Në këtë trajnim të Google, ne shpjegojmë se si të hartojmë një strategji energjike marketingu dhe reklamimi. Në mënyrë të ngjashme do të shihni se si marketingu me email, reklamat me video dhe shfaqje mund t'ju ndihmojnë të arrini dhe të sillni më shumë blerës të rinj. Përmbajtja e ofruar është falas dhe me cilësi të lartë, ndaj le të përfitojmë prej saj.

Tema ndërsektoriale e trajnimit të Google: Çfarë është analiza e marketingut?

Analiza e marketingut është mbledhja e të dhënave nga burime të ndryshme duke përfshirë rezultatet e aktiviteteve të marketingut të kompanisë, informacionin e sjelljes së konsumatorit. Duke u mbështetur në këto burime të ndryshme, ju do të jeni në gjendje të:

– përcaktoni një strategji

– planifikoni studime të reja të tregut

– rinovoni fushatat tuaja reklamuese në një mënyrë më të synuar

– ndoshta ka modifikuar argumentet tuaja dhe veprimet e dërgimit me email

– ripërcaktimi i objektivave që duhen arritur

Një analizë e mirë do t'ju japë të gjithë informacionin që ju nevojitet për të marrë vendime dhe për të vepruar. Por do t'ju duhet të jeni të kujdesshëm për të analizuar vetëm informacionin që është me të vërtetë i rëndësishëm. Kurthi është të kaloni kohën tuaj duke bërë analiza pa marrë kurrë vendime.

Ju këshilloj të ndiqni trajnimin e Google nëse nuk e lexoni të gjithë artikullin. Lidhja është menjëherë pas artikullit.

Para se të filloni mbledhjen e të dhënave, duhet t'i bëni vetes pyetjet e mëposhtme.

Cili është qëllimi i analizës dhe çfarë dëshironi të dini?

Për shkak se të dhënat që mbledhni janë thelbësore për përpjekjet tuaja strategjike të marketingut, është e rëndësishme të identifikoni metrikat që janë kritike për suksesin e biznesit tuaj dhe të tregut tuaj të synuar. Pa qëllime, analiza e marketingut është vetëm një listë numrash që nuk do të thotë asgjë.

Këto janë vetëm disa nga mundësitë që ofron analiza e veprimeve tuaja të marketingut:

– Arsyetoni kostot e marketingut.

– Kontabiliteti i shpenzimeve të marketingut.

– Identifikoni kanalet efektive dhe aktivitetet specifike të marketingut.

– Zbërthimi i detajuar i burimeve sipas projektit.

– Identifikimi i boshllëqeve në strategjinë tuaj të marketingut.

Analiza e marketingut duhet të sigurojë një pamje të qartë dhe informacion që mund të përdoret për të përmirësuar strategjitë ekzistuese të marketingut.

Krijoni një dyqan online

Shumë sipërmarrës janë në kërkim të mënyrave të reja për të bërë biznes online. Dyqanet online mund të arrijnë mijëra klientë të mundshëm.

Gjithashtu duhet theksuar se zhvillimi i mjeteve online ka bërë të mundur që të gjithë të krijojnë një dyqan online mjaft thjesht. Kjo është arsyeja pse shumë kompani ëndërrojnë të rrisin shitjet e tyre me e-commerce. Por pas kësaj utopie fshihet një realitet tjetër: konkurrenca e ashpër në internet.

Nëse dëshironi të keni sukses në tregtinë elektronike, këtu janë disa këshilla më shumë sesa të dobishme.

Ju nuk mund ta bëni atë vetëm.

Shumë njerëz ëndërrojnë të kenë dyqanin e tyre online (të paktën në fillim), por nuk duhet të jetë.

Ëndrra për të fituar para me një dyqan online në shtëpi dhe një dyqan në garazh është joshëse, por është mjaft e vështirë ta bësh realitet: në vitin 2018, ka 182 dyqane online në Francë dhe nëse dëshiron të jesh i suksesshëm, duhet të ketë aftësi për t'u dalluar edhe më shumë.

