Interneti i Gjërave (IoT) përbën një evolucion madhor të rrjeteve globale dhe duhet t'i përgjigjet dy sfidave themelore: të jesh efikas ne energji dhe mbi të gjitha të jesh ndërveprueshme, dmth lejojnë që objektet të integrohen lehtësisht në sistemet ekzistuese të informacionit.

Ky MOOC do të mbulojë teknologjitë, arkitekturat dhe protokollet e nevojshme për performanca nga fundi në fund i mbledhjes së informacionit në rrjetet e dedikuara për IoT për strukturimin e të dhënave dhe përpunimin e tyre.

Në këtë MOOC, ju veçanërisht do të:

 

  • zbuloni një kategori të re rrjetesh të quajtur LPWAN Dont SIGFOX et LoRaWAN janë përfaqësuesit më të famshëm,
  • shikoni evolucionin e pirgut të protokollit të Internetit, i cili vjen nga IPv4 / TCP / HTTP à IPv6 / UDP / CoAP duke ruajtur Koncepti REST bazuar në burimet e identifikuara pa mëdyshje nga URI-të,
  • shpjegoni se si CBOR mund të përdoret për të strukturuar të dhëna komplekse përveç JSON,
  • enfin JSON-LD et baza e të dhënave mongodb do të na lejojë të manipulojmë lehtësisht informacionin e mbledhur. Kështu, ne do të prezantojmë teknikat thelbësore për të vërtetuar statistikisht të dhënat e mbledhura.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Bëni një slideshow për të shoqëruar prezantimin tuaj