Në këtë trajnim të Google, mësoni se si mjetet si media sociale, video dhe marketingu i përmbajtjes mund t'i ndihmojnë bizneset të rrisin dukshmërinë e tyre në internet dhe të rrisin bazën e tyre të klientëve. Lidhja me modulet e ndryshme menjëherë pas artikullit.

Tema e eksploruar në modulin 1 të trajnimit të Google: Cilat rrjete sociale duhet të përdorë kompania juaj?

Mediat sociale janë bërë pjesë integrale e një politike komunikimi efektive. Por ka kaq shumë prej tyre, Twitter, Facebook, LinkedIn, sa nuk është e lehtë të vendosësh. Cilin rrjet social duhet të zgjedhë biznesi juaj?

Mund të mos keni burime të mjaftueshme njerëzore dhe financiare për të komunikuar në mënyrë efektive në të gjitha rrjetet sociale. Nëse krijoni shumë llogari, rrezikoni të mos i kushtoni vëmendje të mjaftueshme çdo llogarie individuale, gjë që mund të jetë kundërproduktive.

Cilin rrjet të zgjidhni? Nëse mendoni se Facebook është faqja më e njohur dhe të gjithë e përdorin atë, e keni gabim. Çdo rrjet social ka karakteristikat e veta që duhen marrë parasysh për të gjetur atë të duhurin për biznesin tuaj.

Prezantimi dhe dobia e rrjeteve të ndryshme sociale

Facebook

me Facebook mund të krijohen grupe dhe të ftohen përdorues të tjerë në këto grupe. Pjesëmarrësit mund të komunikojnë me e-mail dhe të ndajnë informacione multimediale.

Për shembull, përdoruesit mund të gjejnë një listë miqsh, një listë miqsh të përbashkët, një listë të rrjeteve ku i përkasin përdoruesi dhe miqtë e përdoruesit, një listë të grupeve ku përdoruesi i përket, një bllok fotosh të lidhura me profilin e përdoruesit dhe një "mur" ku miqtë e përdoruesit mund të lënë mesazhe me tekst të cilave përdoruesi mund t'u përgjigjet.

Facebook nuk përdoret për të ndarë informacione të rëndësishme, por për të qëndruar në kontakt me dikë dhe për të treguar se kujdeseni për të. Disa njerëz përdorin Facebook-un për të njoftuar ngjarje të rëndësishme dhe për të pritur një përgjigje nga miqtë e tyre, por shumica e njerëzve e përdorin atë vetëm për të qëndruar në kontakt.

Nëse ky artikull ju duket pak i gjatë, referojuni trajnimit të Google. Lidhja jepet menjëherë pas artikullit. Është falas, por vazhdon ende tre orë.

Përparësitë e Facebook

Në Facebook, bizneset mund të krijojnë 11 lloje të fushatave promovuese, duke filluar nga dukshmëria (për shembull, për t'i bërë postimet tuaja të dallohen dhe për të tërhequr vëmendjen e njerëzve afër biznesit tuaj) deri te aktiviteti (për shembull, për të tërhequr njerëzit në ofertat tuaja dhe për të rritur konvertimet në faqen tuaj të internetit).

Përveç kësaj oferte të gjerë, markat kanë aftësinë t'u shfaqin reklama audiencave të kualifikuara, të tilla si klientët që kanë shpenzuar shumë para në 12 muajt e fundit ose konsumatorët që kanë vizituar faqen e blerjes së faqes tuaj. , por nuk kanë bërë një blej ende.

Inovacionet në reklamat në Facebook udhëhiqen nga formate kreative. Ne mendojmë për karuselet që paraqesin 2 deri në 5 imazhe ose video në të njëjtën kohë.

Për sa i përket efikasitetit, Facebook në përgjithësi ofron tarifat më të ulëta për reklamat sociale, edhe kur krahasohet me Google Adwords. Rrjeti social gjithashtu shpërblen kompanitë, reklamat cilësore të të cilave tërheqin përdoruesit me një ulje për klikim të tarifuar.

