Excel është një nga programet më të njohura në botë që përdoret nga profesionistë dhe amatorë. Është shumë i fuqishëm dhe ofron një sërë veçorish. Por mund të jetë e vështirë për t'u zotëruar. Për fat të mirë, ka kurse falas që mund t'ju ndihmojnë të njohur me Excel dhe t'ju bëjë më produktivë. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë përfitimet e trajnimit falas dhe do të ndajmë disa këshilla për t'ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë prej tij.

Përfitimet e trajnimit falas

Trajnimi falas ofron shumë përfitime, duke përfshirë:

– Aftësia për të mësuar me ritmin tuaj. Me trajnim falas, mund të merrni për aq kohë sa dëshironi të mësoni.

– Mundësia e vënies në praktikë të aftësive të fituara menjëherë. Trajnimi falas ju lejon të praktikoni atë që keni mësuar sa herë që dëshironi.

– Aftësia për të hyrë në informacione të përditësuara. Trajnimet falas ju japin akses në informacione dhe mësime të përditësuara mbi veçoritë e reja dhe përditësimet e softuerit.

Vendet më të mira për të mësuar

Ka shumë vende që ofrojnë trajnim falas në Excel. Këtu janë disa nga më të mirat:

– YouTube: YouTube është një burim i shkëlqyer falas për mësimet dhe kurset e Excel. Do të gjeni video dhe mësime të shkurtra që do t'ju ndihmojnë të zotëroni veçoritë më të avancuara.

LEXO  Këshilla për t'i bërë emailet më efektive në Gmail

– Kurse online: ka shumë faqe interneti që ofrojnë kurse online falas në Excel. Disa nga këto faqe madje ofrojnë certifikata në fund të kurseve.

– Libra: ka shumë libra në Excel të cilët janë shumë të dobishëm për fillestarët. Këta libra mund t'ju ndihmojnë të kuptoni funksionalitetin bazë dhe të njiheni me softuerin.

Këshilla për të përfituar sa më shumë nga trajnimi falas

Këtu janë disa këshilla për të përfituar sa më shumë nga trajnimi falas në Excel:

– Përcaktoni qëllimet tuaja. Përpara se të filloni trajnimin falas, përcaktoni qëllimet dhe pritshmëritë tuaja. Kjo do t'ju ndihmojë të përqendroheni në atë që është e rëndësishme dhe të siguroni që të përfitoni sa më shumë nga trajnimi.

- Jini të durueshëm. Të mësuarit mund të marrë kohë dhe është e rëndësishme të jesh i durueshëm dhe këmbëngulës. Mos prisni të zotëroni Excel brenda natës.

– Kërkoni ndihmë nëse është e nevojshme. Nëse ngecni ose keni ndonjë pyetje, mos hezitoni të kërkoni ndihmë nga ekspertët ose përdoruesit e avancuar.

përfundim

Trajnimi falas mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të zotëruar Excel. Ka shumë burime falas të disponueshme në internet, duke përfshirë mësime video, kurse në internet dhe libra. Këto burime mund t'ju ndihmojnë të fitoni njohuritë dhe aftësitë e nevojshme për t'u bërë më produktivë. Duke ndjekur këshillat e përmendura më sipër, do të mund të përfitoni sa më shumë nga trajnimet falas dhe të fitoni produktivitet.