Një nënshkrim emaili është një kartë biznesi komerciale që zakonisht përfshin një lidhje me një adresë emaili ose një faqe referimi. Shpesh përcaktohet duke futur identitetin dhe referencat profesionale të një kompanie. Nënshkrimi i emailit është më i pranishëm në universin B në B ose në shkëmbimet midis profesionistëve ku emailet ende kanë një vend mbizotërues. Nënshkrimi i emailit shtohet në fund të çdo emaili dhe i lejon bashkëbiseduesit të shkëmbejnë të dhënat e kontaktit dhe profesionin e tyre. Krijimi i një nënshkrimi me email nuk është gjithmonë i lehtë, ju duhet të zotëroni disa nocione të kodit HTML, veçanërisht nëse dëshironi të ilustroni nënshkrimin tuaj ose të integroni lidhje. Por ka mjete në ueb që mund të gjenerojnë një nënshkrim të personalizuar. Këtu është një udhëzues se si të krijoni një nënshkrim emaili në internet.

Procedura bazë për të krijuar nënshkrimin e emailit tuaj në internet

Për të filluar krijimin e tij nënshkrimit të emailit, është thelbësore të përmendni të dhënat tuaja personale dhe profesionale si mbiemri, mbiemri, emri i kompanisë suaj dhe pozitën tuaj, numrin tuaj të telefonit, faqen tuaj te internetit etj. Pas këtij hapi, ju mund të shtoni një foto të vetes së bashku me logon e kompanisë tuaj për të ilustruar tuajin nënshkrimi i mënyrës së dizajnimit të emailit. Pastaj, është gjithashtu e mundur të futni lidhje në rrjetet tuaja shoqërore si Facebook, Twitter, Instagram, Google+, LinkedIn, etj.

Kështu do të jeni në gjendje të përmirësoni shikueshmërinë tuaj si pjesë e strategjisë së kompanisë suaj ose markës personale. Sapo të bëhen këto paraprake, duhet të zgjidhni një shërbim online për të krijuar tuajin firma profesionale e postës bërë për të matur. Disa shabllone janë të mundshme sipas zgjidhjes që do të ketë preferencën tuaj dhe ju do të jeni në gjendje t'i personalizoni ato duke modifikuar madhësinë, fontin, ngjyrën e tekstit, format dhe ngjyrat e ikonave të rrjeteve sociale.

Si të krijoni nënshkrimin tuaj të postës elektronike me Gmail?

Është e mundur të modifikohet ose të krijohet nënshkrimit elektronik në Gmail nëse jeni duke përdorur një PC, një smartphone, një tablet Android ose iOS. Në PC, thjesht hapni Gmail dhe klikoni në "Settings" në krye të djathtë. Sapo të gjendeni në parametrat, do të shihni një pjesë "nënshkrimi" dhe duke klikuar mbi të, ju do të jeni në gjendje të shtoni dhe modifikoni nënshkrimin tuaj sipas dëshirës. Pasi procedura të jetë e plotë, kliko mbi "ruaj" në fund të faqes dhe ruani ndryshimet në nënshkrimin tuaj. Në Smartphone dhe tabletë, së pari duhet të keni aplikacionin Gmail shtoni një nënshkrim të email-it profesional në llogarinë tuaj.

Ju do të duhet të bëni pikërisht të njëjtën gjë në pajisjet iOS, përveç se serveri i postës do të interpretojë nënshkrimin tuaj ndryshe dhe mund të duket si një shtojcë ose një foto. Nëse Mac apo pajisje të tjera iOS janë të lidhura me llogarinë tuaj në iCloud Drive, nënshkrimi juaj do të përditësohet automatikisht dhe do të jetë i disponueshëm në të gjitha pajisjet e lidhura. Është edhe e mundur që të nënshkruhet me email PDF.

