Punëdhënësit duhet të paguajnë shpenzimet që lidhen me maskat e punonjësve të tyre. Ministrja e Punës, Elisabeth Borne, të martën 18 gusht u propozoi sindikatave dhe punëdhënësve që të përgjithësojnë detyrimin për të veshur këtë pajisje mbrojtëse në hapësira të mbyllura të ndërmarrjeve nga 1 shtatori.

Qeveria e Jean Castex dëshiron "Sistematizoni mbajtjen e maskave në hapësira të mbyllura dhe të përbashkëta brenda kompanive dhe shoqatave (sallat e takimeve, hapësirë ​​të hapur, korridoret, dhomat e zhveshjes, zyrat e përbashkëta, etj.) ", por jo brenda "Zyra individuale" ku nuk është "Se sa një person", tha në një njoftim për shtyp Ministria e Punës.

"Do të studiohen, me partnerët socialë, modalitetet e një referimi në Këshillin e Lartë të Shëndetit Publik mbi kushtet e mundshme të përshtatjes. » të detyrimit, specifikon Ministria e Punës.

"Kur bëhet fjalë për t'u siguruar punonjësve këto maska, është qartë përgjegjësia e punëdhënësit" - Elisabeth Borne në TV BFM.

Punëdhënësi ka një detyrim sigurie

Punëdhënësi ka për detyrë sigurinë ndaj tij