Print Friendly, PDF & Email

Kërcimi pas humbjes së punës nuk është kurrë i lehtë, nga një perspektivë profesionale, si dhe nga një perspektivë personale. Në rast se licenciement ekonomike, ndërmarrjet me më shumë se 1 të punësuar duhet të ofrojnë leje për rishpërndarje. Por si mund ta shfrytëzoni në maksimum këtë periudhë tranzicioni? Këtu ju japim disa çelësa, në shoqërinë e Olivier Brevet, drejtorit të Oasys Mobilité.

Midis 1 marsit 2020 dhe 24 majit 2021, d.m.th. në mes të një krize shëndetësore, Departamenti për Animacionin e Kërkimit, Studimeve dhe Statistikave (Dares) regjistroi në Francë 1 PSE (planet për të mbrojtur punësimin). Për kompanitë me më shumë se 041 të punësuar, detyrimi për të ofruar leje për rishpërndarje në rast të largimit të punonjësve në fjalë.

« Pushimi i rivendosjes imponon minimumet për sa i përket kohëzgjatjes (4 muaj) dhe kompensimit (65% e kompensimit mesatar për dymbëdhjetë muajt e fundit), shpjegon Olivier Brevet, drejtor i Oasys Mobilité, një firmë që mbështet punonjësit para se të largohen nga kompania (informacion, mbështetje vendimi, reflektim) dhe pas largimit të tyre për zbatimin konkret të projektit të tyre (punësimi, trajnimi, krijimi i biznesit, likuidimi i të drejtave të pensionit, etj.). Pastaj, negociatat zhvillohen si për nga kohëzgjatja

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  [Sendinblue] Trajnim me email (kursi 2)