Krijimi i një nënshkrimi elektronik me Outlook

Me Outlook, procedura është paksa e ndryshme, mund të krijoni një ose më shumë nënshkrime dhe t'i personalizoni ato për çdo mesazh email. Nëse keni versionin klasik të Outlook, mënyra më e lehtë është të hyni në menunë e skedarit dhe të zgjidhni "Opsionet". Në këtë seksion, klikoni në "mail" dhe zgjidhni "Nënshkrimet". Në këtë nivel, është e rëndësishme të filloni duke zgjedhur një llogari specifike emaili nëse keni disa. Pjesa tjetër është të plotësoni informacionin si me procedurën bazë. Pjesa e vështirë do të jetë zgjedhja nga shumë opsione modifikimi në dispozicion.

Nëse përdorni Outlook në HTML, detyra do të jetë më delikate se sa me një version klasik. për krijoni nënshkrimin e emailit tuaj në internet me HTML, ju do të duhet të përdorni Microsoft Word ose një editor web. Kjo zgjidhje është më efektive kur nuk ka imazh për ilustrim. Në Word, ne ndjekim procedurën bazë dhe në fund, nuk harrojmë ta ruajmë dokumentin në formatin HTML. Por, problemet ndodhin rregullisht me këtë metodë, veçanërisht nëse përdorni Word.

Për të zgjidhur problemin e imazhit ose logos që shfaqet si një shtojcë, nevojitet një zgjidhje, ajo e modifikimit të kodit HTML. Për ta bërë këtë, duhet të zëvendësoni shtegun lokal të URL-së të imazhit në mënyrë që të mos dërgoni imazhin që ilustron nënshkrimit të emailit si një shtojcë dhe gjithashtu për të harmonizuar nënshkrimin tuaj në të gjitha postat tuaja elektronike, madje edhe ato që janë dërguar tashmë. Ky operacion përfundon duke kopjuar skedarin HTML në një direktori në varësi të versionit të Windows (në Windows 7, drejtoria në fjalë do të jetë C: \ Përdoruesit \ emri i përdoruesit \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Nënshkrimet \).

Mjete për të krijuar lehtësisht dhe pa nënshkrim të email-it

MySignature

Shto një firmë profesionale të emailit në llogarinë tuaj nuk është e lehtë sidomos nëse nuk keni ndonjë nocion të kodit HTML. Një mënyrë e thjeshtë për t'i bërë gjërat më të lehtë është të përdorësh një mjet në internet që gjeneron një nënshkrim falas të email-it. Disa mjete janë renditur deri më sot, duke përfshirë edhe MySignature. Ky mjet ka një numër të madh templates dhe i përshtatet të gjitha profesioneve. Ajo ka procedurën bazë për krijimin e një firma profesionale e postës duke përfshirë shtimin e informacionit të kontaktit, rrjeteve sociale, një logo, etj.

Përveç kësaj, MySignature ka një lidhje përcjellëse që mund të shtohet në ikonat e llogarive të saj në rrjetet sociale. Falë kësaj lidhjeje, ne mund të dimë kështu numrin e klikimeve të krijuara falë këtij firme. Ky mjet ju lejon të krijoni një nënshkrim për Gmail, Outlook, Apple mail, etj. Për të arritur përdorimin dhe krijoni nënshkrimin tuaj, email onlineju duhet të shkoni në faqen e tij të internetit dhe klikoni mbi "Krijo nënshkrim të lirë të postës". Ju do të drejtoheni në një faqe me dy metoda të krijimit të nënshkrimit, një manual automatik dhe tjetri.

Metoda automatike bëhet duke përdorur llogarinë e tij në Facebook ose LinkedIn. Metoda më konvencionale manuale bëhet duke plotësuar hapësirat e rregulluara për këtë qëllim dhe ju keni mundësinë të shikoni nënshkrimin tuaj para se të ruani të dhënat. Operacioni është i lehtë dhe nuk merr më shumë se minuta 5. Përveç kësaj, përdorimi i MySignature është i lirë dhe nuk kërkohet regjistrim. Për ata që nuk përdorin shërbime të postës elektronike si Gmail ose Outlook, Kodi HTML është i disponueshëm.

