Në gjuhën japoneze quhet (nihon). Termi dha Nippon në frengjisht. Sidoqoftë, ne preferojmë emrin Japoni. Transkriptuar në frëngjisht nga " Vendi i diellit që lind A është pak a shumë kuptimi i saj i drejtpërdrejtë në gjuhën e vendit. Një disk i kuq në një sfond të bardhë. Simbolet shkojnë përtej fjalëve dhe gjuhës dhe shprehen gjithashtu përmes flamurit. Japonia - ose 日本, pra - është një vend i kurorëzuar me mistere. Ndër enigmat më të bukura të arkipelagut: gjuha japoneze.

Por pastaj Nga vjen fjala Japon në frëngjisht? (dhe ekuivalentët e tij në shumicën e gjuhëve të tjera të botës)? Kur marinarët portugezë mbërrijnë nga deti në Lindjen e Largët, janë mandarinët ata që u kalojnë atyre përcaktimin e tyre të arkipelagut japonez. Shqiptuar "Jipangu", emri i territorit shpejt bëhet Japoni!

Me 21.000 nxënës në Francë në 2018, gjuha japoneze mbetet shumë prapa miliona studentëve të anglishtes ose spanjishtes. Por vit pas viti, gjuha e Mishima vazhdon të rrezatojë përtej Detit të Japonisë dhe malit Fuji. Babbel ju ofron një zbulim gjuhësor dhe kulturor të Japonisë!

Historia e gjuhës japoneze nga periudha Yamato në epokë

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Bëhuni një inxhinier i shkencës së të dhënave