Një nga pjesët më emocionuese të plotësimit të një pyetësori është prezantimi i gjetjeve dhe rezultateve në fund të mbledhjes së të dhënave. Me komentet e përdoruesve që keni mbledhur, tani mund të merrni rezultatet e kuizit tuaj dhe t'i ktheni ato në prezantime mbresëlënëse dhe depërtuese që përshkruajnë qartë se si duhet të vazhdojë organizata. Megjithatë, ka padyshim disa gjëra që duhet të bëni dhe që nuk duhet të bëni kur bëhet fjalë për mënyrën se si prezantoni rezultatet e pyetësorit tuaj.

Në këtë artikull, ne do të shikojmë rëndësinë e pamjeve të forta vizuale, se si grafikët dhe grafikët ndihmojnë në nxjerrjen në pah të tendencave, çfarë të bëjmë me përgjigjet e hapura dhe disa mjete prezantimi që ndihmojnë në zbatimin e gjithçkaje.

Pamjet janë të rëndësishme për të shpjeguar rezultatet e një pyetësori

Idetë duhet të kuptohen shpejt dhe lehtë dhe më pas të zhvillohen me kalimin e kohës. Duke vepruar kështu (veçanërisht në prezantime), ju krijoni një skenar në të cilin kuptimi mund të jetë i thellë dhe i gjerë.

Pra, çfarë të bëni? fillojme me përdorni pamje vizuale.

Hulumtimet tregojnë se truri i njeriut mund të interpretojë imazhet 60 herë më shpejt se teksti, sepse mbi 000% e komunikimit njerëzor është vizual. Pra, kur duam të komunikojmë informacion (si rezultatet e një kuizi) në mënyrë efektive dhe efikase, ne e dimë se paraqitjet vizuale janë thelbësore për sukses.

Kjo është ajo ku grafikët, grafikët dhe pamjet vizuale hyjnë në lojë në prezantimin tuaj të rezultateve të kuizit. Paraqitja e rezultateve të kuizit tuaj në një format shumë vizual ju ndihmon të tërhiqni vëmendjen dhe të përfitoni nga audienca juaj duke treguar tendenca të pagabueshme.

Përdorni tabela dhe grafikë

Meqenëse e dimë tashmë se përkthimi i shumicës së përgjigjeve të kuizit në tabela dhe grafikë ju lejon të shpërndani në mënyrë efektive rezultatet e kuizit, ne duam të dimë se ku mund t'i gjejmë këto burime ekzistuese.

Nëse jeni duke përdorur një mjet pyetësor si p.sh Format e Google, ju jeni me fat: janë ndërtuar grafika të shkëlqyera. Në shumicën e rasteve, këto vizualizime të gjeneruara automatikisht të rezultateve të kuizit ju kursejnë puna e prodhimit të grafikës dhe tabelat sasiore (dhe e bëjnë të lehtë kapjen dhe ndarjen e një tabloje të qartë të të dhënave të pyetësorit).

Përqendrohuni te numrat për të paraqitur rezultatet e pyetësorit tuaj

Përveç historisë që do të tregojnë grafikët dhe grafikët tuaj, do të dëshironi të theksoni numrat dhe statistikat që rezonojnë me audiencën tuaj. Shpesh, njerëzit në pozicione drejtuese janë mësuar ta shikojnë biznesin nga një këndvështrim numrash. Pra, është e rëndësishme të mbani mend të flisni gjuhën e tyre me fokus në të dhëna. Të prezantimi i rezultateve të pyetësorit në një format shumë vizual do ta mbajë audiencën tuaj të interesuar.

Si pjesë e prezantimit tuaj, mund të përdorni statistika të tilla si:

  • përqindja e përgjigjeve,
  • numri i të anketuarve,
  • rezultatet neto të promovuesit,
  • përqindjet e kënaqësisë së klientit ose kënaqësisë së punonjësve.

Theksoni përgjigjet e hapura

Nëse pyetësori juaj përfshin pyetje që lejojnë përgjigje të hapura, nuk do të jeni në gjendje t'i përktheni ato në një tabelë ose grafik. Me shumë mundësi do të kufizoheni në shënimin e fjalëve dhe mbiemrave më të përdorur në këto përgjigje (si "e lehtë" ose "e vlefshme") nëpërmjet një reje fjalësh.
Sidoqoftë, mund të nxirrni disa nga komentet interesante dhe t'i nënvizoni ato gjatë prezantimit tuaj si citime të të anketuarve.

Thuaj, për shembull, një pjesëmarrës i kuizit ka një vlerësim pozitiv për produktin tuaj. Ai shkruan: "Unë e gjej veten duke u rikthyer në këtë kompani sepse xhaketat këtu janë më të ngrohtat dhe më të qëndrueshmet që kam provuar - dhe ato nuk shpërbëhen kurrë me kalimin e kohës."

Kjo është diçka që do të dëshironit ta dëgjonte audienca juaj, apo jo? Këto komente ofrojnë një pasqyrë jashtëzakonisht të vlefshme se çfarë audienca juaj mendon dhe ndjen për biznesin tuaj. Pra, sigurohuni t'i përdorni ato me mençuri në prezantimin tuaj (dhe gjithashtu konsideroni përdorimin e tyre si dëshmi për produktin tuaj).

Zgjidhni një mjet prezantimi

Hapi i fundit është të zgjidhni një mjet prezantimi që do të shfaqë më së miri rezultatet e kuizit tuaj dhe elementët shoqërues të dizajnit. Ka shumë opsione të ndryshme me veçori të ndryshme, por kërkoni mjetin që plotëson të gjitha kërkesat tuaja të funksionalitetit.
Konsideroni mjete të tilla si:

  • PowerPoint ;
  • Prezantimet e Google;
  • Prezi;
  • Printo