Me fjalë të tjera, përpiquni të rrethoheni me njerëz që mund të plotësojnë aftësitë tuaja.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni një ofrues të mirë që ka njohuri në fusha të ndryshme që lidhen me projektin tuaj (ekspertizë teknike, marketing, internet, optimizim i motorëve të kërkimit, dizajn).

Kujdes nga shitja e produkteve për të cilat askush nuk është i interesuar

Nëse një faqe interneti nuk plotëson një kërkesë ose nevojë reale, potenciali i saj i rritjes është i ulët. Disa njerëzve ende duket se u mungon sensi i shëndoshë dhe shpenzojnë shuma të çmendura për të sulmuar një treg më shumë se konfidencial.

Faqja juaj mund të ketë një kamare, por shmangni pikat që janë shumë të vogla dhe tashmë të zëna mirë. Nëse nuk mund të arrini një numër të madh klientësh të mundshëm, biznesi juaj nuk do të jetë fitimprurës.

Logjika është e ndryshme nëse tashmë keni një dyqan fizik. Në këtë rast, rreziqet janë shumë më të ulëta.

Dizajni i faqes suaj duhet të jetë tërheqës dhe i thjeshtë. Kjo ndihmon për të siguruar një përvojë të mirë të përdoruesit që do t'i inkurajojë vizitorët të qëndrojnë në sit.

Të gjitha këto këshilla kujtohen në trajnimin e Google, lidhjen e të cilit mund ta gjeni pas artikullit. Sa më mirë të jeni të trajnuar, aq më pak para do të humbni.

Tema e trajtuar në modulin 2 të trajnimit: e-mail marketing

Përkufizimi i testimit A/B

Testimi A/B përfshin testimin e dy versioneve të së njëjtës fushatë marketingu ose përmbajtje në internet në dy mostra të klientëve të mundshëm. Qëllimi është të përcaktohet se cili nga dy versionet (A ose B) është më i rëndësishëm për audiencën e synuar.

Për krahasime duhet të krijohet përmbajtja e diferencuar dhe formati i përmbajtjes.

Për shembull, marketingu A/B mund të aplikohet në kanale të ndryshme të mediave dixhitale.

– Reklamimi në mediat sociale (për shembull, reklamimi në Facebook dhe LinkedIn).

– Formularët e regjistrimit për seminare dhe webinare.

– Faqet e thirrjes për veprim me letra të bardha të shkarkueshme.

– Broshura promovuese për trajnim dhe mësim në distancë.

– Përshkrimet e produkteve në faqet e internetit të furnitorëve

– marketing me e-mail.

Pse është i rëndësishëm testimi A/B për marketingun me email?

Testimi A/B është i rëndësishëm për përmirësimin e strategjive të marketingut me email në çdo industri, qoftë B2B, B2C, e-commerce, dizajn, IT, kujdes shëndetësor ose shërbime për bizneset.

Ndihmon për të ditur pse një mesazh i veçantë është efektiv ose pse nuk është. Pse disa audienca kanë norma të larta përgjigjeje ndaj emaileve të caktuara dhe norma të ulëta angazhimi?

Mbështetja në supozime është një metodë e keqe: është një strategji joefektive. Edhe tregtarët më me përvojë duhet të testojnë ndikimin e fushatave për t'u siguruar që ato funksionojnë dhe sjellin më shumë klientë.

Ka shumë arsye për të kryer testimin A/B:

– Kuptoni faktorët që tërheqin klientët.

– Identifikoni praktikat më të mira për shkrimin dhe dërgimin e emaileve për grupe të veçanta klientësh.

– Përcaktoni se cilat emaile t'i dërgoni audiencës së synuar.

– Merrni vendime të informuara dhe objektive për të siguruar vazhdimësinë e biznesit.

