Nëse për mungesë të hapësirës apo zgjedhjes, gjithnjë e më shumë kompani po zgjedhin hapësirë ​​të hapur për punonjësit e tyre.
Shkëmbime më të lehta ose komunikim më të mirë në skedarë, nëse kjo zgjidhje ofron shumë përparësi, shpejt mund të bëhet një makth për ata që kanë probleme në përqendrim.

Fatkeqësisht, nuk mund të zgjedhësh gjithmonë, ndaj duhet të përshtatesh, ndaj ja disa këshilla për të punuar në mënyrë efektive në një hapësirë ​​të hapur.

Mos hezitoni të flisni për atë që ju shqetëson:

Para se të flisni për punën, është e rëndësishme të diskutoni me fqinjët tuaj rreth hapësirave të hapura në zakonet tuaja të vogla.
Gjithashtu, është thelbësore që të vendosni fjalë mbi atë që ju shqetëson, qofshin sjellja ose tikimet e kolegëve tuaj.
Mbi të gjitha, mos prisni, sepse nëse flisni për atë ndërsa jeni jashtë nervore, toni mund të mos jetë më i përshtatshmi.

Krijo një hapësirë ​​pune personale:

Edhe nëse zyra juaj është e hapur, mund të krijoni një zonë të vogël personale.
Disa elementë të ornamentit ose figurës së fëmijëve tuaj do t'ju ndihmojnë të krijoni një flluskë të vogël, të përsosur për të punuar mirë në hapësirë ​​të hapur.

Izoloni veten për detyrat që kërkojnë përqendrim:

Disa detyra mund të kërkojnë një përqendrim, kështu që nëse keni mundësi të izoloni veten për t'i përmbushur ato, mos hezitoni.
Do të jetë më e lehtë nëse punoni një laptop ose tabletë dhe nëse kompania juaj ka një dhomë të krijuar posaçërisht për të lehtësuar izolimin.
Nëse jo, mund të përdorni një dhomë takimi ose zyrën e një kolegu të munguar.

LEXO  Shërbimet më të mira online për dërgimin e dosjeve të mëdha pa regjistrim.

Përdorni kufje për t'u përqëndruar më mirë:

Nëse nuk keni mundësi të lini postin tuaj për të izoluar veten, nuk ka asgjë më të mirë se kufjet apo veshjet.
Përveç kësaj, dëgjimi i muzikës gjatë punës do t'ju ndihmojë të fokusoheni më mirë.
Sigurohuni që të dëgjoni rrjetin e telefonit nëse keni nevojë të jeni të arritshëm.
Dhe nëse, përkundër kufjeve dhe muzikës zhurma përreth ju ndalon të punoni në mënyrë efektive, zgjidhja e fundit është veshja e veshit.

Orari i stivosur i punës:

Disa kompani u ofrojnë punonjësve të tyre orar fleksibël. Nëse është kështu në biznesin tuaj, kënaquni.
Mund të vini më herët në mëngjes ose të punoni më vonë në mbrëmje. Qëllimi është të vini në punë kur ka më pak njerëz dhe për rrjedhojë kur është më e qetë.
Nëse kjo nuk është e mundur, mos hezitoni të bisedoni me drejtorin tuaj të burimeve njerëzore. Ai me siguri do të jetë në gjendje të rregullojë kohën tuaj të punës në mënyrë që ju të mund të punoni në mënyrë efektive në hapësirë ​​të hapur.