Përvetësimi i aftësive të reja dhe mbështetja e njohurive tuaja nga distanca është e mundur! Nëse dëshironi ju stërviteni në fushën tuaj të studimit duke optimizuar kohën tuaj, thjesht shkoni te Pole pune. C'est une platformë multidisiplinare ku do të gjeni trajnimin më të mirë për t'u zhvilluar në disiplinën tuaj.

Në varësi të llojit të trajnimit tuaj, pasi të keni përfunduar, ju do të merrni ose një diplomë në specialitetin tuaj, ose një titull ose certifikim profesional. Pra, le të shohim zonat e mbuluara nga kjo faqe si dhe formatin e trajnimit dhe rastet ku mund të paguheni!

Zonat e mbuluara nga kurset e mësimit në distancë të ofruara nga Pôle-emploi

Trajnimi në distancë i ofruar nga Pôle emploi mbulon një sërë fushash. Nëse doni të dini nëse është e juaja mbështetur nga platforma, thjesht shkoni te seksioni " gjeni trajnimin tim pastaj shkruani fjalën kyçe që lidhet me disiplinën tuaj. Ju gjithashtu mund të rafinoni kërkimin tuaj duke specifikuar nivelin tuaj të hyrjes dhe nivelin me të cilin dëshironi të largoheni nga trajnimi, si dhe periudhën që ju përshtatet.

Përtej kërkimit tuaj specifik, ekziston një kategori trajnimesh në fusha të ndryshme të ofruara nga platforma. Kjo është për t'ju ndihmuar të gjeni atë që ju intereson dhe për t'ju mbështetur me rigorozitet në zgjedhjen tuaj.

Nëse, për shembull, dëshironi të stërviteni për të mësuar një aftësi të re, por nuk keni një ide të veçantë, mund të konsultoheni me ta për të parë se çfarë ju mahnit më shumë. Nga domenet në dispozicion për ju :

 • trajnime në profesionet dixhitale (menaxher projekti dixhital, ekspert i shkencës së të dhënave, zhvillues celular, dizajner UX, etj.);
 • trajnime për tregti dhe marketing (menaxher marketingu, menaxher i zhvillimit të biznesit, inxhinier i shitjeve, marketing dixhital etj.);
 • trajnime në tregti me ushqime (kasap, pastiçer, bukëpjekës etj.);
 • trajnime në ndërtimtari (energji elektrike, inxhinieri civile, VRD, etj.);
 • trajnimi në profesionet e arsimit (mësues, këshilltar kryesor arsimor, kujdesi për fëmijët në shtëpi, etj.);
 • trajnim në profesionet e kontabilitetit;
 • trajnime gjuhësore (spanjisht, anglisht, italisht, etj.);
 • trajnim për të filluar një biznes.

Struktura e mësimit në distancë

Pôle-emploi përdor në kontekstin e kurseve të trajnimit në distancë që ofron mjete edukative në vijim:

 • video shpjeguese;
 • lojë serioze për ta bërë mësimin më argëtues dhe për këtë arsye më tërheqës;
 • kurse online;
 • modeli pedagogjik i klasave të kthyera (mësime në shtëpi, detyra shtëpie në klasë);
 • mentorim dhe shkëmbim individual me trajnerë.

Gjatë trajnimit do të jetë menaxheri juaj pedagogjik përgjegjës për ju shoqëroj në mësimin dhe zhvillimin tuaj dhe do t'u përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja. Gjithashtu, do të formohen grupe nxënësish për të mundësuar një shkëmbim konstruktiv në kuadër të trajnimit. Do të ketë gjithashtu ekipet teknike në dispozicionin tuaj për t'ju orientuar.

Trajnim me pagesë: a është e mundur?

Në disa raste, ju mund të ndiqni trajnimin tuaj ndërsa jeni duke u paguar (kujdes të mos e ngatërroni me financimin e trajnimit në fjalë). Në këtë kontekst, ka 2 raste.

Për personat e kompensuar nga Pôle emploi

Para së gjithash, do të duhet flisni për projektin tuaj të trajnimit me këshilltarin tuaj në mënyrë që ai të mund të kontrollojë me ju nëse ky trajnim është më i përshtatshmi për ju. Nëse është vërtet kështu, atëherë do të mund të merrni ndihmë trajnimi për kthimin në punë “AREF” brenda kufirit të të drejtave tuaja për kompensim (të njëjtën shumë si shtesa juaj tradicionale).

Në rast se trajnimi juaj vazhdon përtej kohëzgjatjes së të drejtave tuaja për këtë shtesë, ekziston Shpërblimi i përfundimit të trajnimit "RFF". Më pas merr përsipër nga pagesa juaj tradicionale për të vazhduar t'ju paguajë deri në fund të trajnimit tuaj. Në rastin konkret bëhet fjalë për një shumë të madhe.

Për punëkërkuesit pa kompensim

Nëse nuk merrni kompensimin për kthimin në punë, mund të merrni shpërblim. Në Pôle Emploi, ata e quajnë këtë: Shpërblimi i trajnimit Pôle Emplois "RFPE". Nga ana tjetër, trajnimi juaj duhet të jetë kontraktuar nga Pôle emploi dhe se ai përfshihet në projektin tuaj të personalizuar të aksesit në punë.