Nëse Word është procesori i fjalorit referues ka megjithatë alternativa të lira dhe të gjitha po aq efektive sa praktike.

Zbuloni zgjedhjen tonë të softuerit total të lirë të dedikuar për përpunimin e tekstit.

Open Office, procesori më i mirë i lirë i fjalës:

Ky softuer është më popullor pas Fjalë dhe për arsye të mira është e ngjashme me këtë me një komplet të zyrës.
Me Open Office është e mundur për të krijuar, importuar dhe modifikuar dokumentet e redaktuar nën MS Office (Word, Lë pas ose Powerpoint).
Ju jeni të lirë për t'i ruajtur ato në formatin origjinal ose në formatin OpenOffice.
Ky softuer është shumë intuitiv dhe prandaj i lehtë për t'u përdorur.
Kjo gjithashtu do t'ju lejojë, si Word, të shkoni më tej duke krijuar spreadsheets ose grafikë.

Google Docs, procesori i fjalëve në internet:

Dokumente Google është disi ndryshe nga softueri tjetër i trajtimit, sepse nuk kërkon instalim.
Është një shërbim falas i ofruar nga Google me të cilin mund të krijoni, modifikoni dhe ndani të gjitha llojet e dokumenteve, teksteve, vizatimeve, prezantimeve, spreadsheets.
Përfitimet për të përdorur Google Docs janë shumë për të filluar me aftësinë për të hyrë në dokumentet e tij kudo, por edhe për të ndarë dhe punuar me të tjerët dhe së fundi, për të redaktuar dhe parë në një smartphone ose tabletë.

WPS Office, një përpunues teksti i lehtë, por gjithëpërfshirës:

Ky softuer i trajtimit është në dispozicion falas për t'u ankuar tek mbrojtësit më të zjarrtë të Fjalës.
Ndërfaqja është pothuajse identike me MS Office me funksionalitet bazë ekuivalent.
Përveç teksteve, tabelave dhe prezantimeve, mund të krijoni.
Lidhur me pajtueshmërinë, nuk shqetësohet në këtë anë, sepse WPS Office pranon të gjitha formatet e Microsoft Office.

LibreOffice, një suitë e lirë zyre:

Përpunimi i tekstit, spreadsheet ose prezantimi, është gjithashtu e mundur të arrihet e gjithë kjo me softuerin e përpunimit të fjalës LibreOffice.
Është një nga softuerët më të mirë për tekstin nga thjeshtësia e përdorimit dhe kompatibiliteti i të gjitha formateve.
Me fjalë të tjera, ajo merr parimet kryesore të OpenOffice, por me një ndërfaqe të përshtatshme.
Prandaj është një softuer i përshtatshëm për përdorim personal dhe profesional.

Zoho Writer, vëllai i vogël i Google Docs:

Ky përpunues teksti është gjithashtu i disponueshëm në internet, thjesht krijoni një llogari.
Është mjeti ideal për punë bashkëpunuese sepse ju lejon të ndani dokumente në një mënyrë plotësisht të sigurt.
Së fundi, modaliteti i jashtëm ju lejon të krijoni një tekst për ta ruajtur atë kur lidheni më pas me internetin.