Jeta profesionale përbëhet nga kthesa, kthesa, zgjedhje dhe mundësi. Por kur vihet në dyshim kuptimi që dikush i jep punës së vet, një rikualifikim mund të shënojë fillimin e një rinovimi dhe të një zhvillimi profesional dhe personal. Për sa kohë që e përgatisni mirë.

Pas disa viteve të kaluara në të njëjtin sektor, të njëjtën kompani ose në të njëjtin pozicion, mund të ndihet një lodhje e caktuar. Dhe kur kuptimi që i japim jetës sonë profesionale nuk është më i dukshëm, ndonjëherë është një ekuilibër i tërë që prishet. Pastaj vjen koha për reflektim, dhe dëshira për rikthim. Larg se të konsiderohet dështim, nuk duhet të merret lehtë: për të qenë i suksesshëm, një rikualifikim profesional duhet të përgatitet mirë.

« Kur nuk ndiheni mirë me punën tuaj, ka shumë mundësi që ju të sillni në shtëpi këtë shqetësim dhe këto shqetësime ”, deshifron Elodie Chevallier, studiues dhe konsulent i pavarur. Atëherë është e nevojshme të bëni pyetjet e duhura. A është veprimtaria ime në përputhje me vlerat e mia? A është stimulues për mua ambienti në të cilin punoj?

« Çfarë është e nevojshme

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Në heshtjen e marrëveshjes kolektive, a përfitojnë përfaqësuesit e shitjeve nga pagesa konvencionale e shkëputjes?