Shkurtoret thelbësore të tastierës për të optimizuar përvojën tuaj të Gmail

Shkurtoret e tastierës janë një mënyrë e shkëlqyer për të shpejtuar detyrat tuaja të përditshme në Gmail. Këtu janë disa nga shkurtoret më të dobishme për të ditur:

 • Arkivoni emailet : Shtypni “E” për të arkivuar shpejt një email të zgjedhur.
 • Hartoni një email : Shtypni “C” për të hapur dritaren për të shkruar një e-mail të ri.
 • Dërgo te koshi : Shtypni “#” për të fshirë një email të zgjedhur.
 • Zgjidhni të gjitha bisedat : Shtypni “*+A” për të zgjedhur të gjitha bisedat në faqen aktuale.
 • Përgjigju të gjithëve : Shtypni "Për" për t'iu përgjigjur të gjithë marrësve të një e-mail.
 • Répondre : Shtypni "R" për t'iu përgjigjur dërguesit të një e-mail.
 • Përgjigju në një dritare të re : Shtypni “Shift+A” për të hapur një dritare të re përgjigjeje.

Këto shkurtore do t'ju kursejnë kohë dhe do të përmirësojnë produktivitetin tuaj kur përdorni Gmail. Mos ngurroni t'i përdorni ato rregullisht për të përfituar sa më shumë nga përvoja juaj e Gmail. Në pjesën tjetër, do të zbulojmë edhe më shumë shkurtore për t'ju ndihmuar të zotëroni kutinë tuaj hyrëse.

Shkurtoret e tastierës për formatimin e tekstit dhe kompozimin e emaileve

Zotërimi i shkurtoreve të tastierës për formatimin e tekstit dhe kompozimin e emaileve do t'ju lejojë të krijoni mesazhe më tërheqëse dhe profesionale. Këtu janë disa shkurtore të dobishme të tastierës për të shkruar email:

 • Bëni tekstin të pjerrët : Përdorni “Ctrl+I” (Windows) ose “⌘+I” (Mac) për të pjerrët e tekstit.
 • Bëjeni tekstin të trashë : Përdorni "Ctrl+B" (Windows) ose "⌘+B" (Mac) për ta bërë tekstin të trashë.
 • Nënvizoni tekstin : Përdorni "Ctrl+U" (Windows) ose "⌘+U" (Mac) për të nënvizuar tekstin.
 • Teksti strikethrough : Përdorni "Alt+Shift+5" (Windows) ose "⌘+Shift+X" (Mac) për të shënuar tekstin.
 • Vendos një lidhje : Përdorni “Ctrl+K” (Windows) ose “⌘+K” (Mac) për të futur një hiperlidhje.
 • Shto marrës CC në email : Përdorni "Ctrl+Shift+C" (Windows) ose "⌘+Shift+C" (Mac) për të shtuar marrës CC.
 • Shto marrësit Bcc në email : Përdorni "Ctrl+Shift+B" (Windows) ose "⌘+Shift+B" (Mac) për të verbuar marrësit e kopjeve karbon.
LEXO  Arkivi ose Fshi në Gmail për Biznes: Udhëzuesi

Këto shkurtore do t'ju ndihmojnë të shkruani email më shpejt dhe me efikasitet, duke përmirësuar njëkohësisht prezantimin e mesazheve tuaja. Në pjesën e tretë të këtij artikulli, ne do të eksplorojmë edhe më shumë shkurtore të tastierës për t'ju ndihmuar të lundroni në Gmail dhe të menaxhoni kutinë tuaj hyrëse.

Shkurtoret e tastierës për lundrimin në Gmail dhe menaxhimin e kutisë suaj hyrëse

Përveç shkurtoreve për të shkruar emaile, është e rëndësishme të njihni shkurtoret e tastierës që ju lejojnë të lundroni në Gmail dhe të menaxhoni kutinë tuaj hyrëse. Këtu janë disa shkurtore thelbësore të tastierës për menaxhimin efektiv të kutisë suaj hyrëse:

 • Kërko në kutinë hyrëse : Përdorni “/” për të hapur shiritin e kërkimit dhe për të gjetur shpejt një email.
 • Arkivoni emailet : Përdorni "E" për të arkivuar emailet e zgjedhura.
 • Dërgo te koshi : Përdorni "#" për të zhvendosur emailet e zgjedhura në kosh.
 • Zgjidhni të gjitha bisedat : Përdorni “*+A” për të zgjedhur të gjitha bisedat në listë.
 • Shënoni emailet si të rëndësishme : Përdorni “= ose +” për të shënuar emailet e zgjedhura si të rëndësishme.
 • Shënoni emailet si jo të rëndësishme : Përdorni “–” për të shënuar emailet e zgjedhura si jo të rëndësishme.
 • Shënoni emailin si të lexuar : Përdorni "Shift+I" për të shënuar emailet e zgjedhura si të lexuara.
 • Shëno email-in si të palexuar : Përdorni "Shift+U" për të shënuar emailet e zgjedhura si të palexuara.

Duke zotëruar këto shkurtore të tastierës, do të jeni në gjendje të navigoni dhe menaxhoni kutinë tuaj hyrëse të Gmail shpejt dhe me efikasitet. Mos ngurroni të eksploroni shkurtore të tjera të tastierës dhe praktikoni t'i mësoni përmendësh ato. Ju gjithashtu mund të shikoni listën e plotë të shkurtoreve të tastierës duke shtypur "Shift+?" në Gmail. Kjo listë do t'ju lejojë të përdorni lehtësisht të gjitha shkurtoret e disponueshme dhe t'i përdorni ato për të optimizuar përvojën tuaj të Gmail.

LEXO  Gmail Personal vs Gmail Enterprise: Kuptimi i ndryshimit