Ka disa mënyra për të punojnë në distancë si ekip. Metoda më klasike duke qenë biseda. Sidoqoftë, për të punuar në mënyrë efektive, punonjësit duhet të dinë saktësisht se çfarë po bëjnë kolegët e tyre. Ndarja në ekran, siç është ajo e ofruar nga TeamViewer, më pas mund të jetë e dobishme.

Farë është TeamViewer?

TeamViewer është softuer që ju lejon të hyni në distancë. Me fjalë të tjera, kjo ju lejon të përdorni dhe kontrolloni një kompjuter nga distanca. Softueri siguron qasje në aplikacione dhe skedarë në kompjuterin e largët. Sidoqoftë, manipulimet e mundshme janë të kufizuara në ato të autorizuara nga kompjuteri pritës. Ky program mund të përdoret si në një biznes ose për arsye private. Ekzistojnë versione të ndryshme të pajtueshëm për makinat Windows, Mac dhe Linux. Versione të lëvizshme janë gjithashtu të pranishme dhe është e mundur të hyni në llogarinë tuaj TeamViewer përmes uebit. Dihet gjithashtu se është një nga më të sigurtat në treg. Në të vërtetë, funksionon në mënyrë të përsosur pa pasur nevojë të çaktivizoni firewall-in ose ndonjë program tjetër sigurie. Transferimet e të dhënave janë të koduara në mënyrë që asnjë individ me qëllim të keq nuk mund t'i vjedhë ato. Ekzistojnë dy versione të softuerit të dizajnuar për synime të ndryshme. Versioni i konsumatorit është plotësisht falas dhe mund të përdoret në çdo sistem operativ. Versioni i biznesit është i tarifueshëm dhe çmimi i tij varet nga platforma. Për shembull, për rastin e përdorimit në Windows, çmimi fillon me 479 euro. Përveç kësaj mundësojnë ndihmë në distancë, u siguron përdoruesve të saj shumë mjete të tjera që kursejnë kohë në punë. Ky mjet është i dobishëm sepse ju lejon të kryeni një detyrë në kompjuter pa pasur nevojë të jeni fizikisht i pranishëm. Softueri është gjithashtu i dobishëm për të ndihmuar një nga punonjësit tuaj për të zgjidhur një problem direkt në PC e tyre.

Si funksionon TeamViewer?

Derdh përdorni TeamViewer, së pari duhet të shkarkoni programin nga faqja zyrtare në internet dhe ta instaloni atë. Instalimi nuk është i ndërlikuar, pasi mjafton të ndiqni hapat e treguar nga programi. Për të hyrë në një kompjuter të largët përmes softuerit, kompjuteri i synuar gjithashtu duhet të ketë të instaluar TeamViewer. Sapo të nisë softveri, caktohen një ID dhe fjalëkalimi. Këto do të jenë të dobishme për të lejuar një klient të largët të hyjë në kompjuter. Sidoqoftë, këto të dhëna ndryshojnë sa herë që programi rihapet. Ky sistem parandalon njerëzit të lidhur më parë me kompjuterin që ta përdorin atë përsëri pa lejen tuaj. TeamViewer gjithashtu ka një veçori të quajtur kamp shërbimi. Shtë një mjet praktik që i lejon teknikët e IT të ofrojnë mbështetje teknike të largët. Kampi i shërbimit gjithashtu ju lejon të kryeni shumë detyra të tjera siç është shtimi i personelit ose krijimi i kutive të pritjes.

Duke përdorur TeamViewer

Në dritaren e softuerit, ekzistojnë dy mundësi kryesore. E para është ajo që lejon hyrjen në distancë. E dyta lejon menaxhimin e takimeve. Në rastin e qasjes në distancë, ju keni dy mundësi. Ju mund të parë hyr në distancë kompjuterin e një personi duke treguar ID e tij dhe më pas fjalëkalimin e tij. Për të autorizuar qasje në distancë, do të duhet të ndani letrat kredenciale me personin që dëshiron të hyjë në kompjuterin tuaj. Duhet të theksohet se ky komunikim mund të bëhet vetëm ndërmjet dy kompjuterëve. Karakteristika tjetër e TeamViewer është planifikimi i takimit. Shtë një mjet i dobishëm që ju lejon të zhvilloni takime me bashkëpunëtorët tuaj. Ata do të kenë mundësinë të shohin në kohë reale atë që shfaqet në desktopin e kompjuterit që pret mbledhjen. Për të krijuar një takim, thjesht shkoni te butoni "Takim". Nga atje, ju mund të plotësoni një formular që përmban informacione për takimin (ID e takimit, fjalëkalimin, kohën e fillimit, etj.). Këto detaje duhet t'u dërgohen personave të interesuar me email ose me telefon. Pastaj mund të filloni transferimin duke shkuar te "Takimet e mia". Duke klikuar në lidhjen që u është dërguar atyre, të ftuarit do të kenë mundësi të hyjnë në takim.

Të mirat dhe të mirat e TeamViewer

Avantazhi me TeamVieawer është se lejon punë e largët në një linjë fikse shpejt dhe me lehtësi. Ju nuk keni nevojë të jeni fizikisht të pranishëm për të çuar përpara punën tuaj në zyrë, gjë që është shumë e dobishme sidomos gjatë grevës. Me TeamViewer, ju vetëm duhet të lini kompjuterin tuaj të punës në mënyrë që të keni qasje në të nga çdo kompjuter ose smartphone dhe në një mënyrë të sigurt. Njerëzit që duan të kenë qasje në punën e tyre më lehtë pa kryer vazhdimisht ndonjë materiali do ta vlerësojë atë. Sidoqoftë, edhe me nivelin e sigurisë që ofron softueri, përdorimi i tij i bën disa masa paraprake të domosdoshme. E para që do të respektojë do të jetë mos t’i jepni qasje kompjuterit tuaj kujtdo. Duke lënë, për shembull, një seancë të hapur përherë në një zyrë me qasje të lirë.