Twitter

Së bashku me Facebook-un, Twitter është rrjeti par excellence. Numri i njerëzve që janë në Twitter në mbarë botën është i pallogaritshëm. Pavarësisht se është krijuar më shumë se dhjetë vjet më parë, ajo mbetet një nga platformat më të njohura dhe tërheq mijëra përdorues të rinj çdo ditë. Më shumë se një shërbim i shpërndarjes së përmbajtjes, ai është lidhja midis miliona njerëzve që ndjekin njëri-tjetrin. Faqja është e disponueshme në një sërë pajisjesh, duke përfshirë kompjuterë, tableta dhe telefona inteligjentë.

Në praktikë

Twitter është një rrjet qasja e të cilit është falas dhe megjithatë lejon akses në shumë mjete. Ndryshe nga rrjetet e tjera sociale globale si LinkedIn, Instagram dhe Facebook, Twitter është i hapur për të gjithë si parazgjedhje. Kjo do të thotë se kushdo mund të gjejë dhe shikojë postimet tuaja pa u regjistruar. Për të kontribuar në një bisedë, gjithçka që duhet të bëni është të përdorni hashtags (#). Hashtags (#) përdoren në kombinim me fjalë kyçe që lidhen me temat dhe bisedat që ju interesojnë.

Sapo të regjistroheni, do t'ju ofrohet personalizimi i profilit tuaj. Ju gjithashtu mund të përdorni Twitter për të ndërtuar një komunitet mbështetësish për markën tuaj dhe për të promovuar shërbimet dhe produktet tuaja. Ju mund të rrisni shikueshmërinë dhe praninë tuaj në internet shumë shpejt. Sidomos nëse e lidhni faqen ose blogun tuaj të mundshëm me një llogari në Twitter.

Përfitimet e Twitter për biznesin tuaj

Disa pretendojnë se Twitter është rrjeti social më i mirë për mikroblogging. Megjithatë, është gjithashtu një mjet i shkëlqyeshëm komunikimi për shumë strategji biznesi. Ju mund t'u dërgoni ndjekësve tuaj mesazhe të shkurtra që përmbajnë lidhje, foto dhe video. Twitter është një nga rrjetet sociale më të shpejta për të dërguar mesazhe dhe retweet.

LEXO  Top Manager: Kryerja e diagnozës strategjike

Përdorni viralitetin e Twitter.

Twitter ju jep lirinë për të shprehur veten dhe për të transmetuar mendimet tuaja.

Numri i karaktereve është i kufizuar, prandaj mbajeni të shkurtër dhe të thjeshtë. Shfrytëzojeni sa më shumë: Tweetoni sa më shumë lidhje, hashtags, imazhe dhe video sa të mundeni (brenda 30 sekondave).

Nëse postoni në Twitter përmbajtje interesante dhe ajo bëhet virale, mund t'ju fitojë shumë ndjekës.

Nëse ju pëlqen, ripostojeni. Mos harroni, megjithatë, kurrë mos i ngopni ndjekësit tuaj me mesazhe. Shumë cicërima indiferentë mund të kthehen shpejt.

Twitter mund t'ju ndihmojë të fitoni një numër të madh ndjekësish në internet. Mund t'ju ndihmojë të tërheqni klientë të rinj në produktet tuaja.

Nuk ka kohë për të lexuar të gjitha këto, unë kam vënë në dispozicionin tuaj një trajnim të Google që do t'ju mahnitë me siguri. Shihemi pas artikullit për lidhjen.

 

LinkedIn

LinkedIn është një rrjet social i orientuar profesionalisht.

Një rrjet kryesor për rekrutuesit, praktikantët dhe punëkërkuesit në të gjitha llojet e fushave. LinkedIn ju jep mundësinë të prezantoni veten si profesionist.

Përfitimet e LinkedIn për zgjerimin tuaj

Duke krijuar një profil profesional ose një faqe kompanie në LinkedIn, ju mund të rrisni dukshmërinë tuaj dhe të përmirësoni pozicionin tuaj natyror në motorët e kërkimit si Google, të tërheqni klientë të mundshëm, të forconi identitetin tuaj dixhital dhe të tërhiqni talente të mundshme në kompaninë tuaj.