– Optimizoni efektivitetin e fushatave të marketingut me email.

Cili është qëllimi i basteve në marketingun lokal?

Përsëri, është në interesin tuaj më të mirë të ndiqni trajnimin e Google menjëherë pas artikullit. Kjo do t'ju lejojë të kuptoni shpejt sfidat e marketingut lokal. Bizneset që duan të promovojnë shërbimet ose produktet e tyre dhe të shesin në tregun vendas duhet të zgjedhin marketingun lokal të afërsisë. Kjo vlen edhe për zyrat dentare, sallonet e bukurisë, dyqanet ushqimore, dyqanet e veshjeve, dyqanet e mobiljeve, etj.

Kjo vlen për pothuajse çdo industri.

Për shembull, pyetjet e kërkimit në Google po bëhen gjithnjë e më të ngushta dhe të lokalizuara, si p.sh. dentisti në Paris, dentisti më i afërt, dyqani më i afërt i lodrave, etj.

Një arsye tjetër është se shërbimet lokale të marketingut në ueb janë më të lira se shërbimet në mbarë vendin ose në mbarë kontinentin.

Marketingu kombëtar është i vështirë për t'u zbatuar dhe nuk është i përshtatshëm për të gjitha bizneset. Marketingu lokal i afërsisë mund të rrisë interesin e klientit për shërbimin tuaj dhe t'ju ndihmojë të rrisni të ardhurat tuaja. Ju nuk keni nevojë të punësoni një agjenci.

Si të zbatoni një strategji lokale të marketingut në internet?

Mund të krijoni dhe menaxhoni profilin tuaj të biznesit në Google.

Në këtë përmbledhje të marketingut lokal dixhital, është e pamundur të mos përmendet Google. Kanali më efektiv dhe më i përshtatshëm për të menaxhuar imazhin tuaj të korporatës.

Listimet e Google janë profile biznesi lokal në Google që përdoruesit mund t'i përdorin falas dhe të shfaqen në rezultatet e kërkimit të Google dhe në Google Maps.

Ju mund të përdorni fjalë kyçe që përshkruajnë emrin e biznesit tuaj, shërbimet ose produktet, të tilla si tregtari i peshkut në Marsejë, për të ndërtuar markën tuaj dhe për të rritur shitjet tuaja.

Këtu janë përfitimet kryesore të profileve të shitjeve të Google për bizneset lokale.

- Lehtë për t'u përdorur.

– Përdorimi është falas.

– Faqja e internetit e biznesit tuaj shfaqet në rezultatet e kërkimit lokal.

– Ai përfshin të gjitha informacionet në lidhje me biznesin tuaj, të tilla si detajet e kontaktit, vendndodhjen, produktet, shërbimet, përshkrimet dhe komentet.

Shfletimi lokal është gjithashtu i dobishëm për menaxhimin e profilit të biznesit tuaj, kontrollimin e dukshmërisë dhe marrjen e komenteve. Duke krijuar një profil të qëndrueshëm, ju mund të rrisni dukshmërinë tuaj dhe të tërheqni më shumë klientë çdo javë.

Pankartat dhe marketingu i ekranit: Moduli i trajnimit të Google 1

Marketingu i ekranit është një formë shumë e vjetër dhe e përhapur e reklamimit dixhital. Kjo është një nga format e reklamimit që e shohim pothuajse kudo.

Pankartat janë forma kryesore. Marketingu i ekranit ofrohet nga rrjete të ndryshme si Google, Facebook, Instagram, TikTok ose Pinterest.

Nëse dëshironi të arrini një audiencë të madhe përmes kanaleve online, ia vlen të bëni reklama në ekran ose të organizoni një fushatë reklamuese. Kjo shpesh plotëson reklamimin e motorit të kërkimit.

