Ruani rrjedhën e punës dhe besimin e klientit gjatë pushimeve

Për një zhvillues ueb, aftësia për të mashtruar afatet e ngushta dhe pritshmëritë e larta shpesh përcakton suksesin e një projekti. Të jesh fizikisht larg zyrës nuk do të thotë domosdoshmërisht të ndalosh ecurinë e projekteve aktuale. Çelësi qëndron në komunikimin e planifikuar me kujdes të mungesës. E cila jo vetëm që ruan rrjedhën e punës, por gjithashtu siguron klientët dhe ekipin e projektit për vazhdimësinë e operacioneve.

Rëndësia e përgatitjes

Përgatitja për një mungesë fillon shumë përpara se të mbyllni kompjuterin tuaj për të lënë zyrën tuaj në ditën e madhe. Për një zhvillues ueb, kjo do të thotë fillimisht vlerësimi i statusit aktual të të gjitha projekteve aktuale. Cilat piketa mund të preken kur jeni larg? A ka ndonjë dorëzim kritik gjatë kësaj kohe? Përgjigja paraprakisht e këtyre pyetjeve ju lejon të zhvilloni një plan veprimi që do të sigurojë një tranzicion të qetë.

Komunikimi strategjik me klientët dhe ekipin

Pasi të përcaktohet plani i veprimit, hapi tjetër është të komunikoni në mënyrë efektive mungesën tuaj. Ky komunikim duhet të jetë bifokal. Nga njëra anë, ajo duhet të sigurojë klientët tuaj se projektet e tyre mbeten një prioritet, pavarësisht mungesës suaj të përkohshme. Pastaj jepni ekipit tuaj informacionin e nevojshëm për të marrë përsipër kur të jetë e nevojshme. Është ekuilibri midis transparencës dhe sigurisë që do të ruajë besimin dhe do të minimizojë përçarjen.

Krijimi i një mesazhi mungese

Një mesazh efektiv i mungesës nuk njofton vetëm datat e mosdisponueshmërisë suaj. Ai gjithashtu pasqyron angazhimin tuaj ndaj projekteve tuaja dhe partnerëve tuaj të punës. Është thelbësore të përmendni në mënyrë specifike se kush brenda ekipit tuaj do të jetë pika e kontaktit gjatë mungesës suaj. Jepni detaje të tilla si adresa e emailit dhe numri i telefonit të atij personi. Si dhe çdo informacion tjetër përkatës. Kjo do të lehtësojë komunikimin e vazhdueshëm dhe do të qetësojë të gjithë palët e interesuara.

Modeli i mesazhit të mungesës për zhvilluesin e uebit


Tema: Njoftimi i mungesës - [Emri juaj], Zhvilluesi i Uebit, [data e nisjes] - [data e kthimit]

Pershendetje te gjitheve,

Po bëj një pushim të vogël nga data 15 deri më 30 korrik përfshirëse për të bërë disa ditë pushimesh të merituara.

Gjatë mungesës sime, është [First Emri i zëvendësimit] [email@replacement.com]) ai që do të marrë përsipër zhvillimin. Mos hezitoni ta kontaktoni direkt për çdo pyetje teknike.

Unë do të shkëputem plotësisht për këto dy javë, kështu që në rast urgjence kritike, [Emri] do të jetë kontakti juaj i vetëm.

Do të zhytem përsëri në kodim në datën 31, i rifreskuar dhe plot energji!

Gëzuar kodimin për ata që qëndrojnë, dhe gëzuar festat për ata që e marrin atë.

Shihemi se shpejti !

[Emri juaj]

Zhvilluesi i uebit

[Logoja e Kompanisë]

 

→→→ Zotërimi i Gmail-it hap derën për komunikim më të rrjedhshëm dhe profesional←←←