Rrjetet sociale, mediat, diskutimet në tarracë: shpesh jemi të mashtruar, qëllimisht ose jo. Si të dallojmë të vërtetën nga e rreme kur dy mjekë flasin kundërthënës për të njëjtën vaksinë? Kur një politikan mbështetet në figura shumë bindëse për të mbrojtur idetë e tij?

Këtij problemi stërgjyshorë dëshirojmë t'i përgjigjemi: mjaftojnë ashpërsia intelektuale dhe qasja shkencore! Por a është kaq e thjeshtë? Mendja jonë mund të na mashtrojë, paragjykimet njohëse na pengojnë të arsyetojmë saktë. Të dhënat dhe grafika mund të jenë mashtruese kur keqpërdoren. Mos u mashtroni më.

Do të zbuloni përmes shembujve të thjeshtë se cilat janë truket që përdorin ata që gabojnë ose kërkojnë t'ju mashtrojnë. Një mjet i vërtetë për vetëmbrojtje intelektuale, ky kurs do t'ju mësojë t'i dalloni dhe t'i kundërshtoni ato sa më shpejt që të jetë e mundur! Shpresojmë që në fund të këtij kursi argumentimi juaj dhe analiza juaj e informacionit do të transformohen, duke ju lejuar të luftoni idetë dhe arsyetimet e rreme që qarkullojnë rreth jush.