Për të tërhequr vëmendjen dhe për të gjeneruar interes, është e rëndësishme të përshkruani aktivitetin, qëllimet ose objektivat tuaja në profilin tuaj personal. Biografia juaj duhet të jetë e shkurtër, por e qartë dhe të shpjegojë se kush jeni dhe çfarë bëni. Profili juaj gjithashtu duhet të jetë i populluar mirë, pasi studime të shumta tregojnë se keni 40 herë më shumë gjasa për të marrë mundësi të reja nëse postoni shumë informacione.

Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë platformë për të postuar dhe shpërndarë lajme ose artikuj. Ky është shansi juaj për t'u bërë një ekspert i njohur në komunitetin tuaj. Faqja e internetit e një kompanie është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e komunikimit me punonjësit, investitorët dhe klientët. Të gjithë punonjësit tuaj që janë përdorues të LinkedIn mund ta gjejnë veten nën një çati dhe të rrisin dukshmërinë e biznesit tuaj. Ju gjithashtu mund të postoni oferta pune dhe informacione rreth produkteve ose shërbimeve tuaja. Dije se 50% e blerësve B2B përdorin mediat sociale për të marrë vendime blerjeje.

Ndani rrjetin dhe njohuritë tuaja me ekipin tuaj.

Një nga përfitimet kryesore të LinkedIn për sipërmarrësit dhe bizneset është numri i madh i lidhjeve që mund të bëni me kolegët, klientët ose partnerët. Duke përdorur veçorinë e grupimit, ju mund t'i bashkoni njerëzit në komunitete, të diskutoni dhe të ndani informacione rreth tendencave dhe zhvillimeve të tregut, të krijoni marrëdhënie biznesi dhe të jepni informacion për tema specifike. Duke krijuar një grup të dedikuar për biznesin ose aktivitetin tuaj dhe duke ftuar pjesëmarrësit për të diskutuar ose komentuar, ju mund të krijoni interes dhe të ndani njohuritë tuaja. Ata do të duan të dinë më shumë dhe ndoshta edhe të blejnë shërbimet ose produktet tuaja.

YouTube

YouTube është një faqe interneti dhe një aplikacion celular ku përdoruesit mund të shikojnë dhe shkarkojnë video. YouTube është shërbimi më i madh i transmetimit në botë. Anëtarësimi është falas, gjë që padyshim rrit popullaritetin e faqes në mënyrë të konsiderueshme.

Ka shërbime me pagesë për abonentët dhe të tjerë që lejojnë transmetim të pakufizuar video. Është një motor kërkimi i vërtetë me një shirit kërkimi ku mund të kërkoni lloje të ndryshme të përmbajtjes video: këngë, lajme, filma, dokumentarë, seri televizive, filma vizatimorë, udhëzues, mësime.

Për kë është YouTube?

E gjitha varet nga qëllimi juaj. Për miliona përdorues, YouTube është një faqe interneti informuese dhe argëtuese. Ata mund të shikojnë lajme, mot, video të ngjarjeve të mëdha për të cilat të gjithë flasin, komente futbolli, filma ose dokumentarë. Në disa video gazmore, amatorët flasin për jetën dhe përvojat e tyre personale. Artistët profesionistë dhe joprofesionistë përdorin YouTube për qëllime marketingu për të arritur një audiencë të madhe dhe për të tërhequr vëmendjen.

Përparësitë e YouTube

YouTube është një platformë që lejon kompanitë që dëshirojnë të krijojnë përmbajtje video. Krijimi i një faqeje në YouTube është një proces i gjatë për të ndërtuar një komunitet dhe një audiencë. Ky audiencë nuk është i interesuar vetëm për atë që keni për të ofruar, por edhe për markën tuaj. Gjëja e parë që duhet të bëni është të krijoni një ndjekës besnik.

Ju gjithashtu mund të përdorni një kanal në YouTube për të shfaqur ekspertizën tuaj. Ju mund të publikoni video trajnimi për produktet tuaja, ekspertizën tuaj. Kërkesa për kurse rritet me 70% çdo vit.

