Për punën më të vogël për të bërë në Word ju duhen tre orë. Për të përgatitur një dokument ose një tabelë, nuk duhet të llogariteni. Pa pasur nevojë të regjistroheni ose të paguani asgjë, gjithçka do të ndryshojë në më pak se një orë. Tashmë keni ndërmarrë hapin e parë. Ai që konsiston në të kuptuarit se është koha të stërviteni veten. Bazat thelbësore në Microsoft Word janë në majën e gishtave. Tani uluni dhe shikoni videon që unë ofroj me kujdes.

Bazat thelbësore për t'u njohur në Microsoft Word: niveli 1

Për të përdorur i përditshëm Fjalë në mënyrë efektive. Minimumi i minimumit është të jesh në gjendje të gjesh veten në ndërfaqen e softuerit. Ju automatikisht do të jeni më produktiv nëse e dini se për çfarë po flasim kur flasim për shiritin. Nëse do të mund të klikoni në skedarin ose skedarin e rishikimit, në varësi të opsioneve që ju kërkoni! Si dëshironi të merreni seriozisht nga kolegët ose shefi juaj për aftësinë tuaj për të përgatitur dokumente të thjeshta? Nëse njohuritë tuaja janë të kufizuara në hapjen dhe mbylljen e një skedari.

Për të filluar do të duhet të mësoni :

 • Si të krijoni ose zgjidhni një model dokumenti dhe ta ruani atë
 • Formatoni tekstin tuaj: me shkronja të zeza, të pjerrëta, rreshtim, plumba dhe efekte të tjera të prezantimit
 • Pastaj për të zotëruar Layout: titujt, orientimin e tekstit ose faqen, kufijtë, pikat si dhe kufijtë
 • Lëvizni midis skedave në varësi të punës që do të bëhet
 • Dhe për të emëruar dhe ruajtur skedarin tuaj kur të keni mbaruar.
LEXO  Si të planifikoni dërgimin e një emaili me Gmail

 

Bazat thelbësore për t'u njohur në Microsoft Word: niveli 2

Kur i keni kujtuar të gjithë elementët e nevojshëm për të mos u frikësuar sa më shpejt që ju thuhet se të filloni Word. Ju mund të dëshironi të shkoni më shpejt, të përmirësoni cilësinë grafike të dokumenteve tuaja. Vendosni fotografi ose aplikoni stile të paracaktuara. Me disa gjëra të vogla shtesë për të kujtuar, ju do të kurseni shumë kohë. Duke korrigjuar shkrimin tuaj më shpejt. Pastaj duke riprodhuar tema në raportet, shënime ose tabela që mund t'ju duhet të përgatisni.

Për të përfunduar do të duhet të mësoni:

 • Futja e objekteve standarde, fotografive, ilustrimeve ose tabelave grafike
 • Pastaj përdorni shkurtoret e tastierës për të kopjuar dhe ngjitur tekstin
 • Vazhdoni me kërkimin dhe zëvendësimin e fjalëve
 • Gjithashtu natyrisht, për të përdorur kutinë automatike të drejtshkrimit
 • Vazhdoni të ndryshoni header dhe footers
 • Dhe përfundoni me aplikimin e stileve dhe temave

 

Trajnimi bazë i fjalës çfarë do të më sjellë?

Paqe e konsiderueshme e mendjes për t'ju bërë të ndjeheni rehat në punën tuaj. Sapo të veproni në Word, do të merreni ndryshe nga ata rreth jush. Masterizimi i programeve për përpunimin e fjalëve është një pasuri thelbësore. Gjysma e njerëzve që punojnë me ju kanë vështirësi me mjetet e zyrës. Megjithatë, me pak praktikë dhe durim, çdokush mund të bëjë përshtypje kolegëve me dokumente cilësore. Shfaqja e dokumenteve tuaja do t'ju japë imazhin e një profesionisti me përvojë. E cila është shumë më mirë sesa të asimilohet me një person të paaftë që nuk di as ta përdorë tastierën e tij.

LEXO  Mësoni të menaxhoni mjetet tuaja të Google: trajnim falas