Ju punoni në një tavolinë, kështu që ndoshta është vendi ku kaloni më shumë kohë.
Hapësira e punës tënde duhet të kontribuojë në produktivitetin tuaj kështu që nëse është e lodhur dhe e çrregullt, nuk mund të punoni mirë.
Dije këtë, vetëm një tavolinë e çrregullt do ta bëjërrisni stresin tuaj.

Skedarët grumbullohen në një grumbull, letrat e lira mbulojnë të gjithë tavolinën tuaj, gotat dhe mbetjet e tjera nga vakti juaj të gëlltitura me shpejtësinë e katërt nuk bëjnë asgjë për ta rregulluar gjënë.
Mos u frikësoni, me pak organizim është e mundur t'i jepni një jetë të dytë hapësirës suaj të punës.
Këtu janë këshilla jonë për organizimin e hapësirës tuaj të punës.

Filloni duke renditur gjithçka në hapësirën tuaj të punës:

Këtu është hapi i parë për të shijuar një hapësirë ​​pune të organizuar mirë, duke e renditur atë.
Për ta bërë këtë, listoni gjithçka që ju nevojitet në tavolinën e punës.
Klasifikoni dhe gruponi objektet sipas nivelit të dobisë së tyre dhe atyre që duhet të hidhen.
Nëse ka objekte që i përdorni më pak se një herë në javë, si vrima ose kapëse, mos hezitoni t'i vendosni në dollap ose në sirtar.

Gjithashtu mbani mend për të zgjidhur të gjitha stilolapsa dhe për të mbajtur vetëm atë që funksionon.
Ne duhet të ndalojmë dëshirën për të mbajtur gjërat që nuk funksionojnë më, kështu që nuk hezitojmë t'i hedhim ato.

Vendosni në majë të gishtave të gjitha gjërat e domosdoshme për punën tuaj:

Për të mbajtur një hapësirë ​​të mirë të organizuar, gjithçka që ju nevojitet është në majë të gishtave tuaj.
Për shembull, nëse rregullisht vini shënime gjatë telefonit, merrni në konsideratë vënien e notepadës tjetër pranë telefonit.
E njëjta gjë vlen për lapsa ose kalendarin.
Qëllimi është të minimizoni lëvizjet dhe të shmangni ju që të kërkoni për penë ose notën kur jeni në komunikim për shembull.

LEXO  Shtesat më të mira të Gmail për të optimizuar punën tuaj në biznes

Kujdesuni për hapësirën tuaj të punës:

Kur e keni kokën në dosje, jo gjithmonë e kuptoni rrëmujën që grumbullohet në hapësirën tuaj të punës.
Prandaj është e rëndësishme të merrni kohë për të pastruar tryezën tuaj.
Mos harroni, është gjithashtu një mjet pune.

Për t'ju ndihmuar të mbani hapësirën e punës, mund të vendosni një ritual të vogël të përditshëm.
Për shembull, para se të dilni nga zyra, lini 5 deri në 10 minuta për të rivendosur rendin dhe për të organizuar hapësirën tuaj të punës.
Së fundi, përtej ruajtjes, duhet të mendojmë edhe për pastrimin e zyrës dhe elementet që janë rregulluar atje.
Sigurisht, nëse keni fatin të përfitoni nga shërbimet e një agjenti mirëmbajtjeje, nuk do të duhet të shqetësoheni për këtë.