Luftoni mesazhet e padëshiruara dhe phishing me Gmail

Spam-i dhe phishing janë kërcënime të zakonshme që mund të shkaktojnë probleme sigurie për llogarinë tuaj Gmail. Ja se si t'i luftoni këto kërcënime duke i shënuar emailet e padëshiruara si të padëshiruara ose duke i raportuar si phishing.

Shënoni një email si të padëshiruar

  1. Hapni kutinë tuaj hyrëse të Gmail.
  2. Zgjidhni emailin e dyshimtë duke kontrolluar kutinë në të majtë të mesazhit.
  3. Klikoni butonin "Raporto Spam" i përfaqësuar nga një shenjë ndalimi me një pikëçuditëse në krye të faqes. E-maili më pas do të zhvendoset në dosjen "Spam" dhe Gmail do të marrë parasysh raportin tuaj për të përmirësuar filtrimin e emaileve të padëshiruara.

Ju gjithashtu mund të hapni emailin dhe të klikoni në butonin "Raporto spam" që ndodhet në pjesën e sipërme majtas të dritares së leximit.

Raportoni një email si phishing

Phishing është një përpjekje për t'ju mashtruar përmes emailit me qëllim që t'ju mashtrojë për të zbuluar informacione të ndjeshme, si fjalëkalimet ose numrat e kartave të kreditit. Për të raportuar një email si phishing, ndiqni këto hapa:

  1. Hapni emailin e dyshimtë në Gmail.
  2. Klikoni në tre pikat vertikale të vendosura në pjesën e sipërme djathtas të dritares së riprodhimit për të hapur menynë rënëse.
  3. Zgjidhni "Raporto phishing" nga menyja. Do të shfaqet një mesazh konfirmimi që ju bën të ditur se emaili është raportuar si phishing.

Duke raportuar emailet e padëshiruara dhe phishing, ju ndihmoni Gmail të përmirësojë filtrat e tij të sigurisë dhe mbroni llogarinë tuaj si dhe ato të përdoruesve të tjerë. Qëndroni vigjilentë dhe mos shpërndani kurrë informacione të ndjeshme përmes emailit pa verifikuar vërtetësinë e dërguesit.