Trajnim i Google për të parë sa më shpejt që të jetë e mundur. Shihni se si bizneset mund të krijojnë praninë e tyre në internet dhe të tërheqin klientë të rinj në celularët e tyre.

Reklamimi i orientuar drejt telefonave inteligjentë: subjekt i instalimit në fillim të trajnimit të Google

Reklamimi në telefonat celularë është kthyer në një industri që peshon miliarda dollarë. Rreth katër miliardë njerëz në mbarë botën përdorin pajisje celulare të paktën një herë në ditë, dhe ky numër vazhdon të rritet. Kjo do të thotë që reklamimi në celular mund të arrijë gjysmën e popullsisë së botës në çdo kohë të caktuar.

Për të siguruar përvojën më të mirë të mundshme, kompanitë që konsiderojnë një fushatë reklamimi në celular duhet të marrin në konsideratë demografinë, dëshirat dhe nevojat e konsumatorëve dhe kostot e operatorit për të përcaktuar nëse reklamimi në celular është një investim i vlefshëm.

Është gjithashtu e rëndësishme të merren parasysh të mirat dhe të këqijat e reklamimit në celular.

Reklamimi celular është një metodë e marketingut në internet në të cilën reklamat shfaqen vetëm në shfletuesit celularë. Reklamat e blera në faqet e internetit celulare janë të ngjashme me reklamat e blera në faqet e internetit të desktopit, por ato kanë një dizajn të kufizuar dhe zakonisht paguhen në bazë të CPM (pay-per-click). Këto reklama mund të përdoren për të rritur shitjet.

Pse reklamimi celular nuk mund të injorohet?

Reklamimi në celular është një nga mënyrat më efektive për të promovuar mallra, shërbime dhe biznese. Rëndësia e tij është e dukshme në shikim të parë.

— Reklamimi celular ju lejon të arrini audiencën e synuar në mënyra të ndryshme. Varësisht nga interesat, hobi, profesioni, disponimi etj. Kjo varet gjithashtu nga vendi ku jetojnë klientët tuaj.

— Reklamimi në celular është një nga mënyrat më ekonomike për të arritur klientët e mundshëm. Fushatat e reklamave celulare kërkojnë një buxhet shumë më të vogël se reklamat televizive dhe radiofonike.

“Dhe rezultatet janë të menjëhershme. Telefoni inteligjent i klientit tuaj është zakonisht me të gjithë ditën. Kjo do të thotë se ata kanë më shumë gjasa të shohin reklama celulare sesa metodat tradicionale të reklamimit si reklamat në desktop. Përgjigjet e thirrjes për veprim janë më efektive në telefon. Me vetëm disa klikime, produkti juaj mund të porositet.

Tema ndërsektoriale që kalon përmes trajnimit të Google, lidhja për të cilën është menjëherë pas artikullit. Sigurisht që është falas, ndaj përfitoni prej tij.

Ato janë më intuitive dhe për këtë arsye më efikase

Një fushatë ekspozimi është një fushatë që shfaq në mënyrë programore një reklamë imazhi ose video në një smartphone kur një përdorues viziton një faqe interneti ose aplikacion.

Ata kanë kërkesa më të larta teknike dhe shpesh konkurrojnë me ofertat nga faqet e lajmeve, kështu që ato ofrohen më rrallë. Buxheti fillestar është gjithashtu pak më i lartë, por rezultatet janë më të mira.

Fushatat e ekranit janë të ngjashme me reklamat në natyrë, por nuk shfaqen në rrugë, por në kompjuterët, smartfonët dhe celularët e përdoruesve të internetit.

Është një mjet efektiv për prezantimin e produkteve tek grupet specifike të klientëve, si në B në B ashtu edhe në B në C.

Fushatat e shfaqjes diskutohen në kapitullin 3 të trajnimit të Google që ju këshilloj të shikoni. Nëse nuk e lexoni të gjithë artikullin, do të jeni në gjendje të zbuloni se për çfarë po flasim mjaft shpejt. Lidhja është direkt pas artikullit.

Gjithnjë e më shumë përdorues të internetit po përdorin mediat sociale përmes pajisjeve mobile.

Vitet e fundit, mediat sociale janë kthyer në një kanal, një burim ndikimi dhe informacioni për tregtarët. Facebook tani është një kanal i rëndësishëm shpërndarjeje për tregtarët.

