Ju së shpejti mund të bashkoheni me një ekip të ri dhe ju kërkoni një mijë pyetje.
Ju keni topin në bark si dita e kthimit të orëve. Ju nuk e njihni asnjeri dhe ky është burim i stresit, pjesa tjetër e siguroi se është plotësisht normale.

Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të keni sukses në bashkimin me një ekip të ri.

Ji dinamik dhe entuziast:

Për të ndërtuar një imazh pozitiv, duhet të tregoni entuziazmin tuaj dhe të sjellni sjellje pozitive.
Kur integroni një ekip të ri, ju duhet të bëni një përshtypje të mirë nga ditët e para dhe kjo edhe në javët që pasojnë.
Privilegji një sjellje mjaft të përulur, ndërkohë që mbetet diskrete.
Tregoni se jeni të motivuar për t'iu bashkuar këtij ekipi të ri.

Gjeni shpejt vendin tuaj:

Në fillim, mund të jetë e vështirë për të gjetur një vend në një ekip i ri.
Mos hezitoni të shkoni te të tjerët, pyesni emrin e tyre të parë, pozitën e tyre, sa kohë kanë qenë në kompani.
Mundohuni të mbani mend të gjitha informacionet tuaja sa më shumë që mundeni.
Ju mund të shijoni pushimet e drekës ose pushimet e kafesë për të diskutuar dhe shkëmbyer me kolegët tuaj të rinj.
Është mënyra më e mirë për të gjetur një vend dhe për t'u integruar në një ekip të ri.

Mos u mundoni për të bërë përshtypje kolegët tuaj të rinj:

Është e rëndësishme për mua qëndro vetë dhe mos u përpiqni të bëni përshtypje shokët tuaj të rinj.
Duke dashur të jap një imazh të mirë, mund të jetë që të miratoni një sjellje disi të çorientuar dhe është e natyrshme.
Por kjo nuk paguan domosdoshmërisht, sepse ju do të jepni një imazh që nuk është juaji.
Është e padobishme të duam të joshësh me çdo kusht, kështu që të qëndrosh sa më natyrshëm.

Vendosni drejtuesit e ekipit:

Në një grup ka gjithmonë një personalitet që qëndron më shumë se të tjerët.
Është interesante të vëni në vend njerëzit më të popullarizuar ose ata që kanë ndikim.
Kjo do t'ju lejojë të jeni të sinqertë me ta dhe kështu të lehtësoni integrimin tuaj në ekipin e ri.

Gabimet që nuk duhet të kryejnë:

Së fundi, është e rëndësishme të mos bëni gabime të caktuara gjatë ditëve ose javëve të para pas mbërritjes tuaj në ekip, përkatësisht:

  • izoloni veten gjatë momenteve të zakonshme (vakte ose pushime kafeje),
  • Të flasësh shumë për jetën tënde private.

Më e rëndësishmja, mbani në mend se të gjithë kanë qenë të reja në një kohë apo në një tjetër.
Dhe nëse kjo situatë mund të jetë ndonjëherë shqetësuese, është e përkohshme.
Në përgjithësi, disa ditë janë të mjaftueshme për t'u bashkuar me një ekip të ri.