Në këtë trajnim të Google, do të shihni se si të filloni dhe rritni në mënyrë efektive biznesin tuaj në internet. Do të mësoni gjithashtu se si të konfiguroni praninë tuaj dixhitale, të përdorni tregtinë elektronike, të mbroni veten nga hakerat dhe t'i bëni njerëzit të flasin për ju në nivel lokal.

Krijimi i një biznesi online është një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për të filluar biznesin tuaj. Kërkesat formale për ngritjen e një biznesi varen nga forma ligjore që ju zgjidhni. Si fillim, shumica fillojnë me statusin e autosipërmarrësit për të shmangur shumë hapa. Ka shumë ide biznesi fitimprurëse për sektorë të ndryshëm, për shembull:

- informatikë.

- Trajnim.

- Blogimi.

— faqet e këshillave të të gjitha llojeve, etj.

Pse ia vlen të hapësh një biznes online?

Ka shumë përparësi për sipërmarrësit që duan të fillojnë një biznes online. Gjithashtu, fillimi i një biznesi në internet është i lehtë dhe i lirë, duke ju dhënë një avantazh konkurrues. Për të specifikuar projektin tuaj, trajnimi i Google, lidhja e të cilit është pas artikullit do t'ju ndihmojë shumë. Unë ju them se është falas.

 Thjeshtësia

Thjeshtësia është një nga avantazhet kryesore të fillimit të një biznesi online. Në fakt është shumë e lehtë të drejtosh një biznes online nga shtëpia. Prandaj, nuk keni nevojë të ndërmerrni asnjë hap si gjetja e lokaleve.

Përveç kësaj, ka mjete të dobishme për të bërë biznes në internet (të tilla si dyqane online ose platforma për shitjen e shërbimeve) që janë falas dhe të aksesueshme për shumë njerëz. Pra, gjithçka është shumë më e shpejtë dhe mbi të gjitha më pak e kushtueshme.

Fillimi i një biznesi në internet kërkon më pak buxhet sesa një biznes fizik. Kostot e konfigurimit janë më të ulëta sepse nuk keni nevojë të kërkoni një vend për të ngritur biznesin tuaj.

Kostoja vjetore e blerjes së një emri domaini për një faqe interneti është mesatarisht 8 deri në 15 euro.

Mos bini prapa konkurrentëve tuaj

Sot, prania në internet është thelbësore për të gjitha bizneset, pavarësisht nga madhësia dhe industria. Interneti është një vend i mrekullueshëm për të gjetur klientë dhe për të promovuar biznesin tuaj.

Por për të pasur sukses në këtë hapësirë ​​dhe për të qëndruar konkurrues, është e rëndësishme të krijoni një strategji efektive të marketingut dixhital. Përsëri ju këshilloj fuqimisht t'i hidhni një sy trajnimit të Google të ofruar pas artikullit. Ai përmban një modul specifik që merret me këtë lloj lënde.

Si të krijoni një biznes online?

Është një proces shumë i thjeshtë. Procedura varet nga formën juridike që ju zgjidhni. Sipërmarrësit mund të krijojnë biznesin e tyre në internet ose të përdorin shërbimet e një ofruesi shërbimi i cili do të krijojë një faqe interneti për ta.

Fillo të punosh

Përpara se të nisni biznesin tuaj në internet, sigurohuni që të jeni të përgatitur mirë dhe të udhëhiqni veten me këto disa hapa:

  • Ju keni zgjedhur një ide për biznesin tuaj online.
  • Ju keni hartuar një plan biznesi të detajuar.
  • Ju keni zhvilluar një plan për krijimin e përmbajtjes.

Ka shumë ide të ndryshme biznesi, disa do të trajtohen shkurtimisht në trajnimin e Google në fund të artikullit. Hapi i parë në kërkimin tuaj është të kuptoni pjekurinë e idesë tuaj dhe nevojat e biznesit tuaj dhe t'i krahasoni ato me burimet dhe aftësitë tuaja.

Përgatitni një plan të plotë biznesi (plan biznesi)

Zhvillimi i një plani biznesi (Plani i biznesit) i plotë mund të jetë një mënyrë e mirë për ta kthyer projektin tuaj në realitet. Kjo përfshin përcaktimin e projektit, kërkimin e tregut dhe zhvillimin e një strategjie marketingu. Me fjalë të tjera, plani i biznesit duhet të jetë një udhërrëfyes që ju ndihmon ju dhe palët e treta (bankat, investitorët, etj.) të kuptoni projektin tuaj dhe qëndrueshmërinë e tij.

Kuptimi i hapave kyç në procesin e zhvillimit të biznesit do t'ju ndihmojë gjithashtu të vendosni prioritete pa humbur pamjen e përgjithshme. Duke ditur paraprakisht se çfarë ju nevojitet, do të jeni në gjendje të përfitoni sa më shumë nga shuma më e vogël e parave.