Prandaj, tregtarët po i drejtohen metodave që pasqyrojnë teknikat e optimizimit të celularit. Ata krijojnë profile të personalizuara dhe tituj përkatës që synojnë Gjeneralin Z. Sistemet e navigimit të ngjashëm me mediat sociale janë bërë normë në ekranet e vogla.

Inkorporoni këto elemente në strategjinë tuaj të përmbajtjes së mediave sociale për të përfituar nga revolucioni celular.

  • Krijoni përmbajtje tërheqëse, të tilla si imazhe dhe video, për mediat sociale dhe pajisjet celulare.
  • Lëreni një përshtypje të paharrueshme për markën tuaj me pamje tërheqëse.
  • Postoni komente të klientëve për produktet dhe shërbimet tuaja dhe shpjegoni blerësve të mundshëm përfitimet që ofroni.

 Telefonat inteligjentë dhe rrjetet sociale zhvillohen paralelisht

91% e përdoruesve të mediave sociale aksesojnë mediat sociale përmes pajisjeve celulare dhe 80% e kohës së shpenzuar në mediat sociale është në platformat celulare. Është e qartë se kërkesa për përmbajtje miqësore për celularët në mediat sociale po rritet me shpejtësi.

Për të optimizuar praninë tuaj në mediat sociale, keni nevojë për përmbajtje miqësore për celularin dhe një ndërfaqe që përdoruesit celularë mund ta përdorin në lëvizje.

Statistikat e marketingut të mediave sociale tregojnë gjithashtu se platforma të ndryshme shërbejnë për qëllime të ndryshme.

Duhet të pyesni veten:

  • Cilat rrjete sociale përdor audienca juaj e synuar?
  • Çfarë është më e rëndësishme për produktin ose shërbimin tuaj?
  • Çfarë përmbajtje duan të shohin në telefonat e tyre inteligjentë?

Përgjigjet e këtyre pyetjeve do t'ju ndihmojnë të krijoni një plan marketingu në mediat sociale.

Marketingu me përmbajtje video

Videoja është më tërheqëse dhe bindëse se llojet e tjera të përmbajtjes. Me kaq shumë platforma celulare, krijimi i një strategjie video marketingu për markën tuaj në 2022 nuk është thjesht një ide e mirë, por një domosdoshmëri.

84% e të anketuarve thanë se do të blinin një produkt ose shërbim pasi të shikonin një video bindëse.

Konsumatorët kanë gjithashtu më shumë gjasa të ndajnë video sesa llojet e tjera të përmbajtjes. Përmbajtja e përbashkët ka vlerë më autentike dhe rrit në mënyrë dramatike angazhimin.

Çelësi i përmbajtjes së shkëlqyer video është njohja e audiencës tuaj të synuar dhe krijimi i një videoje mbi një temë interesante që do të veçojë menjëherë markën tuaj.

Kjo është e rëndësishme sepse ndihmon për të dalluar markën tuaj dhe për të gjeneruar zhurmë.

  • Mbajini videot tuaja të shkurtra (30-60 sekonda)
  • Shto një thirrje kuptimplotë për veprim në fund të videos.
  • Krijoni variacione të ndryshme të së njëjtës reklamë video dhe vlerësoni rezultatet.

Për fat të mirë, ka shumë mjete analitike MarTech në treg për t'ju ndihmuar të kuptoni se çfarë pëlqen audienca juaj dhe çfarë duhet ndryshuar.

Bukuria e përmbajtjes video celulare është se nuk ju nevojitet një pajisje e fuqishme për ta krijuar atë. Gjithçka që ju nevojitet për t'u lidhur me audiencën tuaj është një smartphone dhe një mesazh krijues.

Me mbi 75% të videove të shikuara në pajisjet celulare, ju mund të krijoni një plan efektiv marketingu me video celulare që do ta çojë markën tuaj në një nivel tjetër.

Optimizoni faqen tuaj të internetit për kërkimin celular

 Përdorni veçoritë që i nevojiten robotit të Google

Roboti i kërkimit Googlebot është një robot që indekson vazhdimisht miliarda faqe ueb. Ky është mjeti më i rëndësishëm SEO i Google, ndaj hapni derën gjerësisht për të. Nëse dëshironi ta përdorni, modifikoni skedarin tuaj robots.txt.

