Zgjerime për të rritur produktivitetin dhe efikasitetin

Gmail ofron një mori shtesash që mund t'ju ndihmojnë të optimizoni punën tuaj në biznes. Këto mjete ndihmojnë në përmirësimin e produktivitetit dhe organizimit tuaj, duke ju ndihmuar të menaxhoni kutinë tuaj hyrëse, të planifikoni ditën tuaj dhe të punoni në mënyrë më efektive me kolegët tuaj. Këtu janë disa nga shtesat më të mira të Gmail për t'ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë përvojën tuaj profesionale.

 1. gemelius : Kjo shtesë ju lejon të bashkëpunoni me ekipin tuaj në kohë reale, duke sinkronizuar emailet tuaja, shënimet dhe detyrat tuaja. Gmelius gjithashtu ju ndihmon të automatizoni proceset tuaja dhe të menaxhoni projektet direkt nga kutia juaj hyrëse.
 2. MailTrack : Mailtrack është një shtesë që ju lejon të dini kur emailet tuaja janë lexuar nga marrësit e tyre. Do të merrni një njoftim sapo të hapet një email, duke ju njoftuar nëse mesazhet tuaja janë marrë dhe lexuar.
 3. Bumerang : Kjo shtesë ju lejon të planifikoni emailet që do të dërgohen në një datë të mëvonshme, gjë që është veçanërisht e dobishme kur punoni me kolegë të vendosur në zona të ndryshme kohore. Boomerang gjithashtu ju lejon të kujtoni emailet në një datë të mëvonshme, gjë që mund të jetë e dobishme për gjurmimin e detyrave dhe përkujtuesve.
 4. Grammarly : Grammarly është një kontrollues drejtshkrimor dhe gramatikor në kohë reale që ju ndihmon të shkruani emaile të qarta dhe pa gabime. Kjo shtesë është veçanërisht e dobishme për profesionistët, gjuha amtare e të cilëve nuk është anglishtja.
 5. Sortd : Sortd është një shtesë që e kthen kutinë tuaj hyrëse të Gmail në një listë të organizuar dhe vizuale të detyrave. Kjo ju lejon të organizoni emailet tuaja sipas përparësisë, projektit ose kategorisë, duke e bërë shumë më të lehtë menaxhimin e rrjedhës suaj të punës.
LEXO  Bëhuni një ekspert në analizën e të dhënave të tekstit

Duke përdorur këto shtesa për Gmail në biznes, ju mund të përmirësoni produktivitetin dhe organizatën tuaj, dhe kështu të optimizoni punën tuaj në biznes.

Personalizoni përvojën tuaj të Gmail me këto shtesa

Përveç shtesave të përmendura më parë, ka shumë mjete të tjera për të personalizuar përvojën tuaj të biznesit Gmail. Ju mund të shtoni veçori specifike për industrinë tuaj, nevojat personale ose preferencat e menaxhimit të postës elektronike. Këtu janë disa shtesa shtesë që mund t'ju ndihmojnë të personalizoni përvojën tuaj të Gmail:

 1. Checker Plus për Gmail : Kjo shtesë ju lejon të kontrolloni shpejt emailet tuaja pa hapur Gmail. Do të merrni njoftime për mesazhe të reja dhe madje mund të lexoni, fshini ose arkivoni emailet direkt nga ekstensioni.
 2. Shënime të thjeshta Gmail : Shënimet e thjeshta të Gmail ju lejojnë të shtoni shënime në emailet tuaja, të cilat mund të jenë të dobishme për shtimin e rikujtuesve ose informacione shtesë në një mesazh. Shënimet ruhen në llogarinë tuaj të Google Drive, kështu që ju mund t'i qaseni ato nga çdo pajisje.
 3. Biseda e kundërt e Gmail : Kjo shtesë ndryshon rendin e emaileve në një bisedë Gmail, duke shfaqur fillimisht mesazhet më të fundit. Kjo mund të jetë e dobishme për ata që preferojnë të shohin përgjigjet më të fundit në krye të bisedës.
 4. Ikonat e dërguesit të Gmail : Ikonat e dërguesit të Gmail shtojnë ikona domeni dhe favicona pranë dërguesve në kutinë tuaj hyrëse. Kjo e bën më të lehtë identifikimin e emaileve nga fusha specifike dhe mund t'ju ndihmojë të zbuloni shpejt mesazhet e rëndësishme.
 5. ActiveInbox : ActiveInbox e kthen kutinë tuaj hyrëse në një menaxher detyrash, duke ju lejuar të caktoni datat, prioritetet dhe kategoritë për emailet tuaja. Kjo ju ndihmon të qëndroni të organizuar dhe të përqendroheni në detyrat më të rëndësishme.
LEXO  Softuer dhe aplikacione për të zotëruar: trajnim falas

Duke eksploruar këto shtesa të ndryshme, do të jeni në gjendje të personalizoni përvojën tuaj të Gmail sipas nevojave dhe preferencave tuaja, duke optimizuar kështu punën tuaj në biznes.

Zgjedhja e shtesave të duhura për biznesin tuaj dhe nevojat tuaja

Është e rëndësishme të zgjidhni shtesat e Gmail që i përshtaten më mirë nevojave tuaja të biznesit dhe personale. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të zgjidhni shtesat më të përshtatshme:

 1. Identifikoni nevojat tuaja : Merrni parasysh nevojat tuaja për menaxhimin e emailit dhe produktivitetin. Keni nevojë për ndihmë për të organizuar emailet tuaja, për të mbajtur gjurmët e bisedave ose për të menaxhuar detyrat tuaja? Identifikoni zonat ku dëshironi të përmirësoni punën tuaj me Gmail.
 2. Kërkoni shtesa specifike për industrinë tuaj : Disa shtesa janë krijuar posaçërisht për industri të veçanta. Për shembull, nëse punoni në marketing, ka shtesa për të menaxhuar fushatat me email, për të ndjekur performancën dhe për të organizuar kontaktet tuaja.
 3. Testoni disa shtesa : Mos hezitoni të provoni disa shtesa për të parë se cilat ju përshtaten më mirë. Disa shtesa mund të ofrojnë funksionalitet të ngjashëm, por me një ndërfaqe ose opsione të ndryshme. Merrni kohë për t'i provuar ato për të gjetur atë që ju pëlqen më shumë.
 4. Kushtojini vëmendje lejeve dhe privatësisë : Kur instaloni një shtesë, sigurohuni që të kontrolloni lejet që kërkon dhe të lexoni komente nga përdoruesit e tjerë për të vlerësuar besueshmërinë e saj. Disa shtesa mund të hyni në të dhënat tuaja, kështu që zgjedhja e shtesave të besuara është e rëndësishme.
 5. Vlerësoni ndikimin e performancës : Disa shtesa mund të ngadalësojnë Gmail ose shfletuesin tuaj. Nëse vëreni një rënie të performancës pas instalimit të një shtesë, konsideroni ta çaktivizoni atë ose të kërkoni një alternativë më të lehtë.
LEXO  Analiza Master Vizuale e të Dhënave

Duke ndjekur këto këshilla, mund të zgjidhni shtesat më të mira të Gmail për të optimizuar punën e biznesit tuaj dhe për të përmirësuar produktivitetin tuaj. Mos harroni se nevojat e të gjithëve janë të ndryshme, kështu që gjetja e shtesave që funksionojnë më mirë për ju është thelbësore.