Ky kurs ju ofron trajnime në ueb-in e të dhënave dhe standardet e ueb-it semantik. Ai do t'ju prezantojë me gjuhët që lejojnë:

  • të përfaqësojë dhe publikojë të dhëna të lidhura në ueb (RDF);
  • për të marrë në pyetje dhe përzgjedhur me shumë saktësi këto të dhëna nga distanca dhe përmes Uebit (SPARQL);
  • përfaqësojnë fjalorët dhe arsyetojnë dhe nxjerrin të dhëna të reja për të pasuruar përshkrimet e publikuara (RDFS, OWL, SKOS);
  • dhe së fundi, për të hartuar dhe gjurmuar historinë e të dhënave (VOiD, DCAT, PROV-O, etj.).

Format

Ky kurs është i ndarë në 7 javë + 1 javë bonus i dedikuar tërësisht Dbpedia. Përmbajtja është plotësisht e aksesueshme në modalitet me ritmin e vetes, dmth të hapur në modalitetin afatgjatë që ju lejon të përparoni me ritmin tuaj. Të gjitha sekuencat e kursit paraqesin konceptet e kursit me përmbajtje të larmishme multimediale: video, kuize, tekste dhe lidhje shtesë + demonstrime të shumta që ilustrojnë aplikimet e teknikave të paraqitura. Në fund të çdo jave ofrohen ushtrime praktike dhe thelluese.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Krijoni Reklama Fituese në Facebook me ADVERTSUITE