Këtu është një histori suksesi siç dëshirojmë t'u tregojmë atyre dhe siç është shkruar shpesh me IFOCOP. Sot, ne ju tregojmë historinë e Jean-Bernard Collot, i cili shkoi për më pak se një vit nga zyrat e Pôle Emploi në ato të Hotel Fauchon Paris, ku ai zë profesionin magjepsës të Blerësit.

Ditën kur ai vendosi të trokiste në derën e IFOCOP

Duhet të kenë kaluar të paktën tre vjet që kur ideja e një rikthimi profesional i trondit në kokë. Jean-Bernard është regjistruar për disa javë në listën e punëkërkuesve pas përfundimit të kontratës së tij të fundit dhe tashmë një karrierë të gjatë si nëpunës, chef de partie pastaj sous-chef dhe kuzhinier për markat prestigjioze të hotelit dhe hotelierisë. Më shumë se njëzet vjet, nëse llogarisim pesë vitet e tij të trajnimit profesional, kushtuar gastronomisë franceze dhe për të cilat ai ka kujtime të bukura, por që sidoqoftë do të shënojë një pikë kthese në zhvillimin e tij profesional.

« Ndjeva nevojën për të rinovuar veten, madje edhe për të rishpikuar veten ndërsa vazhdoja të punoja në një sektor, hotele dhe restorante luksoze, që më pëlqen », Shpjegon Ai. Trajnimi për blerjen e diplomës (niveli RNCP 6) i ofruar nga IFOCOP e thërret atë. " Kisha

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Të bëheni të pavarur financiarisht: Programi Lagom