Print Friendly, PDF & Email

Maska të bëra me pëlhura në punë, ka mbaruar shpejt. Gjykuar nga Këshilli i Lartë i Shëndetit Publik (HCSP) filtrim i pamjaftueshëm kundër varianteve më ngjitëse të koronavirusit, Sekretari i Shtetit për Shëndetin në Punë, Laurent Pietraszewski, njoftoi të Dielën, 24 Janar, ndalimin e tyre të ardhshëm në vendin e punës.

"Qeveria ka ndjekur me përpikëri rekomandimet e Këshillit të Lartë për Shëndetin Publik (HCSP) që nga fillimi i krizës", tha Laurent Pietraszewski në Franceinfo, duke shtuar se protokolli shëndetësor "Do të parashikojë shumë shpejt që maskat e bëra me dorë nuk kërkohen në biznes". Do të përshtatet "Pasi, si gjithmonë, pasi e diskutuam atë me partnerët socialë".

Lejohen tre lloje të maskave

Vetëm tre lloje të maskave, në parim, mund të vishen në biznes: maska ​​kirurgjikale (nga bota mjekësore, me një anë blu dhe një anë të bardhë), maska ​​FFP2 (më mbrojtëse) dhe të ashtuquajturat maska ​​industriale prej pëlhure. ” Maskat prej pëlhure industriale "Kategoria 1", të cilat filtrojnë vetëm 2% të grimcave, kundrejt 70% për ato të "kategorisë 90", dhe ato të bëra në një mënyrë artizanale, të cilat nuk janë testuar për sa i përket performancës, nuk mund të përdoren më.

Një dekret që rekomandon të mos mbahen më këto maska ​​në hapësirat publike pritet gjithashtu të publikohet shumë shpejt. Një vendim i kritikuar nga Akademia Kombëtare e Mjekësisë e cila konsideron se kjo masë "Mungesa e provave shkencore"....

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Falas: Tabela ime e parë në Excel