Print Friendly, PDF & Email

Ky kurs është plotësisht dygjuhëshe frëngjisht/anglisht
dhe me titra në frëngjisht 🇫🇷, anglisht 🇬🇧, spanjisht 🇪🇸 dhe japonisht 🇯🇵

Pharo është një gjuhë e pastër e orientuar drejt objekteve, e frymëzuar nga Smalltalk, e cila ofron një përvojë unike zhvillimi në ndërveprim të vazhdueshëm me objektet e gjalla. Pharo është elegant, argëtues për t'u programuar dhe shumë i fuqishëm. Është shumë e lehtë për t'u mësuar dhe ju lejon të kuptoni koncepte shumë të avancuara në një mënyrë të natyrshme. En programmant en Pharo vous êtes immergés dans un monde d’objets vivants. Ju jeni duke modifikuar vazhdimisht objekte që mund të përfaqësojnë aplikacionet në internet, vetë kodin, grafikët, rrjetin, etj.

Faro është gjithashtu një mjedis pa shumë produktiv përdoret nga kompanitë për zhvillimin e aplikacioneve në internet.

Përmes këtij MOOCju do të zhyteni në një mjedis jetese dhe do të jetoni një përvojë të re programimi.

Mooc fillon me një sekuencë opsionale, kushtuar Fillestar për të prezantuar bazat e programimit të orientuar drejt objektit.
Gjatë gjithë Mooc, ne fokusohemi në rafte ueb pharo që ka veçantinë e ndryshimit të mënyrës së ndërtimit aplikacionet në ueb.
Ne gjithashtu jemi duke e rishikuar konceptet thelbësore të programimit duke ilustruar se si i përdor Faroni. Ne paraqesim heuristikat dhe modelet e dizajnit për të dizajnuar më mirë aplikacione të objekteve. Këto koncepte janë të zbatueshme në çdo gjuhë objekti.

Ky MOOC synon njerëz me përvojë në programim, por kushdo që është i motivuar do të mund të ndjekë edhe kursin falë burimeve të shumta të ofruara. Mund të jetë gjithashtu me interes për enseignants d’informatique car Pharo est un bon outil pour enseigner la programmation orientée objet et ce cours est l’occasion de discuter de points de conception objet (par exemple : polymorphisme, envoi de messages, self/super, design patterns).

LEXO  Fjalori SOS: si të filloni një bisedë në të gjitha gjuhët?

Ky MOOC sjell gjithashtu një vizion të ri të vetë themeleve të programimit të objekteve që janë polimorfizmi dhe lidhja e vonë.