Një pushim nga puna ekonomike shpesh përjetohet keq. Por i menaxhuar mirë, mund të jetë një trampolinë drejt një rinovimi profesional, me kusht që të kemi çelësat për t'u rikthyer, natyrisht, por më lart dhe në një drejtim "që ka kuptim". Prova është me dëshminë e Marie, 31 vjeç, një ish-estetiste dhe tani Asistente e Shitjeve në Hauts de France.

Ritmi i jetës së Marie është si formula IFOCOP që ajo zgjodhi për të filluar rikualifikimin e saj profesional: IN-TEN-SIF. Si provë, ka ende 18 muaj, ajo i kushtoi trupit dhe shpirtit në punën e saj si Shefe e qendrës estetike në Lille dhe filloi të reflektojë mbi ndryshimet që do të bëhen për të pajtuar më mirë jetën personale dhe profesionale për një ngjarje të lumtur: lindjen e Vajza e tij. Përveç se një ngjarje tjetër e papritur do t'i kthejë gjërat përmbys ... Instituti që punëson Marie është në zhurmën e vështirësive dhe e gjen veten të detyruar të vazhdojë me disa pushime nga puna ekonomike. Marie pastaj e gjen veten të regjistruar si punëkërkuese sipas një Kontrate Sigurie Profesionale (CSP) në Pôle Emploi. Por ajo nuk ka ndërmend ta bëjë këtë situatë të zgjasë përgjithmonë.

Pyetje

Shumë shpejt, ajo bën introspeksionin e saj, siç ishte dakord me ne