Shuma SMIC 2021: një rritje prej 0,99%

Në raportin e tyre të paraqitur në Ministrin e Punës në fillim të Dhjetorit, ekspertët rekomandojnë kufizimin e rritjes së pagës minimale për 2021 në atë që parashikohet në tekst dhe të përmbahen nga çdo ndihmë. Sipas këtyre kritereve, raporti paraprakisht vlerëson se rritja duhet të jetë 0,99%.

Gjatë një ndërhyrjeje në setin e BFMTV, më 2 dhjetor, Jean Castex u përgjigj se ndoshta nuk do të kishte nxitje nga SMIC. Ai saktësoi se diskutimi nuk është ndërprerë por do të konsiderohet një rritje ndërmjet 1 dhe 1,2% e SMIC.

Rritja e pagës minimale në vitin 2021 u njoftua nga Gabriel Attal, zëdhënësi i qeverisë për largimin nga Këshilli i Ministrave. Asnjë rritje nuk është deklaruar si pjesë e rritjes së pagës minimale për vetë 2021.

Shuma e pagës minimale 2021: shifra të reja për tu njohur

Shuma e pagës minimale të vitit 2020 është 10,15 euro bruto në orë, ose 1539,42 euro bruto në muaj.

Pas njoftimit për një rritje prej 0,99% që nga 1 janari 2021, paga minimale për orë shkon nga 10,15 euro në 10,25 euro. Paga minimale 2021 ...

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Themelet e menaxhimit të projektit: Cilësia