True View lejon tregtarët të reklamojnë me çmim të përballueshëm. Ju gjithashtu mund të kontrolloni statistikat e YouTube dhe të përmirësoni përmbajtjen tuaj për të kënaqur audiencën tuaj.

Zhvillimi i abonentëve tuaj

Videoja është mediumi më tërheqës për përdoruesit e internetit dhe tërheqës si për të rinjtë ashtu edhe për të moshuarit. YouTube ju lejon të arrini një audiencë më të re. Sipas një studimi të fundit, të rinjtë shikojnë mesatarisht 40 minuta video në ditë në pajisjet e tyre celulare. Ky numër rritet çdo vit. Kur arrini një audiencë më të re, ju zgjeroni komunitetin tuaj dhe ata mund të bëhen ambasadorë të markës duke ndarë videot tuaja.

Optimizimi më i mirë i motorit të kërkimit

YouTube është gjithashtu një motor kërkimi që çdo biznes mund ta përdorë për faqen e tyre të internetit dhe mediat sociale për të rritur shikueshmërinë dhe trafikun e tyre. Duke krijuar dhe rritur faqen tuaj në YouTube, ju mund të përmirësoni ndjeshëm SEO-në tuaj dhe të renditeni më lart në Google.

LEXO  Testoni idetë tuaja me prototipimin e dobët

Platforma ofron gjithashtu një sërë mjetesh që bizneset mund të përdorin për të optimizuar trafikun e tyre duke përdorur lidhje natyrore. Bizneset mund të shtojnë hashtags dhe fjalë kyçe në videot e tyre që lidhen drejtpërdrejt me motorët e kërkimit. Ata gjithashtu mund të shtojnë fjalët e tyre kyçe në përshkrimin e videos.

Kanalet në YouTube janë bërë pjesë integrale e strategjisë së marketingut të videove të kompanisë sonë. Një përparim i vërtetë në shpërndarjen e videove, por kanalet në YouTube kanë nevojë për një strategji specifike për të arritur audiencën e tyre të synuar.

Instagram

Ju mund të keni dëgjuar për të, por mund të pyesni veten se për çfarë shërben Instagram. Është një aplikacion smartphone që funksionon në pajisjet iOS, Android dhe Windows Phone.

Çfarë është Instagram? Së pari, një përshkrim i shkurtër i mjetit. Është një rrjet social, një nga më të mëdhenjtë në botë. Aktualisht ka mbi 700 milionë përdorues.

Është në dispozicion në 25 gjuhë, duke përfshirë frëngjisht, anglisht, spanjisht, portugalisht, gjermanisht dhe italisht, si dhe kinezisht, japonisht dhe koreanisht. Është një rrjet për ndarjen e fotove dhe videove. Aplikacioni, i lançuar në vitin 2010, është rritur në mënyrë të qëndrueshme dhe u emërua Aplikacioni i Vitit nga Apple në 2011. Për shkak të rritjes së tij të shpejtë, Facebook vendosi të blejë rrjetin social në 2012 në një miliard dollarë.

 Le të hedhim një vështrim në qëllimin e vërtetë të Instagram

Është një rrjet social ku mund të ndani foto dhe video të shkurtra (një minutëshe), gjë që është e mrekullueshme, por për çfarë është saktësisht Instagram? Forca dhe përparësia e tij qëndrojnë në cilësinë e filtrave që ofron. Përdorimi i tij është shumë i thjeshtë: bëni një foto, aplikoni një filtër dhe ngarkoni atë.

Por ndryshimi kryesor qëndron në cilësinë e paparë të filtrave të tij. Ka shumë aplikacione që e bëjnë të lehtë përdorimin e filtrave, por asnjëri prej tyre nuk mund të krahasohet me Instagram. Me vetëm disa klikime, një foto e zakonshme kthehet në një kryevepër.

Cilat janë përfitimet e Instagramit për bizneset?

Instagram e bën më të lehtë për ju të arrini audiencën tuaj të synuar sesa platformat e tjera të mediave sociale. Gjithashtu ofron shumë mundësi për të promovuar produktet ose shërbimet tuaja. Megjithatë, kini kujdes të mos e teproni, pasi mund të turbullojë imazhin tuaj. Prandaj është e rëndësishme të krijoni një strategji marketingu që përfshin imazhet që dëshironi të krijoni për biznesin tuaj në Instagram.

