Stërvituni shpejt në profesionet dixhitale duke përdorur mësimet argëtuese të ofruara në platformën Tuto.com

A keni dëgjuar ndonjëherë Tuto.com ? Kjo platformë trajnimi bazohet në parimin e “të mësuarit social”. Kjo ju lejon të stërviteni shpejt për profesione dixhitale. Kur e dimë se sa aftësi të vlefshme kompjuterike janë në CV këto ditë, mund të hamendësojmë se marrja e disa kurseve në fr.Tuto.com mund të ju jap një nxitje të vërtetë në karrierën tuaj profesionale.

Çfarë është saktësisht të mësuarit social?

Ne gjejmë në Tuto.com kryesisht trajnime për të mësuar rreth kompjuterave. Dhe veçanërisht për softuerin teknik si paketa Adobe Photoshop, Illustrator dhe InDesign. Ajo që e dallon këtë platformë MOOC nga konkurrentët e saj është fakti se bëhet fjalë për "të mësuarit social". Pra konkretisht, çfarë do të thotë të mësuarit social?

Në fakt, për çdo kurs, një dhomë mbështetëse është në dispozicion për t'i lejuar nxënësit të diskutojnë lirshëm. Me pjesëmarrësit e tjerë apo edhe me vetë trajnerin. Kështu që asnjë pyetje nuk mbetet pa përgjigje për një kohë të gjatë. Një plus i vërtetë për studentët që kanë frikë nga izolimi që shpesh lidhet me trajnimin në internet.

Shkëmbimi është në qendër të prioriteteve të ekipit të Tuto.com. Madje është e mundur që të kërkohet mentorim me videokonferencë për më pak të siguruarit duke zgjedhur një “Prokurs”. Kjo linjë mendimi u garanton të gjithë anëtarëve të platformës një edukim të personalizuar dhe të plotë në distancë, të adaptueshëm për nivelin e secilit.

LEXO  Cilat janë kurset e trajnimit të dizajnerëve të brendshëm në distancë?

Historia e vogël e Tuto.com

Në vitin 2009 lindi fr.Tuto.com. Ideja bazë është të ofrohet trajnim cilësor për kompjuter. Këto do të mësohen nga mësues me përvojë, të cilët mbi të gjitha janë të apasionuar pas profesioneve dixhitale. Në këtë mënyrë, platforma lidh studentët që duan të mësojnë për softuerin më të njohur në profesionet dixhitale me trajnerë që zotërojnë perfekt aftësitë më të kërkuara.

Falë mësimit elektronik përmes videove argëtuese dhe lehtësisht të kuptueshme, të gjitha kurset e trajnimit janë të plota dhe u drejtohen kryesisht fillestarëve të kompjuterit. Mes klientëve të platformës, sigurisht që gjejmë individë, por edhe kompani që dëshirojnë të trajnojnë ekipet e tyre me efikasitet dhe mbi të gjitha shpejt. Prandaj, thirrja në Tuto.com mund të jetë një zgjidhje e shkëlqyer për të përsosur aftësitë tuaja dixhitale.

Trajnimet e ofruara nga fr.Tuto.com

Ne gjejmë në Tuto.com vetëm kurse trajnimi që kanë të bëjnë me temën e informatikës. Kjo varion nga përdorimi i softuerit të zyrës deri te kurset më të avancuara në programim, automatizimin e shtëpisë, redaktimin e fotografive ose dizajnin e uebit, për shembull. Çdo kurs e prezanton nxënësin me softuer kompleks, por thelbësor në vendin e sotëm të punës.

Natyrisht, të gjitha bazat janë të mbuluara. Tutorialet e Photoshop-it mbushin një pjesë të mirë të katalogut të fr.Tuto.com. Dhe për arsye të mirë: është një nga softuerët më të dobishëm në botën e krijimit dixhital. Prandaj, dizajnerët grafikë praktikantë mund të mësojnë se si të trajtojnë softuerin e redaktimit nga A në Z dhe të zbulojnë veçoritë e reja të Photoshop CC. Sa për ata që kërkojnë trajnime për të redaktuar video në Adobe Premiere Pro, një seri e tërë kursesh teknike do t'ju mësojë hap pas hapi mjetet thelbësore që përbëjnë këto programe të njohura.

LEXO  Mësoni të argëtoheni me SKILLEOS, platformën e-mësimit elektronik

Trajnimi i personalizuar sipas nevojave tuaja

Përsosja ose shtimi i aftësive të reja në CV-në tuaj është i shpejtë dhe ndërveprues falë platformës. Kjo është ndoshta ajo që shpjegon popullaritetin e saj. Megjithatë, ka kategori të ndryshme çmimesh, dhe këto varen nga objektivat që dëshironi të arrini me trajnimin tuaj. Meqenëse shumë lëndë mbulohen në faqet e kursit, është mjaft e mundur që ju të ndërtoni një program të plotë trajnimi vetë dhe plotësisht të përshtatur me nevojat tuaja.

Nga veçoritë thelbësore deri te teknikat e avancuara të softuerit, do të gjeni mësime me cilësi profesionale për të hyrë në botën dixhitale. Përveç kurseve për të mësuar se si të përdorni Photoshop, katalogu i madh i Tuto.com ka një sërë surprizash mahnitëse të përgatitura për ju. Nga krijimi i faqeve të internetit te piktura dixhitale, çdo aspekt i uebit ka të paktën një kurs të dedikuar. Prandaj është ideale që ju të përparoni në të gjitha fushat. Është madje e mundur të merrni trajnime për SEO ose të mësoni fotografinë përmes një video tutoriali të thjeshtë. Platforma është padyshim një revolucion arsimor.

Cilat janë çmimet e platformës?

Në varësi të objektivit tuaj dhe nivelit (të avancuar ose jo) që dëshironi të arrini, disponohen nivele të ndryshme abonimesh. Më shumë se 1500 materiale video kursi mund të shihen falas. Kjo ofertë e kufizuar ju lejon të provoni Tuto.com përpara se të zgjidhni një formulë më të shtrenjtë. Kështu, secili prej formacioneve të tjera ka çmimin e tij unik. Mesatarisht, kjo varion nga 10 deri në 50 €. Kurset janë të plota, të formuluara mirë dhe të përqendruara në një temë specifike të eksploruar në thellësi.

LEXO  Çelësat për të mësuar se si të analizoni rezultatet e një pyetësori

Formula Tuto.com është e përshtatshme për njerëzit që duan të fillojnë profesionin e pavarur. Nëse thjesht dëshironi të dini se si t'i përdorni të gjitha funksionet e softuerit që tashmë i keni zotëruar vetë, atëherë është për ju drejtpërdrejt. Nga ana tjetër, është ndryshe nëse prioriteti juaj është të aksesoni trajnime sa më të plota. Në këtë rast, atëherë do t'ju duhet të investoni një shumë pak më të madhe për të bërë përshtypje punëdhënësit.

“Prokurset” janë sesione trajnimi jokualifikuese, por shteruese për një profesion të caktuar. Ato janë perfekte për të pasuruar një CV dhe për të rritur njohuritë në një fushë specifike. Është në fakt një program trajnimi mjaft thelbësor që synon t'ju kthejë në një ekspert. Të dini: është mjaft e mundur që ju të përdorni orët e grumbulluara në CPF (Llogaria personale e Trajnimit) për të financuar projektin tuaj në Tuto.com. Mos hezitoni të pyesni punëdhënësin tuaj.