Jeni të intriguar nga llogaritë, elementët e një bilanci dhe gjithçka që lidhet me kontabilitetin dhe aspironi të ndiqni një kurs në këtë fushë. Megjithatë, ju tashmë keni një jetë shumë të ngarkuar. Me punën apo stazhin tuaj, fëmijët apo hobi, nuk keni kohë të mjaftueshme për të udhëtuar në fakultet, për të marrë mësimet e nevojshme teorike. Ajo që ju nevojitet është të keni tuajën trajnimi i kontabilitetit në distancë, dhe pikërisht në këtë artikull, ne ju shpjegojmë se cilat janë avantazhet e kësaj metode.

Trajnim i kontabilitetit në distancë: si funksionon?

Keni një rrugën e studimit gjatë punës është diçka e zakonshme këto ditë. Megjithatë, kufizimet që hasin punëtorët në ndjekjen e një kursi ballë për ballë janë të shumta dhe i bëjnë ata të braktisin menjëherë këtë ide për të shkuar në universitet, në veçanti:

 • problemet e udhëtimit që lidhen me transportin dhe bllokimet e trafikut;
 • mospërputhja ndërmjet orëve të mësimit dhe atyre të punës së personit;
 • numri i vendeve jo shumë të larta në kursin ballë për ballë.

Për fat të mirë, në ditët e sotme ekziston një mënyrë për të studiuar nga distanca në përputhje me jetën që bëjnë studentët, veçanërisht:

 • studime korrespondence;
 • studime online.

Për më tepër, lstudimet online janë një zgjedhje më e mirë, e cila përfiton nga zhvillimi teknologjik dhe avantazhet e internetit. Kjo është arsyeja pse është zgjedhja më e preferuar nga studentët e mësimit në distancë. Kështu, institucionet universitare ofrojnë akses në platformat e kurseve online në kontabilitet. Këto ju japin mundësinë për të merrni një diplomë në kontabilitet, dhe tregti të ngjashme si:

 • asistent i kontabilitetit;
 • kontabilist ;
 • kontabilist i specializuar në financa dhe kontabilitet;
 • asistent i kontabilitetit;
 • Auditor i Brendshem ;
 • specialist tatimor;
 • Këshilltar financiar.

Për më tepër, këto kurse të cilat janë në formë video, ose PDF, përditësohen rregullisht nga institucionet. Kjo për të siguruar që njohuritë dhe aftësitë e fituara të jenë në rendin e ditës, duke shmangur vështirësitë që hasin studentët gjatë udhëtimeve të tyre në kolegj. Nga ana tjetër, duhet theksuar se këto kurse çojnë në certifikata dhe diploma të njohura të cilat ndihmojnë të ringjallë karrierën e tij apo edhe ta ridrejtojë atë.

Cilat janë përfitimet e kontabilitetit të mësimit në distancë?

Studimi në distancë të jep mundësinë për të bërë gjëra me ritmin që dëshironi. Në të vërtetë, nuk është e lehtë të bësh një jetë profesionale ose prindërore ndërkohë që merresh me studime universitare. Por falë trajnimeve online, do të keni mundësinë të keni kurse të përputhshme me orarin tuaj.

Përveç kësaj, studimi online shmang edhe vështirësitë që hasen gjatë kurseve ballë për ballë. Në veçanti udhëtimet që janë të gjata dhe orët që nuk përputhen mes studimeve dhe jetës së rritur.

Falë mësimit në distancë, do të keni akses në trajnim cilësor në kontabilitet, dhe do të shijoni mësimet përmes aplikacioneve në mikrofonin ose smartfonin tuaj portativ. Kjo metodë shumë fleksibël trajnimi i lejon punonjësit të rifillojnë studimet e tyre. Kjo në mënyrë që të pretendojnë poste më të larta, dhe për të rritur njohuritë dhe aftësitë e tyre pa pasur nevojë të largohen nga pozicionet e tyre aktuale.

Së fundi, kini parasysh se do të keni mundësinë të kontaktoni mësuesit tuaj përmes mesazheve për të marrë çdo përgjigje apo sqarim.

Trajnimi i kontabilitetit në distancë: shkolla dhe MOOC

Për të kryer trajnimin tuaj të kontabilitetit në internet, do të keni zgjedhjen midis shkollat ​​online dhe MOOCs.

CNFDI (Qendra Kombëtare e Edukimit në Distancë)

Kjo shkollë private, e krijuar që nga viti 1992 e cila ka një përvojë 30 vjeçare, ka më shumë se 150 studentë të trajnuar, duke përfshirë 95% janë të kënaqur. Për sa i përket kontabilitetit, ju lejon të keni trajnime në kontabilitet dhe menaxhim biznesi (dega A ose B), kontabilitet në kontabilitet kompjuter-sky (përfshirë: paketë e plotë sky).

Kjo shkollë ndodhet në 124 Av. du Général Leclerc, 91800 Brunoy, Francë. Për të kontaktuar, telefononi +33 1 60 46 55 50.

MOOC (kurs masiv i hapur në internet)

Nga anglishtja, Gara masive të hapura në internet, këto janë kurse që çdokush mund t'i qaset duke u regjistruar. Këto kurse interaktive janë zhvilluar nga universitete prestigjioze si Harvard. Se siguron qasje në trajnime më pak të kushtueshme, dhe pak a shumë fleksibël, përveç kësaj ato janë të strukturuara në periudha mësimore.