Nëse në shkollë gjuhët e huaja nuk ishin lënda juaj e preferuar, tani që jeni një i rritur ju vjen keq që nuk keni qenë mjaft i zellshëm.
Por kurrë nuk është tepër vonë për të mësuar një gjuhë të re, sigurisht që nuk do të jetë aq e lehtë, por është e mundur dhe paraqet vetëm përparësi.

Nëse ende dyshoni, këtu janë arsyet e mira për të mësuar një gjuhë të huaj.

Për të shkuar në një udhëtim:

Udhëtimi është një përvojë e dobishme, por nëse nuk flet gjuhën e vendit ose të gjuhës angleze, mund të jetë e vështirë.
Nëse keni vendosur të shkoni në një udhëtim, është të takoni njerëz dhe të zbuloni kulturën e tyre, kështu që kjo është arsyeja e parë për të mësuar një gjuhë të huaj.
Natyrisht, nëse udhëtoni çdo vit nuk do të jetë e nevojshme të mësoni gjuhën e secilit vend.
Zakonisht gjuha angleze është e mjaftueshme për t'u kuptuar.

Të zhvillohet në mënyrë profesionale:

Në ditët e sotme, anglishtja është bërë pothuajse e detyrueshme në disa fusha.
Disa vende pune paguhen më mirë kur flet një gjuhë të huaj.
Tre gjuhë vlerësohen veçanërisht nga rekrutuesit, përkatësisht anglisht, spanjisht dhe gjermane.

Mësimi i një gjuhe të re mund të jetë gjithashtu pjesë e ndryshoni pozicionin ose orientimin.
Përveç kësaj, do të jetë më e lehtë për të marrë një transferim jashtë vendit, nëse plani i karrierës suaj do të vazhdojë në të njëjtën kompani duke ndryshuar mjedisin.

LEXO  Mësoni një gjuhë të huaj me trajnim falas

Për të mbajtur një tru në gjendje të mirë:

Sa e habitshme që mund të duket, të mësuarit e një gjuhe të re mund të jetë një sport i vërtetë për meninges.
Hulumtuesit kanë treguar se njerëzit dygjuhësh kanë aftësi më të madhe dhe fleksibilitet njohës se ata që flasin vetëm një gjuhë.
Ata menaxhojnë më mirë dykuptimësinë, kontradiktën dhe kanë një aftësi më të mirë për t'u përqendruar.
Këto aftësi do t'ju shërbejnë mirë në punë ose në jetën tuaj personale.

Njohja e gjuhës së dytë do të ndihmonte në zhvillimin e inteligjencës verbale, trajnimit konceptual, arsyetimit global dhe nxitjes së zbulimit të rregullave që bazohen në zgjidhjen e problemeve.
Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të luftuar kundër degjenerimit të trurit dhe veçanërisht sëmundjes së Alzheimerit.

Për të nisur një sfidë të re personale:

Njohja e një gjuhe të re është vërtet e kënaqshme në jetën e përditshme: ndihmon një turist, takim dhe bisedë me një udhëtar në tren, duke qenë në gjendje të tregojë një "sekret" për një mik që flet të njëjtën gjuhë pa u brengosur për pjesën tjetër të grupit, interneti në gjuhën e mësuar etj.
Këto janë kënaqësi të vogla, ju jap, por atë lumturi! Për të mos përmendur që ju do të jeni krenar për veten!