Gabimet drejtshkrimore shpesh minimizohen kur ato mund të kenë një efekt shkatërrues në një karrierë profesionale. Në të vërtetë, ato japin një imazh të keq për ju dhe mund të ngadalësojnë zhvillimin tuaj. Përballë kësaj, është e rëndësishme të dini se si të shmangni gabimet drejtshkrimore në punë. Gjeni në këtë artikull.

Lit

Ky është një nga çelësat për të mos bërë gabime drejtshkrimore në punë. Në të vërtetë, leximi ju lejon të përvetësoni fjalë të reja dhe të keni gramatikë të mirë, bashkim të mirë dhe drejtshkrim të mirë. Për më tepër, ata që lexojnë shpesh janë ata që zakonisht bëjnë më pak gabime.

Kur e keni zakon të lexoni, shpejt mund të dalloni gabime drejtshkrimore në punë.

Ju nuk keni pse të lexoni libra të mëdhenj për të përsosur drejtshkrimin tuaj. Thjesht mund të lexoni artikuj në internet si dhe gazeta.

Rishikoni bashkimin

Zakonisht, shumica e drejtshkrimeve kanë të bëjnë me bashkim, sidomos me akordet. Kështu që, për të qenë të sigurt se do të shkruani tekste të sakta pa gabime, duhet të rishikoni lidhjen tuaj. Përdorni tabelat e bashkimit për të lexuar dhe provuar të kuptoni akordet e ndryshme.

Armatosuni me një Bescherelle

Megjithëse mund të gjeni gjithçka që kërkoni në internet, është më e sigurt të keni një version letre të Bescherelle. Kjo do t'ju ndihmojë të mësoni më lehtë gramatikën, drejtshkrimin dhe lidhëzën. Rregullat dhe praktikat shpjegohen atje në një mënyrë të thjeshtë dhe të qartë, në mënyrë që t’i mësoni shpejt ato përmendësh.

Përveç kësaj, do të jetë një mjet i besueshëm tek i cili mund të mbështeteni kur keni dyshime.

Bej ushtrime

Shtë e rëndësishme të praktikoheni në mënyrë që të dini të metat tuaja dhe t'i rregulloni ato. Falë kësaj, ju do të bëni më pak gabime drejtshkrimore në punë.

Praktika është thelbësore në çdo mësim, prandaj rëndësia e bërjes së ushtrimeve për të forcuar aftësitë tuaja. Kur bëhet fjalë për drejtshkrim, ushtrimet më të mira për të bërë janë diktimet.

Në këtë kuptim, në internet do të gjeni faqe diktimi që ju lejojnë të praktikoni. Fillohet një video në mënyrë që të dëgjoni diktimin dhe më pas do të keni një dokument korrigjimi në fund.

Lexojeni me zë të lartë

Pasi të keni mbaruar së shkruari një dokument profesional, merrni kohë për ta korrigjuar. Nëse nuk jeni të sigurt për pjesë të caktuara gjatë leximit, ekziston një problem me bashkimin ose drejtshkrimin tuaj. Leximi me zë të lartë ju lejon të përdorni metoda memonike që keni mësuar.

Përdorimi i një korrigjuesi automatik

Për të shmangur gabimet drejtshkrimore në punë, mund të përdorni gjithashtu një mjet për korrigjimin e kompjuterit në internet. Do të mjaftojë të fusni tekstin tuaj në mënyrë që gabimet të zbulohen dhe korrigjohen. Në këtë kuptim, do të gjeni korrigjues shumë të suksesshëm në internet.

Sidoqoftë, duhet të kihet parasysh se korrigjuesi automatik ka kufizime. Dhe kështu, ndodh që disa gabime të caktuara t'i shpëtojnë atij. Për më tepër, softueri i korrigjimit nuk ka aftësinë për të kuptuar kontekstin si një njeri.