 Fokusimi në "dizajn të përgjegjshëm"

Një faqe responsive është një faqe interneti që funksionon dhe përshtat formën e saj për të gjitha pajisjet. Ky parametër duhet të merret parasysh kur krijoni një faqe interneti. Megjithatë, mos bëni kompromise që nuk plotësojnë kërkesat minimale. Duhet të merret parasysh edhe përvoja e përdoruesit. Faqet e internetit mund të testohen edhe në tableta dhe telefona celularë. Mundohuni të tregoni vetëm atë që i sjell vlerë të shtuar vizitorit. Për shembull, shiriti i menusë mund të fshihet dhe të shfaqet vetëm kur lundroni nëpër skedat e faqeve.

 Bëni përmbajtjen përkatëse lehtësisht të aksesueshme

Është e rëndësishme të zbatohen strategji që do ta bëjnë të mundur këtë. Për shembull, mund të krijoni faqe pagese ose të përdorni menutë rënëse të parapopulluara për ta bërë më të lehtë futjen e informacionit. Për faqet e tregtisë elektronike, sigurohuni që elementët përkatës, si listat e produkteve dhe butonat, të vendosen sa më lart në faqe që të jetë e mundur. Kjo i lejon vizitorët të hidhen drejtpërdrejt te këta artikuj pa pasur nevojë të lëvizin nëpër to.

Nëse dëshironi të rritni biznesin tuaj në internet, mund të mos e dini nëse keni nevojë për një faqe interneti apo një aplikacion celular.

Cilat janë ndryshimet kryesore midis një faqe interneti dhe një aplikacioni celular? Tema kryesore e Modulit të Trajnimit 2 të Google

Ndryshe nga faqja e internetit, e cila është e aksesueshme nëpërmjet internetit, aplikacioni celular duhet të shkarkohet për t'u përdorur.

Një faqe interneti e përgjegjshme mund të përdoret në kompjuterë, telefona celularë dhe tableta. Meqenëse aplikacioni duhet të shkarkohet, ai mund të shikohet vetëm në smartphone dhe tablet, gjë që nuk është shumë e përshtatshme.

Megjithatë, vini re se disa aplikacione mund të përdoren pa lidhje interneti. Kjo mund të jetë me vlerë të merret parasysh në zgjedhjen tuaj.

Aplikacioni celular mund të "integrohet" natyrshëm në jetën e përditshme të përdoruesit dhe të plotësojë aplikacionet e tjera të telefonit celular (SMS, email, telefon, GPS, etj.).

Aplikacioni përdor gjithashtu një sistem njoftimi shtytës për të njoftuar në mënyrë aktive përdoruesin për lajmet. Ndryshe nga aplikacionet celulare të krijuara për integrimin "vendas", funksionaliteti i një faqe interneti është i kufizuar nga kjo anë.

Çfarë buxheti për një aplikacion celular?

Tregu i aplikacioneve celulare do të arrijë në 188,9 miliardë deri në vitin 2020, gjë që tregon interesin e madh të profesionistëve për zhvillimin e aplikacioneve celulare.

Në fakt, gjithnjë e më shumë kompani po fillojnë të zhvillojnë aplikacione celulare.

Sidoqoftë, ashtu si zhvillimi i mediave sociale dhe uebit, zhvillimi i aplikacioneve celulare nuk është falas. Akoma më e rëndësishme është çështja e kostos së zhvillimit, pasi varet se çfarë duhet të bëjë saktësisht aplikacioni celular.

Në fushën tregtare, faqet e internetit përdoren për të promovuar një markë. Zhvillimi i aplikacioneve celulare mund të shkojë edhe më tej për sa i përket funksionalitetit që u ofrohet përdoruesve.

Variacioni nga i thjeshtë në trefish në varësi të llojit të aplikimit

Së bashku me funksionalitetin, ky është kriteri më i rëndësishëm për përcaktimin e çmimit të një aplikacioni celular.

Në varësi të llojit dhe funksionalitetit të aplikacionit, kostoja e prodhimit të tij mund të arrijë mijëra euro.

Zhvillimi i mediave sociale nuk është aq i shtrenjtë sa zhvillimi i lojërave celulare.

Lloji i aplikimit përcakton gjithashtu nivelin e teknologjisë së kërkuar për zbatimin e tij. Nga pikëpamja thjesht teknike, zhvillimi i rrjeteve sociale është më i lehtë se ai i videolojërave.

Kostoja e zhvillimit shpesh varet nga logjika e projektit tuaj. Prandaj duhet të keni ide të qarta për këtë temë.

 

Lidhja me trajnimin e Google →