Zippisig

Si një mjet tjetër, ne kemi Zippisig, i cili ngjashëm me MySignature është gjithashtu shumë i lehtë për t'u përdorur lehtë dhe shpejt krijoni një firmë elektronike në internet. Zippisig ofron të gjitha tiparet bazë për të krijuar nënshkrimin e tij (duke përmendur informacionin, duke shtuar logo dhe ikonat e profilit të rrjetit social). Dallimi është se ajo është e lirë vetëm për një javë dhe se përtej kësaj periudhe, përdorimi i saj bëhet duke paguar.

Si.gnatu.re

Përndryshe ekziston edhe Si.gnatu.re, shumë i plotë dhe i lehtë për t'u përdorur për të krijuar lehtësisht një nënshkrim email dhe për ta personalizuar atë siç dëshironi. 100shtë XNUMX% falas dhe jep mundësinë e personalizimit të shkronjave, ngjyrave, madhësisë së ikonave të profileve të rrjeteve sociale, pozicionit të figurës ose logos dhe shtrirjes së teksteve. Avantazhi me këtë mjet është se ai është një referencë në disa rrjete sociale, gjë që e bën më të lehtë ridrejtimin e kontakteve në llogaritë tuaja.

Krijuesi i Nënshkrimit

Ekziston edhe Krijuesi i Nënshkrimit i cili sigurisht është instrumenti më i thjeshtë për krijimin e nënshkrimit të postës. Nuk është e detyrueshme të regjistroheni për ta përdorur atë dhe është tërësisht falas. Nga të këqijat, ajo është pak e kufizuar në aspektin e dizajnit, ajo ofron vetëm një lloj. Por është shumë profesionale dhe ka aftësinë për t'u përshtatur të gjithë sektorëve të veprimtarisë. Sapo krijimi të përfundojë, një kod HTML është propozuar që të integroheni në mesazhet tuaja.

WiseStamp

WiseStamp është një mjet paksa i ndryshëm, sepse është një zgjerim i Firefox-it. Kjo lejon krijoni nënshkrimin e emailit tuaj në internet për të gjitha adresat tuaja të postës elektronike (Gmail, Outlook, Yahoo etj.) Kështu, është mjeti i rekomanduar nëse menaxhojmë adresa të shumëfishta elektronike. Ju duhet të instaloni WiseStamp në mënyrë që ta përdorni dhe personalizoni plotësisht nënshkrimin tuaj të postës elektronike. Përveç shërbimeve bazë, mjet lejon edhe futjen e një feed RSS në nënshkrimin e tij, i cili do të shtojë artikujt tuaj nëse keni një blog. Gjithashtu jep mundësinë për të regjistruar një kuotë ose për të paraqitur një video në YouTube. Shtrirja lejon edhe krijimin e disa nënshkrimeve për secilën prej adresave të saj të postës elektronike.

Hubspot

Gjeneratori i nënshkrimit të Hubspot është gjithashtu një mjet për të gjeneruar firma profesionale e postës. Ka avantazhin e të qenit modern, elegant dhe i thjeshtë. Ofron një dizajn të qartë, të thjeshtë dhe të lehtë për të gjetur të gjithë informacionin e tij të rëndësishëm. Ky gjenerator ka përparësinë e krijimit të një thirrjeje-veprim për të inkurajuar bashkëbiseduesit tuaj të shkarkojnë dokumentet tuaja të bardha ose të regjistroheni në buletinin tuaj. Përveç kësaj, ky mjet ofron shënjat certifikues për tu futur në nënshkrimin e saj.

Mbështetje me email

Së fundi, ne gjithashtu mund të flasim për Mbështetjen e Email-it, një mjet tjetër që lehtëson krijimin dhe personalizimin e një nënshkrimit të lirë të postës. Shpejt dhe i lehtë për t'u përdorur, ajo ofron shërbimet bazë të nevojshme për të krijoni nënshkrimin e emailit tuaj në internet. Përdorni nëse nuk doni të përfshini një foto ose logo dhe nuk keni prani në rrjetet sociale.