Mund të filloni me një postim të përbërë nga një foto ose video dhe një mbishkrim i shkurtër (jo më shumë se një minutë). Ju gjithashtu mund të përfshini vendndodhjen tuaj në mesazh, i cili është veçanërisht i dobishëm për ngjarjet lokale. Tregimi i tregimeve është një tjetër rast i rëndësishëm përdorimi. Është një format i shkurtër dhe kalimtar që zhduket pas 24 orësh. Bëhet fjalë për krijimin e një historie (siç sugjeron emri) nga një seri fotosh dhe videosh. Historitë gjithashtu lejojnë ndarje më spontane; për shembull, mund të ndani informacione nga prapaskenat për një ngjarje për të krijuar një marrëdhënie të ngushtë me komunitetin tuaj.

Ky format është i popullarizuar sepse ka një shtrirje më të gjerë se informacioni tradicional. Instagram ofron gjithashtu një veçori të transmetimit të drejtpërdrejtë. Është një mënyrë e shkëlqyer për t'i mbajtur shikuesit të informuar dhe për të përmirësuar komunikimin. Një nga përfitimet më të mëdha të Instagramit për bizneset është se ata mund të promovojnë drejtpërdrejt produktet e tyre duke blerë postime të sponsorizuara ose duke bashkëpunuar me influencues në këtë platformë.

Që nga viti 2018, ju gjithashtu mund të shtoni listat e produkteve në postimet tuaja në Instagram: përdoruesit do të ridrejtohen në faqen tuaj të internetit ku mund të blejnë lehtësisht produktet tuaja.

Pinterest

Pinterest është një motor kërkimi vizual ku mund të gjeni ide recetash, frymëzime në shtëpi, foto dhe më shumë.

Ka miliarda ide në Pinterest, kështu që gjithmonë mund të gjeni frymëzim. Kur gjeni një këshillë që ju pëlqen, mund ta ruani në tabelat e buletinit për ta bërë më të lehtë mbledhjen dhe organizimin e ideve. Ju mund t'i vendosni idetë tuaja dhe t'i ndani ato me përdoruesit e tjerë të Pinterest.

Shfletoni Pinterest nga faqja e tij

Në faqen kryesore, mund të kërkoni për Pins, përdorues dhe biznese që mund t'ju interesojnë bazuar në postimet e fundit. Ju shfaqen gjithashtu çdo kunj, përdorues ose forum ku jeni bashkuar.

Mund të kërkoni për Pins duke shtypur fjalë kyçe në shiritin e kërkimit. Për shembull, nëse shkruani fjalën "ditëlindje" në kutinë e kërkimit, mund të gjeni dekorime, receta festash dhe ide dhuratash.

Kërkoni për ide

Përdorni shiritin e kërkimit për të gjetur ide, njerëz dhe tendenca. Kërkoni sipas temës ose gjeni tuajën. Në faqen e kërkimit, klikoni "Profilet" për të gjetur krijuesit, njerëzit dhe markat që po kërkoni. Përdorni kamerën për të kërkuar foto përkatëse dhe për të ngushtuar rezultatet tuaja sipas ngjyrës së lëkurës ose llojit të flokëve.

Përfitimet e Pinterest për biznesin tuaj

Në vitin 2020, Pinterest tejkaloi 400 milionë përdorues mujorë në mbarë botën, një rritje prej 39% në vetëm një vit. Ai ka kaluar Twitter me 326 milionë përdorues.

Kjo rritje është nxitur nga abonentë të rinj si millennials (25-35) dhe Gen Z (nën 25), të cilët u rritën përkatësisht me 36% dhe 50% vitin e kaluar.

Një trend tjetër i rëndësishëm është interesimi në rritje i meshkujve për hapësirat e rezervuara më parë për femrat. Ndërsa femrat përfaqësojnë ende 70% të përdoruesve, meshkujt janë grupi i dytë më i madh (48%).

Ju e kuptoni pse Pinterest është një burim i vërtetë mundësish, veçanërisht për bizneset fillestare të udhëhequra nga gratë.