Ndryshe nga reklamimi i motorëve të kërkimit, i cili bazohet në fjalë kyçe që gjenden në motorët e kërkimit, reklamimi i ekranit synon audiencën bazuar në të dhënat socio-demografike.

Hapat bazë për të zbatuar një strategji të përsosur SEO.

Hulumtimi i fjalëve kyçe

Hapi i parë në zbatimin e një strategjie efektive SEO është kërkimi i fjalëve kyçe. Kjo është në fakt baza për SEO më ​​të mirë. Së pari, ju duhet të hulumtoni plotësisht faqen tuaj të internetit dhe të identifikoni temat dhe tendencat përkatëse. Pastaj bëhet zgjedhja e fjalëve kyçe të duhura.

Prandaj është e rëndësishme të njihni zakonet, frekuencën e kërkimit dhe interesat e audiencës tuaj të synuar. Fjalët kyçe të zgjedhura duhet të jenë të lidhura me fjalët kyçe të përdorura nga përdoruesi. Nëse mund t'i identifikoni këto kushte, do të jeni në gjendje të arrini audiencën tuaj të synuar dhe t'i shndërroni ato në drejtues.

Ju mund të përdorni mjete të ndryshme si Google Ads Keyword Planner, Ubersuggest, Semrush për të identifikuar më mirë fjalët kyçe që do të interesojnë audiencën tuaj të synuar. Këto mjete do t'ju ndihmojnë të gjeni fjalë kyçe më të mira që gjenerojnë më shumë trafik.

Kontrolloni faqen tuaj dhe SEO të saj

Një auditim i optimizimit të motorit të kërkimit kontrollon aspektet e brendshme dhe të jashtme të faqes suaj të internetit, si dhe nivelin e tij teknik. Në veçanti, ai shqyrton ndryshimet midis marketingut, përmbajtjes dhe strategjive të marketingut dixhital.

Në praktikë, çdo pjesë e faqes kontrollohet për t'u siguruar që gjithçka po funksionon siç duhet. Për shembull, përmbajtja është indeksuar saktë, lidhjet e brendshme janë efektive, rishikimet janë cilësore, etj. Sigurohuni që meta të dhënat dhe përshkrimet meta të jenë të optimizuara për të gjitha faqet.

Mjetet falas të SEO si ScreamingFrog mund të përdoren për të kontrolluar praktikat e SEO, për shembull për të shmangur përmbajtjen e kopjuar, URL-të e kopjuara dhe informacione të parëndësishme.

Krijimi i backlinks

Ndërtimi i lidhjeve është një nga qëllimet e optimizimit të motorit të kërkimit jashtë faqes. Zakonisht përfshin krijimin e lidhjeve hyrëse (të quajtura backlinks) midis burimeve të tjera të internetit dhe faqeve tuaja. Kur planifikoni ndërtimin e lidhjeve, së pari duhet të zgjidhni fjalët kyçe që dëshironi të promovoni. Pastaj shtoni lidhje që janë të rëndësishme për përmbajtjen tuaj.

Lidhjet cilësore duhet të vijnë nga burime të besuara dhe të lidhen me të njëjtën temë si faqja juaj. Për shembull, një faqe më autoritative me lidhje dofollow ka një ndikim më të madh në renditje sesa një faqe me lidhje nofollow. Prandaj është e rëndësishme të njihni mënyrat e ndryshme për të marrë lidhje të jashtme.

Rrjedha e rekomanduar e punës për marrjen e lidhjeve.

Për të marrë lidhje, ju duhet të krijoni përmbajtje cilësore që është e lehtë për t'u shpërndarë. Kjo nënkupton krijimin e përmbajtjes që të tjerët do të duan ta përdorin si një burim të besueshëm informacioni. Kjo metodë zakonisht kërkon më shumë kohë dhe përpjekje, por është më e besueshme për sa i përket lidhjeve dhe vizitorëve.

