ne shohim së bashku rastin e mprehtë të datave gjatë një lidhjeje OLE DB që Word e bën si parazgjedhje. Duhet të ndryshojmë formatin Anglo/Sakson në Format evropian. Por gjithashtu punoni në formatin e elementeve të koduar për të marrë një shfaqje monetare.

Pastaj mund të kryejmë bashkim për të gjeneruar krijimin e të gjitha letrave tona të personalizuara.Ne shpjegojmë procedurën që duhet të kryhet për të gjeneruar zarfe dhe etiketa të personalizuara gjatë bashkimit të postës së Microsoft Word.

Pjesa XNUMX e serive të videove me postë të drejtpërdrejtë në Word.

Nga një dokument bosh, niset një shkrirje e postës për të krijuar formatin e duhur të skedarit.

Më pas i fusim fushat në foletë e duhura të parashikuara për këtë qëllim. Kini kujdes kur krijoni etiketa, ne krijojmë vetëm etiketën e parë të tabelës sonë dhe më pas përditësojmë. Kodi "Next Record" na lejon të zgjedhim numrin e etiketave për regjistrim që duam në fletë.

Ne përfundojmë duke u bashkuar në mënyrë që të gjenerojmë sa më shumë faqe sa kishte regjistrime në bazën tonë të të dhënave Excel.Si të formatoni shpejt titujt tuaj në një dokument Microsoft Word në mënyrë që të krijoni një tabelë të përmbajtjes më vonë.

Numërimi ose prioritizimi i pikave kryesore të dokumentit tonë Word ndonjëherë mund të jetë një dhimbje koke e vërtetë. Sidoqoftë, duke përdorur modelet e titullit tashmë të pranishëm në softuer, është e mundur ta bëni këtë shumë lehtë.

Hapi i parë është të zgjidhni stilin e numërimit të lidhur me stilet e kryefjalës. Atëherë do të duhet të informojmë Word për titujt e ndryshëm brenda dokumentit tonë (titulli 1, titulli 2).

LEXO  Rikonfinimi: a mund të ushtrojnë punonjësit të drejtën e tyre për tërheqje?

Ky hap thelbësor për të gjitha raportet, tezat ose disertacionet e mira është preludi i gjenerimit të një përmbledhjeje automatike.Si të ndryshoni formatimin e stileve në Microsoft Word.

Ne shohim se si të formatojmë shpejt hierarkinë tonë. Dhe si ta përdorni këtë grup ose grup stilesh në dokumente të tjera.

Për të qenë në gjendje të modifikoni stilet, më e shpejta është të bëni një model direkt në dokumentin e hapur. Për ta bërë këtë, ne zgjedhim një tekst që tashmë ka një stil të aplikuar dhe ne bëjmë modifikime të formatimit të tij. Pastaj kliko me të djathtën mbi emrin e stilit / azhurnimit për t'u përputhur me zgjedhjen.

Pasi të gjitha stilet të jenë përshtatur me shijen tonë ose me statutin grafik të kompanisë, ne mund të ruajmë grupin e stileve. Në shiritin e krijimit, shpalosni të gjitha modelet e propozuara dhe zgjidhni "Ruaj si stil i ri".

Kështu, loja do të mund të ringarkohet në çdo dokument tjetër Word.Si të krijoni një përmbledhje automatike në Microsoft Word.

Pasi të kemi parë mënyrën e krijimit të titujve në videot e mëparshme, më në fund trajtojmë krijimin e tabelës sonë të përmbajtjes.

Ne e vendosim veten në dokument në vendin ku duam përmbledhjen e ardhshme, më pas në shiritin "Referencat / Tabela e përmbajtjes / Tabela e personalizuar e përmbajtjes", specifikojmë modelin e dëshiruar.

Kur përmbledhja futet në faqe, mund të vërejmë se lidhjet e hipertekstit janë krijuar në titujt tanë për të gjetur vendndodhjen e tekstit në faqet tona.

Vëmendje nëse ndonjëherë bëjmë një modifikim të titullit në skedarin tonë, do të jetë e nevojshme të azhurnojmë përmbledhjen duke "klikuar me të djathtën / azhurno fushat", në mënyrë që të shohim modifikimet tona të fundit.Pasi të kemi krijuar përmbledhjen automatikisht, ne shohim së bashku se si të modifikojmë stilet e tabelës së përmbajtjes.

Në të vërtetë, krijimi i përmbledhjes i dha Word-it mundësinë për të krijuar stile të reja të paracaktuara si TM1 ose TM2, për tabelën e përmbajtjes së nivelit 1.

LEXO  Falas: Si të krijoni automatikisht disa Tabela Pivot

Këto stile përditësohen automatikisht si parazgjedhje. ajo që bën është se ne vetëm duhet të zgjedhim paragrafët e saktë dhe të bëjmë ndryshime lokale në dokument.

Këto modifikime mund të ruhen në grupin tonë të stileve nëse duam ta përdorim këtë skemë në skedarë të tjerë.Ne kryejmë një numërim të personalizuar nga faqja 3 e dokumentit tonë, duke kaluar faqet e para.

Si të numërohen faqet e një dokumenti Word pa numëruar faqen e kopertinës ose tabelën e përmbajtjes.

  • Për këtë na duhet absolutisht një ndërprerje e seksionit midis faqes e cila duhet të fillojë numërimin tonë dhe faqen e mëparshme.
  • Pastaj duke vendosur veten në fund të faqes e cila fillon numrat tanë duhet të çaktivizoni butonin "i lidhur me atë të mëparshmin".
  • Në numrin e faqes së pari do të zgjedhim të formatojmë numrat për t'i thënë që të fillojë në 1.
  • Dhe më pas mund të fusim numrin në fund të faqes me modelin që duam.

 Si të gjeneroni një PDF interaktive ose të etiketuar nga një skedar Word që përmban një përmbledhje automatike.

Gjithçka ndodh kur ruani skedarin tonë. Kur zgjidhni të krijoni një skedar të llojit PDF, mund të shkoni te opsionet e regjistrimit për të kontrolluar kutinë: krijoni faqeshënues nga titujt e Word-it.

Në fund, ne marrim një skedar PDF me mundësinë e klikimit të butonit në formën e një faqeshënuesi i cili paraqet përmbledhjen në formën e një lidhjeje ndërvepruese.

 Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →