Zbuloni në këtë trajnim të Google se si bizneset mund të tërheqin më shumë klientë në internet. Ajo gjithashtu shpjegon se si të përmirësohet optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO) dhe të përdoret reklamimi në internet (SEM) për të rritur shitjet dhe dukshmërinë.

Do të mësoni se si të grumbulloni, analizoni dhe shndërroni të dhënat e konsumatorit në njohuri të zbatueshme duke përdorur Google Analytics. Një përmbledhje e parimeve kryesore të përmendura në trajnim në artikullin më poshtë.

Google Analytics për kë, për çfarë?

Google Analytics është një mjet gjurmimi i zhvilluar nga Google që mbledh dhe ofron informacione të vlefshme për faqet e internetit. Është një program i fuqishëm analitik që ndihmon faqet e internetit dhe aplikacionet celulare të kuptojnë performancën e tyre dhe mënyrën se si përdoruesit i përdorin këto platforma.

Në epokën e internetit dixhital, gjenerimi i trafikut të kualifikuar dhe konvertimi i klientëve kryesorë është një sfidë për shumë njerëz. Për të kapërcyer këtë sfidë, është e nevojshme të jeni në gjendje të gjurmoni dhe matim të dhënat në lidhje me performancën e faqes së saj të internetit.

Duke ofruar një gamë të gjerë raportesh të detajuara, Google Analytics është mënyra më e mirë për të marrë informacion të përshtatshëm dhe të dobishëm për faqen tuaj të internetit.

Të mësosh më shumë rreth Google Analytics dhe veçorive të shumta të tij është një hap i rëndësishëm. Lidhja për trajnimin e Google menjëherë pas artikullit. Si gjithmonë, ju mund ta përdorni atë falas.

Kush mund të përdorë Google Analytics?

Google Analytics është i disponueshëm për të gjithë, biznese dhe organizata në internet.

Për të përdorur GA, ju duhet një llogari Google. Pas kësaj, do të jeni në gjendje të instaloni, konfiguroni, menaxhoni dhe përdorni me sukses Google Analytics.

Në varësi të versionit të softuerit që zgjidhni, mund të vendosni se cilat të dhëna ju nevojiten për të optimizuar praninë dhe performancën tuaj në internet.

Me fjalë të tjera, Google Analytics është i përshtatshëm për ata që duan të:

– Matni dhe analizoni performancën e markës së tyre dhe zbuloni se çfarë funksionon dhe çfarë jo.

– Gjeni zgjidhje për problemet e faqes së tyre, testoni dhe përmirësoni atë.

Së bashku, mjetet e krahasimit të vënë në dispozicion ofrojnë përgjigje të qarta për shumë pyetje që shpesh bëjnë pronarët e faqeve, si p.sh.

– Sa njerëz e vizitojnë faqen?

– Çfarë i tërheq dhe si lundrojnë në faqe?

– Çfarë mjetesh përdorin vizitorët dhe nga vijnë ata?

– Sa prej këtyre përdoruesve vijnë nga partnerë të ndryshëm?

– Sa përqind e klientëve kanë bërë një blerje bazuar në emailet që kanë marrë?

– Sa kohë shpenzojnë përdoruesit duke shkarkuar letrën e bardhë të ofruar?

– Cilat janë produktet dhe shërbimet kryesore që janë më efektive për audiencën tuaj të synuar?

- Dhe kështu me radhë.

Google Analytics është padyshim një armë e domosdoshme për ata që duan të përmirësojnë faqen e tyre të internetit. Ju këshilloj fuqimisht që të filloni trajnimin e Google menjëherë pas leximit. Zotërimi i mjeteve të ndryshme të Google do t'ju ndihmojë jashtëzakonisht, pavarësisht nga projekti juaj.

Çfarë është Google AdWords?

Para se të flasim për Google Ads, është e nevojshme të diskutojmë shkurtimisht SEO dhe reklamat, sepse shumë njerëz i ngatërrojnë këto dy koncepte.

LEXO  Mikpritësi Airbnb: Si të organizoni pushimet tuaja me qira

Fjala e parë SEO i referohet një optimizimi të pranisë suaj dhe përcakton një grup teknikash që synojnë përmirësimin e pozicioneve tuaja në rezultatet organike të motorëve të ndryshëm të kërkimit (Google, Bing, Yahoo, etj.).

VSM-ja e dytë ka të bëjë me reklamimin me pagesë në motorët e kërkimit: në Google, reklamat shfaqen sipas rezultateve të kërkimit të përdoruesve të internetit, të cilët përmes platformës Adwords zgjedhin fjalët kyçe që dëshirojnë të synojnë. Çmimi varet nga numri i herëve që reklama shfaqet në rezultatet e kërkimit dhe numri i klikimeve.

Përfitimet e reklamimit në Google

Synim më i mirë

Nëse reklamoni në Google, mund të prisni që reklama juaj të shfaqet në faqen e parë të motorit të kërkimit dhe mbi rezultatet e kërkimit organik. Kjo e bën Google Ads mjetin e përsosur nëse doni të përmirësoni renditjen tuaj.

 Arriti më shumë njerëz

Siç tregojnë statistikat, një nga përfitimet e reklamimit në Adwords është aftësia për të arritur audiencën tuaj të synuar. Numrat tregojnë fuqinë dhe ndikimin e Google në mbarë botën.

 • Google është motori kryesor i kërkimit në botë dhe ka një pjesë të tregut prej mbi 90% në Francë.
 • Adwords është zgjidhja reklamuese më e përdorur.
 • Ka 44,7 milionë përdorues të internetit në Francë (sipas Google).
 • 16,2 milionë vizita në ditë në Francë.
 • 40,6 milionë vizitorë në muaj në Francë.
 • 34,8 milionë përdorues unikë në muaj në pajisjet mobile në Francë.
 • 5,5 miliardë pyetje kërkimi në ditë në Google.
 • 167 miliardë pyetje kërkimi në muaj në Google.
 • Më shumë se 50% e kërkimeve bëhen nga pajisjet mobile.

Meqenëse pjesa më e madhe e trafikut të reklamave të Google vjen nga përdoruesit celularë, duke shfaqur reklama në Adwords ju synoni automatikisht përdoruesit e celularëve.

 Një kthim i shpejtë i investimit

Një nga avantazhet kryesore të reklamimit në internet (në krahasim me strategjitë afatgjata si SEO) është se ai mund të matet pothuajse menjëherë. Meqenëse recetat e para njihen menjëherë pas publikimit, strategjitë mund të përshtaten shumë shpejt.

Nga 24 orë pas publikimit, ju mund të matni efektivitetin e reklamave tuaja në lidhje me klikimet, përshtypjet dhe konvertimet dhe të shihni rezultatet e para.

Reklamimi i AdWords mund të jetë gjithashtu një mjet efektiv komunikimi për lançimin e produkteve ose shërbimeve të reja dhe gjatë fushatave sezonale.

Sigurisht dhe edhe një herë edukohuni siç duhet përpara se të shpenzoni paratë tuaja. Trajnimi i Google, lidhja e të cilit është në fund të faqes është thelbësore për ju. Shijojeni, është falas.

Paguani vetëm për atë që funksionon

Kur krijoni një reklamë në Google Adwords, mund të zgjidhni një strategji oferte (CPC, CPM, CPP dhe të tjera).

Nëse dikush nuk ka klikuar në reklamën tuaj, shikojeni atë dhe nuk bëni asgjë në faqen tuaj pasi të keni klikuar, nuk keni pse të paguani.

Synim ultra i saktë

Kërkimi me pagesë ju lejon të synoni saktësisht audiencën tuaj. Ju mund të arrini njerëz që kërkojnë për produktet ose shërbimet tuaja duke shfaqur reklamat tuaja kur kërkojnë me fjalët kyçe që ju futni.

Ju mund ta kufizoni kërkimin tuaj të synuar në zona dhe gjuhë të veçanta. Ju gjithashtu mund të zgjidhni datën dhe kohën e shfaqjes së reklamave tuaja në AdWords. Kështu që ju arrini njerëzit e duhur në kohën e duhur dhe në vendin e duhur.

Një përfitim tjetër i Google AdWords është se ju mund të synoni reklamat për përdoruesit që e kanë vizituar faqen tuaj më parë.

Ju mund t'i menaxhoni fushatat tuaja nga fillimi në fund siç e shihni të arsyeshme

Krijoni zona dhe plane të shpërndarjes bazuar në qëllimet tuaja, në mënyrë që të mund të reklamoni kudo, në çdo kohë.

Nëse dëshironi të modifikoni fushatën tuaj të kërkimit me pagesë, të përditësoni reklamën tuaj, të ndryshoni faqen tuaj të uljes, të shtoni fjalë kyçe të reja ose të bëni ndryshime të tjera, mund ta bëni këtë në çdo kohë përmes Google Adwords.

LEXO  Këshilla për Asistentët Administrativë

I njëjti parim vlen edhe për buxhetet. Nëse mendoni se duhet të rritet ose të zvogëlohet, mund ta ndryshoni në çdo kohë. Për shembull, nëse shisni produkte sezonale si lodra, mund të rrisni buxhetin tuaj në nëntor dhe dhjetor, pak para Krishtlindjeve.

Në cilat kanale dixhitale duhet të përqendroheni në bazë të biznesit tuaj?

Marketingu lokal është bërë një mjet i rëndësishëm për shitësit me pakicë. Megjithatë, ata përballen me një dilemë të madhe kur zhvillojnë një strategji: zgjedhjen e kanaleve të duhura të komunikimit dixhital.

Cilat kanale të zgjidhni, cilat mjete komunikimi të jashtme dhe të brendshme të përdorni, cilat mjete komunikimi të përdorni sipas objektivit dhe aktivitetit tuaj? Këtu është gjithçka që duhet të dini.

Si i përcaktoni objektivat tuaja të komunikimit?

Para se të veproni, duhet të dini se ku po shkoni. Me fjalë të tjera, ju duhet të dini se cilat janë qëllimet e strategjisë suaj të komunikimit dixhital. Këto objektiva mund të jenë shumë të ndryshme në varësi të kompanisë dhe sektorit.

Jeni duke krijuar një biznes? Nëse po, duhet të filloni reklamat shpejt për të marrë klientët tuaj të parë. Nga ana tjetër, nëse tashmë jeni të vendosur mirë, qëllimet tuaja të marketingut lokal mund të jenë shumë të ndryshme.

 • Përmirësoni ose përditësoni imazhin e markës tuaj.
 • Tërhiqni audienca të reja dhe zgjeroni bazën tuaj të klientëve.
 • Mbani klientët ekzistues.
 • Promovoni produkte ose shërbime të reja.

Prandaj, komunikimi nuk është vetëm një çështje informacioni. Bëhet fjalë për identifikimin e pikave të forta, të dobëta dhe mundësive. Në varësi të situatës, mund të vendosni synime të përshtatshme për t'i arritur ato. Megjithatë, zgjedhja e kanaleve të komunikimit dixhital gjithashtu varet në masë të madhe nga grupi i synuar që dëshironi të arrini.

Si e përcaktoni grupin tuaj të synuar?

Fokusoni mesazhet tuaja në grupin tuaj të synuar. Segmentimi është çelësi i fushatave efektive të marketingut dhe marrëdhënieve më të mira me klientët.

Pavarësisht nëse dëshironi të ruani përdoruesit tuaj kryesorë ose të tërheqni segmente të reja të klientëve, duhet të përcaktoni saktësisht se kë dëshironi të arrini. Ju mund të përdorni kritere të ndryshme për këtë.

 • Vendndodhja gjeografike
 • Moshë
 • Gjini
 • Niveli i te ardhurave
 • Qendra e interesit

Duke marrë parasysh karakteristikat individuale të klientëve, ju mund të krijoni një profil të klientit tuaj ideal bazuar në kriteret e rëndësishme për të. Megjithatë, ekziston një kriter specifik për zgjedhjen e kanaleve të komunikimit dixhital: mosha.

Çdo grupmoshë ka faqet e tyre të internetit dhe rrjetet sociale të preferuara. Pavarësisht nëse komunikoni me adoleshentë, të rritur apo edhe njerëz të biznesit, mënyra se si ata komunikojnë është dukshëm e ndryshme.

Si të zgjidhni kanalin e duhur për komunikimin tuaj dixhital?

 

Pasi të keni përcaktuar qëllimet tuaja dhe të dini se kë dëshironi të arrini, është koha të shikoni kanalet e ndryshme.

Media sociale

 

Nëse ka një kanal që nuk mund të injorohet, ai është media sociale. Ofron një sërë përfitimesh për bizneset.

Para së gjithash, këto platforma bëjnë të mundur formimin e një komuniteti rreth pikave individuale të shitjes dhe mbajtjen e tyre. Ky intimitet është i nevojshëm që kompanitë të bëhen më njerëzore dhe të krijojnë marrëdhënie autentike me çdo klient. Sot, marketingu i mediave sociale dhe menaxhimi i komunitetit luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e imazhit të markës.

Sidoqoftë, media sociale është gjithashtu një platformë e shkëlqyer për reklamat vendase, ku mund të vendosni reklama të lira dhe të arrini një audiencë shumë specifike të synuar. Me vetëm disa klikime, ju mund të promovoni biznesin tuaj tek njerëzit përkatës dhe të synuar.

Cilat media sociale të përdorni në varësi të audiencës së synuar?

– Hotelet dhe restorantet: Kompanitë e këtij sektori nuk duhet të neglizhojnë platformat si Tripadvisor, të cilat shpesh përdoren nga klientët potencial.

– Të rriturit: Personat ndërmjet moshës 18 dhe 40 vjeç kanë tashmë përvojë me mediat sociale dhe mund të jenë përdorues të Facebook dhe Twitter. Pra, qëndroni në ato platforma që të rinjtë qëndrojnë larg. Kjo grupmoshë gjithashtu përdor në mënyrë aktive Instagram.

LEXO  Analiza e madhësisë së grimcave nga Excel

– Nxënësit e shkollave të mesme: Edhe pse nuk janë aq aktivë në internet sa të rinjtë, ata janë akoma më aktivë dhe përdorin rrjete tradicionale si Facebook.

– Të rinjtë: Përdorni platforma të tilla si TikTok, Snapchat ose Instagram sa më shumë që të jetë e mundur për të kontaktuar të rinjtë nën moshën 18 vjeç.

– Segmenti B2B: Kompanitë B2B preferojnë LinkedIn, i cili është rrjeti social më i rëndësishëm për këto kompani.

Google, Yahoo dhe të tjerët

Motorët e kërkimit janë një tjetër kanal i rëndësishëm komunikimi dixhital. Rezultatet e kërkimit lokal janë një mënyrë e shkëlqyer për të nxitur trafikun.

Është gjithashtu një kanal i përdorur gjerësisht dhe shumica e njerëzve janë mësuar të kërkojnë produkte dhe shërbime përmes Google.

Në çdo rast, është e rëndësishme që kompanitë jo vetëm të kenë një faqe interneti, por edhe ta optimizojnë atë për SEO. Publikimi i rregullt i postimeve përkatëse dhe cilësore në blog është gjithashtu një mënyrë e mirë për të optimizuar SEO lokale dhe për të tërhequr klientë të rinj.

Audienca B2B vlerëson veçanërisht artikujt e thelluar, letrat e bardha dhe përmbajtje të tjera.

Një tjetër mjet i rëndësishëm komunikimi për bizneset lokale është Profili i Biznesit në Google (dikur Google My Business). Kjo kartë biznesi falas mund të krijohet brenda pak minutash dhe do të jetë e dukshme në rezultatet e kërkimit lokal.

Celularët

Interneti ka shkuar në celular. Telefonat inteligjentë tani përbëjnë më shumë se 55% të trafikut global të internetit.

Përdoruesit e Internet 2.0 preferojnë të kenë gjithmonë me vete telefonin e tyre celular dhe ta përdorin atë për të kërkuar informacion në internet. Kjo është veçanërisht e vërtetë për kërkimet lokale.

Gjeolokimi tani e bën më të lehtë gjetjen e bizneseve pranë jush. I keni humbur çelësat? Pra, gjëja e parë që duhet të bëni është të merrni celularin dhe të telefononi bravandreqësin më të afërt.

Por telefonat celularë nuk janë vetëm për të bërë thirrje. Mediat sociale gjithashtu zënë shumë hapësirë ​​në këto pajisje. Platformat si TikTok, Snapchat dhe Instagram janë krijuar posaçërisht për telefonat inteligjentë.

Shumica e njerëzve nga mosha 12 deri në 40 vjeç kanë një smartphone, por gjeneratat e vjetra nuk e përdorin atë dhe e përdorin ndryshe. Pavarësisht kësaj, pajisjet celulare mbeten një kanal efektiv për të arritur të gjithë audiencën.

Korrespondencë me email

Email-i është një nga kanalet më të vjetra të komunikimit dixhital, por kjo nuk e bën atë të vjetëruar. Përkundrazi, është shumë efektiv kur përdoret siç duhet.

Ju duhet ta shmangni këtë strategji, veçanërisht nëse audienca juaj e synuar është e re, pasi të rinjtë nuk duan të përdorin email. Përdoruesit më të vjetër ende e vlerësojnë këtë formë komunikimi dhe u përgjigjen më mirë gazetave dhe emaileve të tjera promovuese.

Email-i është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e strategjisë së marketingut dixhital për kompanitë B2B. Është një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar përmbajtje cilësore dhe për të kthyer.

Marketing me SMS

Së fundi, SMS është një opsion që nuk duhet anashkaluar kur bëhet fjalë për blerjen e klientëve. Falë vendndodhjes gjeografike ose gjeo-shënjestrimit, ju mund të dërgoni mesazhe të personalizuara te njerëzit e duhur, në kohën e duhur dhe në vendin e duhur.

A keni një dyqan veshjesh në qendër të qytetit? Marketingu me SMS mund të inkurajojë blerësit që kalojnë pranë dyqanit tuaj duke u dërguar automatikisht kode zbritjeje.

Ky kanal është gjithashtu i përshtatshëm për një audiencë më të re, pasi është thelbësore të keni një smartphone (ose të paktën një telefon celular).

Pse të zgjidhni një strategji marketingu me shumë kanale?

A duhet të zgjidhni një kanal komunikimi dixhital dhe të injoroni të tjerët? Sigurisht që jo.

Një strategji me shumë kanale është çelësi për t'u ofruar klientëve përvojën më të mirë të mundshme dhe për të gjeneruar të ardhura. Kjo nënkupton përdorimin e kanaleve të ndryshme në të njëjtën kohë, duke përfshirë mediat sociale, reklamat, celularin dhe emailin.

Megjithatë, nuk mjafton t'i kombinoni ato. Nuk ka të bëjë vetëm me gjetjen e kombinimit të duhur të kanaleve, por edhe me menaxhimin e tyre.

Mediat sociale, motorët e kërkimit dhe emaili. Kanalet e komunikimit dixhital janë të pafundme. Sidoqoftë, secila prej tyre ka karakteristikat e veta. Në varësi të audiencës dhe qëllimeve tuaja të synuara, është e rëndësishme të krijoni një strategji për çdo kanal. Në këtë mënyrë, ju mund të rrisni efektivitetin e përpjekjeve tuaja të marketingut në internet dhe të arrini rezultate të qëndrueshme.

 

Lidhja me trajnimin e Google →