Ju gjithashtu mund të bashkëpunoni me blogerë të tjerë për të krijuar lidhje dhe për të shkëmbyer përmbajtje. Kjo quhet geest blogging.

Krijoni përmbajtje efektive dhe të optimizuar.

Përmbajtja juaj mund të përmirësojë renditjen e faqes suaj në fjalë kyçe. Ju mund ta shikoni çdo postim në blog si një mundësi të re. Kështu, secili nga artikujt tuaj mund të shfaqet në rezultatet e motorëve të kërkimit. Nëse biznesi juaj nuk ka ende një blog, duhet të filloni një.

Mos përdorni shumë fjalë kyçe në publikimet tuaja: motorët e kërkimit do t'ju penalizojnë. Ju gjithashtu mund të krijoni lidhje dalëse në sajte të tjera autoritare që lidhen me temën tuaj. Ato mund të shfaqen si tekst ankorues ose si butona brenda tekstit të artikullit.

Një strategji e mirë e përmbajtjes nuk kërkon që faqja juaj të jetë 100% e fokusuar në një temë të vetme. Sidoqoftë, tema duhet të jetë e rëndësishme për vendin tuaj dhe audiencën tuaj të synuar. Kjo përmirëson pozicionin tuaj të autoritetit në algoritmin e Google. Prandaj është e dobishme të krijoni kategori artikujsh që do t'ju ndihmojnë të arrini qëllimet tuaja.

Optimizoni secilën nga faqet tuaja sipas prioritetit

Përcaktoni se cilat faqe duhet të optimizoni së pari. Këtu janë disa këshilla për të optimizuar faqen tuaj:

– Zgjidhni fjalët kyçe që dëshironi të promovoni në faqet tuaja, përditësoni meta të dhënat me fjalë kyçe më të rëndësishme dhe krijoni lidhje tërheqëse dhe përshkruese për të tërhequr më shumë klientë.

– Shtoni fjalë kyçe në përmbajtjen tuaj.

– Shtoni fjalët kyçe në titujt H1, H2 dhe H3.

– Përdorni etiketat alt për imazhet

– Ndërtimi i lidhjeve me përmbajtjen e brendshme në faqen tuaj është një pjesë e rëndësishme e optimizimit të motorëve të kërkimit. Lidhjet me faqet e tjera mund të krijojnë navigim të qartë në faqen tuaj. Ai gjithashtu përmirëson optimizimin e indeksimit të motorëve të kërkimit.

 Qëndroni të azhurnuar me zhvillimet më të fundit të SEO.

Motorët e kërkimit, si marketingu dixhital, janë vazhdimisht në zhvillim. Prandaj është e rëndësishme të ndiqni tendencat më të fundit të motorëve të kërkimit. Mos harroni se ka shumë burime informacioni në internet.

 Kontrolloni performancën e faqes suaj të internetit.

Pavarësisht se sa kohë shpenzoni për të, është e rëndësishme të dini nëse strategjitë e SEO që po përdorni po funksionojnë. Nëse doni të dini efektivitetin e strategjisë suaj SEO, duhet të monitoroni të gjithë procesin. Kjo jo vetëm që do t'ju ndihmojë të gjeni fusha që mund të përmirësohen, por gjithashtu do të hapë mundësi të reja për ju.

Ju mund të gjurmoni trafikun organik duke përdorur mjete analitike në internet si Google Analytics. Ju gjithashtu mund të krijoni panele kontrolli në Excel ose Google Sheets. Faktorët e mëposhtëm janë veçanërisht të rëndësishëm:

– Kohëzgjatja e vizitës ose koha e kaluar në secilën faqe.

– Numri mesatar i shikimeve të faqeve ose faqeve të vizituara gjatë një periudhe të caktuar.

– Numri mesatar i shikimeve ose shkarkimeve të faqeve gjatë një periudhe të caktuar.

– Norma e konvertimit: përqindja e vizitorëve që konvertohen.

 

Lidhja me trajnimin e Google →