Mësoni të flisni rrjedhshëm një gjuhë, nuk është si të mësosh të ngasësh biçikletë: mund të harrohet. Kështu që, si ta ruani nivelin tuaj në anglisht kur shpesh nuk keni mundësi të praktikoni gjuhën e Shekspirit ? Pavarësisht nëse jetoni vetëm në një ishull të shkretë ose në një metropol të madh, ne kemi mbledhur një listë të shkurtër të mënyrave të thjeshta për të mbajtur një nivel të mirë në anglisht… pa shumë përpjekje.

Të gjitha këto këshilla supozojnë se ju keni qenë në gjendje të flisni anglisht rrjedhshëm në një moment në jetën tuaj. Kjo do të thotë, mjaft i qetë për të kuptuar një folës anglisht dhe t'i përgjigjeni atij pa kërkuar fjalët tuaja gjatë një diskutimi, qoftë kjo jetë e përditshme apo një temë mesatarisht e ndërlikuar. Nëse jeni në gjendje të shkruani biografinë tuaj në anglisht, ju mund të flisni anglisht rrjedhshëm. Edhe nëse nuk jeni në gjendje të përcillni recetën e ratatouille sepse nuk i dini emrat në anglisht të të gjithë përbërësve (patëllxhan, kungull i njomë, domate, hudhër, piper jeshil, piper i kuq, piper i shkurtër, kripë, 'buqetë garni').

Këtu është një listë pothuajse shteruese e të gjitha mjeteve të mundshme për të ruajtur nivelin tuaj të anglishtes, madje edhe për të pasuruar fjalorin tuaj nëse