Ju jeni në kontakt të rregullt telefonik me klientët e kompanisë suaj dhe kjo ngre sfida specifike. Në veçanti, përhapja e platformave të thirrjeve jashtë vendit ka krijuar mosbesim ndaj shërbimeve telefonike të klientëve. Si t'i zgjidh problemet e klientëve përmes telefonit? Si të lini një imazh pozitiv...

Trajnimi i ofruar në Linkedin Learning është i një cilësie të shkëlqyer. Disa prej tyre ofrohen pa pagesë dhe pa regjistrim pasi të jenë paguar. Pra, nëse një temë ju intereson, mos hezitoni, nuk do të zhgënjeheni.

Nëse keni nevojë për më shumë, mund të provoni një abonim 30-ditor falas. Menjëherë pas regjistrimit, anuloni rinovimin. Kjo është për ju siguria për të mos u tarifuar pas periudhës së provës. Me një muaj keni mundësinë të përditësoheni për shumë tema.

Paralajmërim: ky trajnim supozohet të bëhet përsëri duke paguar më 30/06/2022

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →

LEXO  Insta Begginer-Si të fillojmë mirë në Instagram në vitin 2020