Si të rikuperoni një fjalëkalim të humbur ose të harruar të Gmail

Të gjithë harrojnë fjalëkalimin e tyre. Për fat të mirë, Gmail ofron një proces të lehtë dhe efikas të rikuperimit të fjalëkalimit. Ndiqni këto hapa për të rikuperuar fjalëkalimin tuaj të Gmail dhe për të rifituar aksesin në llogarinë tuaj.

  1. Shkoni te faqja e hyrjes në Gmail (www.gmail.com) dhe shkruani adresën tuaj të emailit, më pas klikoni "Next".
  2. Klikoni në "Keni harruar fjalëkalimin tuaj?" poshtë fushës së fjalëkalimit.
  3. Gmail do t'ju kërkojë të vendosni fjalëkalimin e fundit që mbani mend. Nëse nuk e mbani mend, klikoni në "Provo një pyetje tjetër".
  4. Gmail do t'ju bëjë disa pyetje për të verifikuar identitetin tuaj, si p.sh. datën e krijimit të llogarisë tuaj, numrin tuaj të telefonit të lidhur ose një adresë emaili rikuperimi. Përgjigjuni pyetjeve sa më mirë që mundeni.
  5. Pasi Gmail të ketë verifikuar identitetin tuaj, do t'ju kërkohet të krijoni një fjalëkalim të ri. Sigurohuni që të zgjidhni një fjalëkalim të sigurt dhe unik, më pas konfirmojeni duke e futur përsëri.
  6. Klikoni "Ndrysho fjalëkalimin" për të përfunduar procesin.

Tani e keni rikuperuar fjalëkalimin tuaj të Gmail dhe mund të identifikoheni në llogarinë tuaj me fjalëkalimin tuaj të ri.

Për të mos harruar përsëri fjalëkalimin tuaj, merrni parasysh përdorimin e një menaxheri të sigurt fjalëkalimi për të ruajtur dhe menaxhuar kredencialet tuaja në internet. Përveç kësaj, merrni parasysh aktivizimin e vërtetimit të dyfishtë për forconi sigurinë e llogarisë suaj Gmail.

LEXO  Ndryshoni fjalëkalimin tuaj të Gmail në mënyrë të sigurt