Të shkruash në punë nuk është aq e lehtë sa mund të mendosh. Në të vërtetë, nuk është si t’i shkruash një shoku të ngushtë ose në mediat sociale. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të përpiqeni të përmirësoni shkrimet tuaja profesionale në baza ditore. Në fakt, bota profesionale kërkon që shkrimi i punës të jetë efektiv. Sepse reputacioni i kompanisë në të cilën punoni varet nga ajo. Gjeni në këtë artikull se si të përmirësoni fjalitë e një shkrimi në punë.

Harro figurat e fjalës

Për të përmirësuar fjalitë e një shkrimi që punon, filloni duke lënë mënjanë figurat e fjalës, sepse nuk jeni në kontekstin e një shkrimi letrar. Prandaj, nuk do të keni nevojë për metaforë, alegori, metonimi, etj.

Kur rrezikoni të përdorni figura të të folurit në shkrimet tuaja në punë, rrezikoni të paraqiteni me pretendime në sytë e lexuesit tuaj. Në të vërtetë, ky do të konsiderojë që ju mbetët në epokën kur zhargoni dinte të impononte respekt dhe frikë për bashkëbiseduesit.

Vendosni informacionin thelbësor në fillim të fjalisë

Për të përmirësuar fjalitë në shkrimet tuaja të punës, merrni parasysh vendosjen e informacionit në fillim të fjalisë. Do të jetë një mënyrë për të ndryshuar stilin tuaj dhe për të ndarë veten nga tema klasike + folja + plotësuesi.

LEXO  Rëndësia e temës në një email profesional

Për ta bërë këtë, disa opsione janë në dispozicion për ju:

Përdorimi i paskajores si mbiemër : për shembull, të interesuar për ofertën tuaj, ne do të kontaktojmë njëri-tjetrin përsëri javën e ardhshme.

Komplementi i vendosur në fillim : me 16 Shkurt, ju kemi dërguar një email ...

Fjalia në paskajore : Për të ndjekur intervistën tonë, ne po shpallim vërtetimin e aplikimit tuaj ...

Përdorimi i formës jopersonale

Përmirësimi i shkrimit tuaj në punë do të thotë gjithashtu të mendoni për të përdorur një formulë jopersonale. Atëherë do të jetë çështja e fillimit me "ai" i cili nuk përcakton asgjë ose askënd. Si shembull, është rënë dakord që ne të rikontaktojmë furnizuesin brenda një jave, është e nevojshme të rishikojmë procedurën, etj.

Zëvendëso foljet e bojlerit

Pasurojeni gjithashtu shkrimin tuaj profesional duke ndaluar vargje master si "të kesh", "të jesh", "të bësh" dhe "të thuash". Në realitet, këto janë folje që nuk bëjnë asgjë për të pasuruar shkrimin tuaj dhe për t'ju detyruar të përdorni fjalë të tjera në mënyrë që ta bëni fjalinë më të saktë.

Prandaj, zëvendësoni foljet e bojlerit me folje me një kuptim më të saktë. Ju do të gjeni shumë sinonime që do t'ju lejojnë të shkruani me më shumë saktësi.

Fjalë të sakta në vend të perifrazimeve

Perifrasia i referohet përdorimit të një përkufizimi ose një shprehje të gjatë në vend të një fjale që mund t'i përmbledhë të gjitha. Për shembull, disa përdorin formulimin "ai që lexon" në vend të "lexuesit", "është sjellë në vëmendjen tuaj ..." në vend të "ju jeni informuar ...".

Kur fjalitë zgjasin shumë, marrësi mund të humbasë shpejt. Nga ana tjetër, përdorimi i fjalëve koncize dhe precize do të lehtësojë shumë leximin.