Marketingu i përmbajtjes

Një dizajn i optimizuar i faqes në internet dhe një përmbajtje e larmishme, interaktive dhe interesante do të ndihmojë në tërheqjen e audiencës në faqen tuaj. Një strategji e mundshme është krijimi i formateve të përmbajtjes si video, infografikë dhe tekst që i përshtaten grupeve të ndryshme të përdoruesve.

Gjithashtu, pamja dhe dizajni duhet të jenë të përshtatshme për llojin e shërbimeve apo produkteve që ofroni. Një faqe trajnimi online nuk mund të ketë të njëjtin lloj prezantimi si një tjetër i specializuar në shitjen e djathit. Faqja juaj nuk mund të shfaqë lajme gjashtëmujore në faqen e parë kur pretendon se është lajm i fundit.

Merrni kontrollin e biznesit tuaj

Përdorni blogje, media sociale dhe sondazhe për të gjetur se çfarë funksionon më mirë për biznesin tuaj dhe çfarë mund të përmirësohet. Reagimet nga përdoruesit e faqes së internetit janë shpesh një mënyrë për të rritur shitjet. Prandaj është e këshillueshme që të bëni sondazhe dhe të analizoni reagimet e klientëve në mënyrë që të përmirësoni produktet tuaja.

Disa metoda të marketingut rekomandojnë gjithashtu testimin e produkteve para shitjes së tyre.

Kjo i lejon shitësit të identifikojë blerësit e mundshëm dhe të bëjë kosto vetëm nëse ka kërkesë të mjaftueshme për mallrat.

Krijo një faqe interneti

Krijimi i një faqe interneti është një hap opsional, por i rëndësishëm për sipërmarrësit e rinj. Nëse vendosni të krijoni tuajin, duhet të ndërmerrni disa hapa:

— Zgjidhni një emër për faqen tuaj të internetit

— Bleni një emër domaini

— Zgjidhni një dizajn tërheqës

— Përgatitni përmbajtje që ju veçon nga konkurrenca

Puna me profesionistë në fushën e dizajnit të uebit është shumë interesante. Zhvilluesit e uebit, shkrimtarët, konsulentët dhe dizajnerët grafikë mund ta bëjnë faqen tuaj më të dukshme. Megjithatë, këto aktivitete do të ndikojnë në buxhetin tuaj. Nëse nuk mund ta përballoni, do t'ju duhet t'i bëni të gjitha vetë.

Rrjetet sociale

Nëse doni të arrini lehtësisht audiencën tuaj të synuar, është e rëndësishme të keni një prani në mediat sociale. Kjo mund të bëhet falas (faqe në Facebook, kanal YouTube, profili LinkedIn……) ose mund të promovoni biznesin tuaj përmes reklamave me pagesë.

Sigurohuni që jeni të optimizuar për motorët e kërkimit

Trajnimi i Google për të cilin ju thashë përmban informacione specifike mbi këtë temë. Qëllimi është të rrisni renditjen e faqes tuaj në mënyrë që ajo të jetë më e dukshme për përdoruesit e internetit në rezultatet e kërkimit. Për të optimizuar dhe renditur natyrshëm (dhe falas) faqen tuaj të internetit në motorët e kërkimit, duhet të analizoni kriteret e përdorura nga motorët e kërkimit, si fjalët kyçe, lidhjet dhe qartësia e përmbajtjes. Një tjetër mundësi është të paguani për vendosjen e motorit të kërkimit të faqes suaj.

Hapat dhe procedurat e fillimit të një biznesi në internet

Për të nisur një aktivitet në internet, duhet të ndiqen disa procedura. Këto procedura janë të rëndësishme për të siguruar që ju të përmbushni kërkesat ligjore dhe mund t'i faturoni klientët tuaj përpara se të filloni biznesin tuaj. Regjistrimi mund të bëhet online në faqet e parashikuara për këtë. Në epokën dixhitale, gjithçka po ecën shumë më shpejt se në të kaluarën.

Cilën formë ligjore të zgjidhni?

Nëse dëshironi të krijoni vetë, duhet të zgjidhni formën ligjore që i përshtatet më së miri biznesit ose projektit tuaj. SARL, SASU, SAS, EURL, të gjitha këto shkurtesa i referohen strukturave të ndryshme ligjore.

Kjo zgjedhje është shumë e rëndësishme për jetën shoqërore të kompanisë. Ai ndikon në statusin tatimor të kompanisë dhe në statusin social të drejtuesve të kompanisë (të vetëpunësuar ose të punësuar).

Lidhja me trajnimin e Google →