Dëshironi të përmirësoheni në gjuhën tuaj të synuar më shpejt? Përdorni imazhe mendore mund t'ju ndihmojë në mënyrë efektive të arrini qëllimin tuaj. Si funksionon kjo metodë? Lisa Joy, një nga mësueset tona të anglishtes në MosaLingua dhe vetë mësuese e gjuhës, ju jep katër mënyra për të krijuar imazhe mendore efektive që mund t'ju ndihmojnë të përmirësoni kujtesën tuaj dhe mësimin e gjuhës.

Përdorni imazhe mendore për t'u përmirësuar në gjuhën tuaj të synuar

Pothuajse 65% e popullsisë janë nxënës vizualë, që do të thotë se ka një shans të mirë që të jeni. Në të vërtetë, truri ynë tenton të funksionojë duke na dërguar imazhe.

Këtu është një test i shpejtë për ta kuptuar më mirë! Mendoni për udhëtimin tuaj të fundit në supermarket dhe përpiquni të mbani mend sa më shumë detaje të jetë e mundur. Mendoni për gjëra të veçanta si objektet që keni blerë, nëse keni marrë një shportë ose një karrocë për blerje, nëse keni qenë atje vetëm ose me dikë, si keni paguar në fund… Mos hezitoni të mbyllni sytë nëse kjo ju përshtatet për ndihmë.

Si e mbani mend këtë ngjarje në kokën tuaj? Ishte në formën e fjalëve, tingujve