Gjetja e një pune këto ditë nuk është gjithmonë e lehtë. Dhe gjetja e një pune në fushën që na tërheq shpesh mund të jetë problematike. ?Pra pse të mos krijoni punën tuaj në fushën që ju përshtatet?

Cila zonë duhet të zgjedhësh?

Para së gjithash, ju duhet të jeni të informuar mirë se çfarë nënkupton të bëhesh i vetëpunësuar. Është e qartë se të bëhesh shefi i vetes nuk mjafton për të fituar para.

Gjëja e parë që duhet të bëni nuk është më e lehtë. Ju duhet të keni sukses në gjetjen e një zone që do t'ju bëjë të dëshironi të ngriheni çdo mëngjes, t'i kushtoni kohë asaj, për ta bërë atë punën tuaj me kohë të plotë. Për shembull, nëse ju pëlqen të vizatoni, mund të konsideroni të bëheni piktor ose dizajner grafik. Nëse ju pëlqen të shkruani, mund të bëheni redaktor (blog, faqe kompanie, libër, etj.). Zgjedhjet janë të shumta, kështu që zgjedhja e një zone të caktuar nuk është gjithmonë e lehtë. Ju mund të bëheni po aq mirë një hidraulik, ose një zhvillues web, varet nga ju! Eksperimentoni sipas aftësive tuaja, mendoni për një projekt konkret dhe të realizueshëm sipas afiniteteve tuaja.

Si të filloni?

Pasi të vendosni domenin tuaj, duhet të stërviteni vetë. Të mbështetesh në njohuritë e dikujt nuk do të jetë e mjaftueshme për të krijuar një punë dhe për ta bërë atë të begatuar. Pra, lexoni libra teknikë, trajnoni, merrni klasa, treni vazhdimisht, cilado qoftë fusha juaj. Kështu, do të jeni gjithmonë të azhurnuar mbi mjetet, aftësitë dhe tregun që korrespondon me fushën tuaj të punës.

Ju duhet pra:

 • Vlerësoni potencialin e aktivitetit tuaj
 • Gjeni fonde
 • Zgjidhni formën tuaj ligjore (sipërmarrës ose sipërmarrës)
 • Krijoni biznesin tuaj

A jam gati të bëhem i pavarur?

Më pas, duhet të mësoni për avantazhet dhe disavantazhet që ju presin duke u bërë shefi juaj. Fillimi i një aktiviteti kërkon shumë investim për sa i përket kohës, nivelit moral për t'u përballur me dështimet dhe refuzimet e mundshme, dhe niveli financiar nëse aktiviteti juaj kërkon një investim material ose marrjen me qira të ambienteve, për shembull. Të bëhesh shefi i vetes nuk do të thotë të fitosh para pa i dhënë vetes mjetet për ta bërë këtë.

Ka shumë detyra që duhet të përfundoni, të cilat do t'ju marrin kohën dhe shpesh do të kryhen në të njëjtën kohë me kontratat tuaja të para. Ketu jane disa shembuj:

 • Gjeni dhe zhvilloni klientelën tuaj
 • Ngritur shërbimet / kontratat e tij.
 • Vendosni normat e saj.
 • Hapni një dyqan, urdhëroni pajisjet.
 • Përgjigjuni klientëve tuaj.
 • Bëni urdhra / kontrata.
 • Shpallni të ardhurat tuaja.
 • Qëndroni të organizuar në të gjitha rrethanat.
 • Vendosni qëllimet tuaja.
 • Parashikoni kursimet në rast të rënies së të ardhurave.

Pika e rëndësishme që nuk duhet anashkaluar është ajo e ligjeve që do të rrethojnë statusin tuaj ligjor. Si një person i vetëpunësuar, ju mund të bëheni drejtor i një kompanie ose një sipërmarrës individual. Pra, bëni kërkimin tuaj me përpikëri përpara se të bëni zgjedhjen tuaj në mënyrë që të jetë më e përshtatshme për projektin tuaj.

Krijo punën tënde, shumë përfitime

Fillimi me siguri do të jetë i vështirë, por duke u bërë shefi i tij ia vlen. Ka shumë përparësi për të hyrë në këtë lloj të projektit.

 • Ju praktikoni një tregti që ju pëlqen.
 • Ju fitoni fleksibilitet, organizoni orarin tuaj.
 • Ju përfundimisht do të fitoni të ardhura më të mira.
 • Ju organizoni ekuilibrin tuaj midis jetës tuaj profesionale dhe personale.
 • Ju mund të përdorni aftësitë tuaja në projekte të ndryshme dhe të fitoni të reja.

Një punë e bërë nga pasioni do të jetë një punë efektive

Pra, nëse keni dëshirë, një fushë të zgjedhur dhe një nevojë për t'u bërë e pavarur, filloni. Mësoni rreth hapave që duhet të merrni para se të filloni të hapni hapin tuaj ideal!