Smartphone juaj është një mini laborator i vërtetë shkencor

Në këtë kurs online të hapur për të gjithë, ju ftojmë të zbuloni se si të kryeni eksperimente shkencore me një objekt që të gjithë keni mbi ju. smartphone votre
Do të shohim se një smarpton është një koncentrat sensorësh që përmban përshpejtues, magnetometra, sensorë drite, madje edhe sensorë presioni ...
Prandaj është një laborator i vërtetë mini-mobil.
Ne do t'ju tregojmë se si të rrëmbeni sensorët e tij për të kryer eksperimente shkencore në fushën e fizikës, kimisë dhe biologjisë. Për shembull, ju do të kryeni eksperimente në mekanikë, në fushën e akustikës dhe në optikë ... Ju, për shembull, do të vlerësoni masën e Tokës duke hedhur telefonin tuaj inteligjent dhe do të zbuloni se si ta shndërroni telefonin inteligjent në mikroskop. për të matur madhësinë e pikselit apo edhe për të parë qelizat! Gjatë këtij kursi, do t'ju duhet gjithashtu të kryeni përvoja argëtuese në shtëpi që do t'i ndani me nxënës të tjerë!

Mirë se vini në botën e telefonave inteligjentë!