Matematika është kudo rreth nesh, në jetën e përditshme
Ne iu afruam këtij rrugëtimi duke nxjerrë në pah të gjitha mundësitë që paraqet matematika në përditshmërinë e secilit:
• Shikoni një ndeshje tenisi dhe parashikoni fituesin
• Të studiojë evolucionin e popullatave duke përdorur metoda të ndryshme, dhe në këtë mënyrë të marrë rolin e një demografi
• Të kuptojnë një objekt enigmatik dhe magjepsës: Kubin e Rubikut
• Të vëzhgojë botën dhe dukuritë natyrore nga këndi i fraktaleve
• Praktikoni prerjen e një keku në pjesë rreptësisht të barabarta

Ky kurs u hartua nga studentë të shkollave inxhinierike. Ata janë më të aftët për t'ju paraqitur këto tema, për t'i eksploruar nga një kënd i gjallë.
#Genius ofron akses në burime përtej nivelit të klasës suaj

Dhe nëse jeni pak “i zemëruar” me shkencën, #Genius ju jep mundësinë të pajtoheni me matematikën, duke ecur me ritmin tuaj.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Kërcënimi i sulmeve të ransomware në Francë dhe Gjermani shihet nga ANSSI dhe BSI