LEXO  Zbulimi tronditës: Big Tech nën presion për shkak të respektimit të privatësisë!

Por edhe nëse jeni një markë B2B që shet shërbime ose biznesi juaj është i orientuar drejt burrave, mos kini frikë nga Pinterest - mund ta përdorni!

Këtu janë disa të dhëna nga një studim i Pinterest 2017 për t'ju bindur:

– 78% e përdoruesve e shohin të dobishme përmbajtjen e Pinterest;

– 72% e të anketuarve thanë se platforma u jep atyre ide për blerje, edhe nëse aktualisht nuk janë duke kërkuar për diçka të veçantë.

– 90% thanë se i ndihmoi ata në vendimet e tyre për blerje;

– 66% e njerëzve blenë një produkt ose shërbim pasi panë përmbajtje virale.

Një fushë tjetër e shprehjes për markën tuaj

Megjithëse Pinterest ka veçori që mund t'ju ndihmojnë të shisni produktet tuaja, duhet të mbani mend se Pinterest është kontakti juaj i parë me konsumatorët që nuk ju njohin ende.

Prandaj, duhet të filloni me përmbajtje tërheqëse dhe interesante që tregon historinë tuaj ose atë të markës suaj.

– Krijoni një listë produktesh në faqen tuaj të internetit: prezantojini ato përdoruesve të internetit në një faqe të vetme. Natyrisht, do të dëshironi të përfshini fotot e produkteve me lidhje me përshkrimet e tyre. Shtoni lidhje te produktet në mënyrë që përdoruesit t'i ruajnë ato në murin e tyre ose t'i blejnë ato.

Pasi të keni vendosur për përmbajtjen që dëshironi të publikoni, gjëja më e rëndësishme është të gruponi kunjat në panele tematike. Kjo do t'ju lejojë të prezantoni koleksione të reja dhe produkte të reja dhe do ta bëjë shfletimin më të rrjedhshëm për perspektivat tuaja.

Rritni dukshmërinë e biznesit tuaj me cilësi

Pinterest mund t'ju ndihmojë të ndërtoni ndërgjegjësimin për markën, të tërheqni përdoruesit dhe për këtë arsye të rrisni trafikun në faqen tuaj të internetit.

Pincat shpërndahen mesatarisht 100 herë më shpesh se postimet në Twitter dhe jetëgjatësia e tyre është 1 herë më e gjatë se postimet në Facebook.

Pinterest është i ndryshëm nga rrjetet e tjera sociale: suksesi i tij nuk varet nga numri i ndjekësve.

Platforma funksionon si një motor kërkimi, kështu që edhe nëse keni një numër të vogël fansash, përmbajtja juaj mund të arrijë një audiencë të madhe.

Postoni rregullisht imazhe tërheqëse dhe optimizoni titujt dhe përshkrimet e postimeve për t'i bërë ato të lehta për t'i gjetur përdoruesit.

Ashtu si kërkimi në Google, Pinterest ka nevojë për fjalët kyçe të duhura për ta bërë përmbajtjen tuaj të përshtatshme për kërkimin dhe për t'u shfaqur në rezultatet e kërkimit. Kjo rrit dukshmërinë e faqes suaj të lidhur dhe inkurajon angazhimin (klikimet, ndarjet, kunjat, etj.).

Sigurohuni që të përfshini një lidhje me faqen tuaj të internetit ose listën e produkteve në çdo imazh për të nxitur vizitorët në dyqanin tuaj.

Snapchat

Snapchat është një aplikacion celular i zhvilluar në vitin 2011 që ju lejon të dërgoni mesazhe të shkurtra deri në 10 sekonda, zakonisht të shoqëruara me një foto ose video. Ajo që e dallon Snapchat nga faqet e tjera të rrjeteve sociale është se përmbajtja zhduket menjëherë kur shikohet.

Siç shpjegon Evan Spiegel, një nga krijuesit e aplikacionit, Snapchat është krijuar për të reduktuar stresin e shkaktuar nga postimet që mbeten të arkivuara në rrjete të tjera sociale si Facebook. Prandaj, përmbajtja e postuar në platformë duhet të jetë autentike dhe të mos synojë përsosmërinë apo estetikën.

 Gjuha Snapchat

Snap: Ky term i referohet çdo mesazhi që përmban tekst, foto ose video që shkatërrohet automatikisht kur shikohet nga marrësi.

Snap Stories: Ndryshe nga diku tjetër, Snap Stories janë të disponueshme vetëm për 24 orë dhe marrësi mund t'i shikojë ato sa herë të dëshirojë.

Biseda: Mund t'i dërgoni foto, video ose tekst direkt një miku. Përmbajtja është e dukshme vetëm për atë person. E gjithë përmbajtja (përfshirë mesazhet me tekst) të dërguara në një bisedë zhduket nga Snapchat menjëherë pas dërgimit ose 24 orë më vonë, në varësi të cilësimeve tuaja.

Spotlight: Ky seksion bashkon përmbajtjen më të mirë publike të krijuar nga përdoruesit e Snap. Videot e postuara nuk duhet të jenë më të gjata se 60 sekonda, gjë që plotëson kërkesat e Snap Inc.

Përparësitë e Snapchat

Snapchat është një rrjet social me rreth 82 milionë përdorues aktivë në mbarë botën. Aplikacioni i lejon përdoruesit të ndajnë foto dhe video për një periudhë kohe, pas së cilës përmbajtja fshihet menjëherë. Snapchat përdoret nga gjithnjë e më shumë kompani, por cili është qëllimi i tij kryesor?

Promovoni biznesin tuaj dhe arrini audiencën tuaj të synuar

Snapchat synon kryesisht të rinjtë nga mosha 13 deri në 25 vjeç. Është një mjet komunikimi i përdorur nga kompanitë. Është një rrjet social që u lejon atyre të lidhen lehtësisht me konsumatorët dhe të promovojnë markat dhe produktet e tyre.

Përmbajtja e fotove zgjat rreth 10 sekonda, gjë që nxit të rinjtë të fokusohen në tema specifike. Megjithatë, në vend që të synojnë të rinjtë, disa marka përdorin Snapchat për të promovuar biznesin e tyre në një audiencë më të gjerë.

Ka shumë mënyra për t'i afruar konsumatorët me biznesin ose markën tuaj. Ka gjithashtu shumë funksione të dobishme si filtra të ndryshëm, tekste dhe emoticon. Qëllimi është të tërhiqni vëmendjen sa më shpejt të jetë e mundur. Kështu që ju mund ta përdorni atë sipas nevojave tuaja.

Kushtojini vëmendje cilësisë së përmbajtjes

Snapchat është gjithashtu një mënyrë për të ofruar përmbajtje tek audienca juaj dhe ju lejon të promovoni produktet në një mënyrë të personalizuar. Për shembull, mund të postoni foto biznesi, duke përfshirë daljet me kolegët, foto nga puna ose transmetime të drejtpërdrejta.

Kështu që ju mund të përdorni reklamat për të rritur shitjet. Snapchat përdoret kryesisht nga të rinjtë. Kjo është mënyra më e mirë për të ndjekur përmbajtjen që u intereson atyre.

Ju gjithashtu mund t'u bëni pyetje punonjësve tuaj që mund t'u përgjigjen drejtpërdrejt në Snapchat. Kjo mund të ndihmojë audiencën tuaj të zgjerojë njohuritë e tyre për biznesin tuaj. Sa më shumë informacion të ndani, aq më mirë e njihni audiencën tuaj dhe aq më besnikë do të jenë ata ndaj jush.

më në fund

Siç e dini, rrjetet sociale janë tashmë një pjesë integrale e çdo plani komunikimi. Për të përfituar nga përfitimet që ato ofrojnë, është e rëndësishme të zhvilloni një strategji solide të mediave sociale. Për ta bërë këtë, së pari duhet të zgjidhni kanalet e duhura të mediave sociale për të synuar.

Kur zgjidhni një rrjet social, duhet të keni parasysh karakteristikat e përmendura më sipër, si dhe stafin, kohën dhe aftësitë financiare.

 

Lidhja me trajnimin e Google →